AngieV

'427270' door AngieV '427270' door AngieV

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Verstilde rust

AngieV

Tijdens mijn driedaags verblijf in het Nanga Sumpa Longhouse (Ulu Ai, Sarawak - Borneo) maakte ik die dagen heel even deel uit van het mooie & rustige dagelijks leven van de Dayaks. In het longhouse wonen meerdere families en er is 1 grote gezamenlijke ruimte waar vooral 's avonds de mensen bij elkaar komen. 'S middags heerste er een verstilde rust waardoor ik deze mooie foto kon maken.

'173388' door AngieV '173388' door AngieV

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Op stap

AngieV

Bij Boulders Beach is het echt genieten van alle pinguïns. Deze ging in zijn eentje even lekker op stap.

'173361' door AngieV '173361' door AngieV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Red Rocks - Sedona

AngieV

Sedona in Arizona is bekend om zijn prachtige Red Rocks. Je kunt in de omgeving overal prachtige trekkings maken en waar jij ook kijkt zie deze mooie rode rotsen waarin je, als je goed kijkt, ook wel eens wat in herkende. In de linker rots zag ik een man met baard!

'172142' door AngieV '172142' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce

AngieV

Bryce Np is ondanks zijn grillige vormen net een spookjeswonderland.

'471579' door AngieV '471579' door AngieV

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Fietsen met een gids.

AngieV

Fietsen door New York is een unieke ervaring. Heb je geen zin om op eigen gelegenheid je weg te moeten zoeken dan kan ik je zeker [url="http://new-york.tourcorp.com/tours/new_york_city_central_park_bike_tours_all.html" target="_blank"]Bite of the Apple Tours[/url] aanraden. Mijn ervaring met hun was uitstekend. Je hebt 2 tours: De Central Park Bike Tour of de Movie Scenes and Celebrity Trivia Bike Tours. De tours worden tussen 1 maart en 31 oktober gehouden. De Central Park tour is dagelijks om 10:00, 13:00 en 16:00 uur en in de zomer zijn er extra tours om 09:00 en 11:00 uur. De Movie Scenes and Celebrity tour wordt alleen op zaterdag en zondag gereden om 10:00 en 13:00 uur. De 2 tours duren allebei ong. 2 uur.De tour is incl. fiets, gids en drinken, dus je hoeft zelf verder niets te regelen. Je kunt via hun website de tour vanuit Nederland al boeken.

'158910' door AngieV '158910' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Hoodoos

AngieV

Een aantal Hoodoos in het prachtige landschap van de "Rimrock Hoodoos" in Utah. De aparte vorm van de Hoodoos ontstaat door erosie. Het hoedje bovenop is van harder steen dan de onderlaag zodat dit eerder verdwijnt. Zie voor meer informatie en de routebeschrijving mijn tip "The Rimrock Hoodoos"

'470843' door AngieV '470843' door AngieV

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Bijzondere en luxe...

AngieV

Zoek je bijzondere en luxe accommodaties in Zuid Afrika dan is de [url="http://www.greenwoodguides.com" target="_blank"]GREENWOOD GUIDE[/url] echt een aanrader. Alle accommodaties zijn bezocht door de schrijvers van de gids en er staat overal een leuke uitgebreide beschrijving bij. De gids is ingedeeld per provincie dus dat is makkelijk zoeken. Het boek koop je in Nederland voor ongeveer 25 Euro bij de reisboekenwinkel, maar bij de meeste accommodaties die in het boek vermeld staan krijg je het boek gratis. Een [b][u][u]TIP[/u][/u][/b] is dus om eerst via de [url="http://www.greenwoodguides.com" target="_blank"]WEBSITE[/url] een accommodatie uit te zoeken en online te boeken zodat je na de eerste overnachting in Zuid Afrika het boek gratis krijgt. Ik heb door deze gids op behoorlijk wat prachtige en bijzondere plekjes geslapen in Zuid-Afrika.

'152005' door AngieV '152005' door AngieV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Monument Valley

AngieV

De grootsheid van Monument Valley wordt pas echt duidelijk als je er doorheen rijdt. Op de foto zie je op de weg op de voorgrond een aantal auto's rijden. Je kunt je dan een beetje voorstellen hoe groot het daar is. De weg is hobbelig en stoffig maar met een redelijke personenauto grotendeels wel goed te doen.

'151738' door AngieV '151738' door AngieV

ChinaJiangxi

ChinaJiangxi

Serieus spel

AngieV

De 2 mannen gingen volledig op in hun spel dat ze midden op straat in Yangshuo speelden. Wat er zich verder allemaal in hun omgeving afspeelde hadden ze niet echt door, dus kon ik alle tijd nemen om ze vast te leggen.

'151628' door AngieV '151628' door AngieV

ChinaYunnan

ChinaYunnan

6 op 1 rij

AngieV

In Lijiang zaten deze 6 vrouwen en mannen prachtig op één rijtje op een muurtje. Dit soort foto-momenten vind echt echt altijd de cadeautjes van een vakantie. De Foto heb ik in 2000 gemaakt tijdens mijn rondreis door China.

'147220' door AngieV '147220' door AngieV

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

IJszeilen

AngieV

IJszeilen op de Gouwzee bij Monnickendam. Is lang wachten geweest om deze prachtige sport weer eens te kunnen zien en hoop dat de winter zich de komende tijd nog eens van zijn mooiste kant laat zien zodat het niet de laatste keer is geweest dit jaar.

'144908' door AngieV '144908' door AngieV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Surfen

AngieV

Oceanside in Californië is een perfecte plek om prachtige surf foto's te schieten. (zie ook mijn tip "Mooie surf foto's maken)

'144829' door AngieV '144829' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Rimrock Hoodoos II

AngieV

Een aantal Hoodoos in het prachtige landschap van de Rimrock Hoodoos. De aparte vorm ontstaat door erosie. Het hoedje bovenop is van harder steen dan de onderlaag zodat dit eerder verdwijnt. Zie voor meer informatie mijn tip "The Rimrock Hoodoos"

'143296' door AngieV '143296' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Woest en ruig

AngieV

De natuur rondom Page is behoorlijk woest en ruig. Normaal zou ik niet snel een fabriek op de foto zetten, maar deze met de 3 rokende pijpen vond ik echt helemaal in dit desolate landschap passen. De fabriek is een elektriciteitscentrale. De energie wordt opgewekt uit de Glen Canyonstuwdam in de Colorado rivier.

'143275' door AngieV '143275' door AngieV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Eekhoorn & Grand...Ca

AngieV

Als een volleerd fotomodel nam de eekhoorn positie in zodat ik, met de Grand Canyon als achtergrond, deze mooie plaat kon schieten.

'469973' door AngieV '469973' door AngieV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Indian Canyon:...Buit

AngieV

Op 2 uur rijden van Los Angeles ligt Palm Springs. Palm Springs is vooral een bezoek waard voor de Indian Canyons. Het bestaat eigenlijk uit 4 verschillende Canyons. De Palm, Andreas, Murray en Tahquits Canyon. Al eeuwen geleden hebben de Aqua Caliente Cahuilla indianen zich in deze zeer vruchtbare Canyons gevestigd. Het is de grootste Californie Fan Palm oase ter wereld. Het bijzondere aan de palmbomen is dat ze een soort rokje lijken te dragen. De oude (dode) bladeren vallen n.l. niet af maar gaan over elkaar heen hangen zodat er een soort rok ontstaat. Je kunt er prachtige wandelingen maken en de natuur doet bijna buitenaards aan. Het is er bijna het hele jaar door bloedheet dus bescherm je hoofd en lichaam goed tegen de zon en neem zeker meer dan genoeg water mee. Je kunt bij de Tradingpost ook begeleide wandelingen boeken o.l.v een gids. [u]Palm Canyon [/u]is een 24 km lange canyon met diverse hiking trails en een Tradingpost voor o.a. informatie, souvenirs en wat eten en drinken,. [u]Andreas Canyon i[/u]s een 1 km lange canyon met zeer veel verschillende flora en natuurlijk ook de palmbomen. [u]Murray Canyon[/u] ligt ten zuiden van Andreas canyon en buiten de palmbomen vindt je hier ook o.a. de Big Horn Sheep en ezels. [u]Tahquitz Canyon[/u] heeft een 18 meter waterval (seizoensgebonden) Ik heb hier op Columbus wat foto’s geplaatst van de Indian Canyons: 1. [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/reisreporter/fotos/142153.html" target="_blank"]Bijna buitenaards landschap[/url] 2. [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/reisreporter/fotos/142468.html" target="_blank"]Big Palms[/url] 3. [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/reisreporter/fotos/142919.html" target="_blank"]Palm Canyon[/url] Zie verder voor nog meer informatie ook nog de [url="http://www.indian-canyons.com/" target="_blank"]website van de Indian Canyon[/url]. [u]Openingstijden:[/u] 1 oktober tot 4 juli: Dagelijks geopend van 08:00 tot 17:00 uur 5 juli tot 30 september: Alleen de weekenden van 08:00 tot 17:00 uur Prijs: $ 8,-- pp, Ouderen $ 6,-- en kinderen $ 4,-- (voor 4 Canyons totaal) [u]Routebeschijving:[/u] Vanuit Palm Springs neem je de Palm Canyon Drive (wegnummer 111) Voor de Tahquitz Canyon ga je bij de kruising met de Mesquitte road rechtsaf. Voor de Palm, Andreas en Murray Canyons blijf je de Palm Canyon Drive volgen. Na de Toll Gate ligt de Andreas Canyon na een paar honderd meter aan de rechterkant en voor de Palm en Murray blijf je gewoon rechtdoor rijden waarna je vanzelf bij de Trading Post komt.

'142919' door AngieV '142919' door AngieV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Indian Canyon II

AngieV

De Indian Canyon bij Palm Springs heeft echt iets weg van een sprookjeswonderland. Toen ik er was in november 2008 stond de rivier droog en dat gaf daardoor nog eens een extra surrealistisch beeld, want in het compleet droge woestijnlandschap is daar dan opeens zo'n oase van palmbomen. De "rokjes" die ze lijken aan te hebben zijn de (dode) bladeren die over elkaar naar beneden gaan hangen. Zie voor meer informatie ook mijn tip: Indian Canyon.

'142468' door AngieV '142468' door AngieV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

BIG Palms - Indian...

AngieV

In Indian Canyon bij Palm Springs groeien de meest bijzondere palmbomen die ik ook heb gezien. Ze hebben een "rokje" aan en dat geeft ze een heel bijzondere vorm. De "rokjes" ontstaan doordat de bladeren over elkaar heen naar beneden gaan hangen. Onder de rok kun je als volwassen gemakkelijk doorlopen, dus dan heb je ook een voorstelling van de enorme hoogte van de palmbomen. Zie voor meer informatie ook mijn tip: Indian Canyon.

'142153' door AngieV '142153' door AngieV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Indian Canyon

AngieV

Midden in het woestijnlandsschap bij Pam Springs ligt Indian Canyon. Dit is een heuse oase met prachtige gevormde palmbomen. Het lijkt of ze een "rokje" aan hebben, maar dat zijn bladeren die in lagen over elkaar heen naar beneden gaan hangen. Je kunt door de Canyon prachtige wandelingen maken. Zie voor meer informatie ook mijn tip: Indian Canyon.

'142133' door AngieV '142133' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Arch in Bryce NP

AngieV

Het landschap in Bryce NP blijft je constant verbazen. Een Arch, puntige rotsen, een soort zacht rode (stenen) deken die over de grond is gelegd en dan groeien er ook nog eens gewoon bomen op de kale grond! Je wordt elke keer weer verrast!

'142066' door AngieV '142066' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Muts

AngieV

Als je afdaald in Bryce NP dan waan je je af en toe in een sprookjes wonderland. In sommige rots formaties herken je wel eens iets. Ik in deze een gezicht met een muts. (misschien iemand nog een ander idee??)

'141678' door AngieV '141678' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Zion

AngieV

Zion NP in Utah trakteert zijn bezoekers in de herfst op prachtige warme kleuren. De waterval gaf niet zoveel water, maar de straal zo tegen de strakblauwe lucht en omringt door de gele en rode bomen maakte voor mij toch het plaatje helemaal af.

'141067' door AngieV '141067' door AngieV

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Schaduw

AngieV

Midden op de dag is een plekje in de schaduw spaarzaam bij Monument Valley. Deze hond had daar echter niet echt veel problemen mee, want een klein afdakje met een paardenzadel aan de paal voldeed prima!

'140786' door AngieV '140786' door AngieV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Red Rock Country

AngieV

Sedona in Arizona wordt niet voor niet de Red Rock Country genoemd. Overal waar je kijkt wordt je getrakteerd op deze prachtige rode rotsen. Het is daardoor ook een eldorado voor hikers.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik