AngelaBarto

'537497' door AngelaBarto '537497' door AngelaBarto

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Zonsondergang bij...K

AngelaBarto

Kilchurn Castle is (de ruïne) van een 15e-eeuws kasteel aan de noordoostelijke oever van Loch Awe in de Schotse regio Argyll and Bute. Laarzen zijn geen overbodige luxe in Schotland. Wil je als landschapsfotograaf een mooi shot aan de waterkant maken van Kilchurn Castle, dan zal je eerst een behoorlijk eind door een zompig, moerassig weiland moeten banjeren voordat je op je plaats van bestemming bent. Maar dan heb je wel wat! We dachten eigenlijk dat de zonsondergang die avond niet zo mooi zou worden, nadat het de hele dag een beetje druilerig was geweest. Gelukkig klaarde het op, ging de wind liggen en kregen we rode wolken en blauwe wolken er voor terug. En muggen...heel veel muggen. Gelukkig doet de lange sluitertijd daarbij wonderen :)

'531714' door AngelaBarto '531714' door AngelaBarto

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

IJsdiamanten op het..

AngelaBarto

Het blijft een bijzonder materiaal: ijs. Geen moment hetzelfde, het kan duizenden jaren oud zijn, keihard en als het aan de zon wordt blootgesteld, is het binnen een mum van tijd verdwenen. De brokken ijs op het zwarte zandstrand bij Jökulsárlón kunnen de gekste vormen aannemen. Van ijsdraken (zie mijn vorige foto) tot enorme diamanten die glinsteren in het zonlicht. Mijn IJslandfoto's zijn vorig jaar zomer gemaakt en ik ben heel benieuwd hoe ik het strand en het ijsbergenmeer aan ga treffen als ik eind volgend jaar weer terugga. Dit keer voor een ander natuurfenomeen: het Noorderlicht :)

'531600' door AngelaBarto '531600' door AngelaBarto

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

IJsdraak

AngelaBarto

Een bezoek aan IJsland is niet compleet zonder Jökulsárlón, het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Het ligt ten zuiden van de Vatnajökullgletsjer tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn. Nadat de ijsblokken door het kanaal naar buiten zijn gedreven, worden ze door de golven weer op het zwarte strand gesmeten waar ze in de zomer na een paar uur weer gesmolten zijn. Welk moment van de dag je daar ook komt, de ijsblokken zijn altijd anders van vorm en textuur. Deze 'drakenkop' was onderdeel van een groter blok en zag er alleen vanuit een bepaalde hoek op deze manier uit.

'530680' door AngelaBarto '530680' door AngelaBarto

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bloeiende azalea...mo

AngelaBarto

Dit weekend vindt op Paleis het Loo in Apeldoorn het evenement Paard en Pracht plaats waar bezoekers koninklijke koetsen kunnen zien. Ook is dit het laatste weekend dat de tuinen van het Oude Loo zijn opengesteld voor publiek. Aan het eind van de middag werd het bij het Oude Loo, dat in de paleistuinen ligt, heerlijk rustig en aangezien er nog geen druppel is gevallen, kon ik in alle rust deze panorama schieten. De Azalea Mollis, die gedurende de periode van opening bloeit, is helaas al behoorlijk aan het eind van zijn latijn. Maar het geeft een heel mooi beeld.

'530586' door AngelaBarto '530586' door AngelaBarto

IJsland

IJsland

Bloedrode...zonsonder

AngelaBarto

Ensku Húsin ligt een paar kilometer buiten Borgarnes en is een van de oudste voormalige vissershuizen van IJsland. Het werd van 1884 tot 1998 alleen in de zomer door vissers gebruikt. Daarna is het omgebouwd tot guesthouse. Het gebouw op de foto ligt aan de overkant van de weg en wordt door de eigenaren als tweede gastenverblijf gebruikt. Het is gebouwd in 1894. De kamer boven zijn klein maar comfortabel. Als je van totale rust houdt, behalve dan van de gasten die er ook verblijven, is dit jouw plekje. Goedkoop is het niet, maar de authenticiteit druipt er vanaf. Zo maakt men zelf skyr en vruchtenjam. De skyr wordt geserveerd in een heerlijk ouderwets kopje met daaronder een soort bastognekoek en verrukkelijke vruchtencompote.Om je vingers bij af te likken :)

'530424' door AngelaBarto '530424' door AngelaBarto

IJslandHekla

IJslandHekla

United colors of...La

AngelaBarto

Even iets anders dan watervallen en zonsondergangen :) Landmannalaugar staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en grijsgroen gekleurde rhyolietbergen, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Om dit uitzicht te krijgen moesten we eerst een lavaveld doorkruisen en de berg op klimmen. Startpunt is de camping, vanwaar er diverse wandelroutes vertrekken. Vanaf deze berg heb je een prachtig zicht over het hele gebied in al haar glorie. Van geel, rood, bruin en grijsgroen gekleurde gekleurde bergen tot obsidiaan in het lavaveld: een bezoek aan Landmannalaugar is een belevenis op zich :) Tip: wil je de berg op of het lavaveld in, ga dan vroeg. Anders is het gebied en met name de omgang naar het lavaveld vergeven van de toeristen en klimmers. In de verte zien jullie mijn broer fotograferen. Dit geeft een goed idee van de schaal.

'530409' door AngelaBarto '530409' door AngelaBarto

IJslandSkaftafell

IJslandSkaftafell

Stjórnarfoss

AngelaBarto

Stjórnarfoss (Stjornarfoss) is een kleine, maar prachtige waterval omgeven door vulkanisch gesteente in het zuiden van IJsland. De waterval ligt vlak naast camping Kleifar, zo'n 2,5km van Kirkjubæjarklaustur. In het avondlicht is Stjórnarfoss des te indrukwekkender, hoewel de hoeveelheid water in de zomer natuurlijk veel minder is. Een mooie afwisseling met de bekende, door toeristen vergeven Skógafoss en Seljalandfoss.

'530358' door AngelaBarto '530358' door AngelaBarto

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Prince Rupert sunset

AngelaBarto

Prince Rupert ligt aan de rand van een uitgestrekte wildernis met het grootste gematigde regenwoud ter wereld. Aan de andere zijde vind je een haven in een beschutte baai met veel kleine eilandjes. De regio staat bekend om het erfgoed van de First Nations, en in het stadje vind je oude, kleurrijke huizen die soms meer dan honderd jaar oud zijn. Dat het een regenwoud is, was de dag dat ik deze foto schoot niet te merken. We waren de avond ervoor tegen middernacht aangekomen met de ferry vanuit Port Hardy en de weergoden waren ons gunstig gezind. De gehele periode dat we door Canada reisden (3 weken), hebben we maar 1 dag regen gehad. Prince Rupert is een leuk stadje met een prachtige haven, kleine restaurantjes en diverse bezienswaardigheden in de directe omgeving. Een superleuke overnachtingstip is Eagle Bluff Bed & Breakfast, welke gelegen is in het oude lighthouse van het stadje. De eigenaren hebben bloed, zweet en tranen gestoken in het opknappen van het vervallen gebouw en naast een B&B bevindt zich er het Cow Bay Café, waar je lekkere pizza's aan het water kunt nuttigen.

'530261' door AngelaBarto '530261' door AngelaBarto

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Peyto Lake panorama

AngelaBarto

Peyto Lake is een van de bekendste meren in Banff National Park, Alberta (Canada) en zie je op praktisch iedere ansichtkaart voorbij komen. Het meer is gemakkelijk te bereiken via de Icefields Parkway (Highway 93), maar let goed op, anders rijd je de bordjes voorbij. Dit is een combinatie van 2 foto's, beide geschoten op 19mm met de Canon 16-35mm f/4.0. En zelfs dan was de compositie nog niet breed genoeg. Er stonden ook nog eens veel toeristen onder het houten platform waar ik op stond en gelukkig kon ik mijn camera iets omhoog richten zodat ik ze niet meer zag.

'530225' door AngelaBarto '530225' door AngelaBarto

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Winterse zonsondergan

AngelaBarto

Deze foto heb ik eind december 2014 geschoten op een heel koude zaterdagavond op het Kootwijkerzand. Die dag had het heel plaatselijk gesneeuwd en hoewel ik al de hele dag bij het Nijkerkernauw had gefotografeerd, ben ik (vanwege de sneeuw) doorgereden naar het Kootwijkerzand. Dit enorme stuifzandgebied (het grootste van Europa) is een schitterende plek om zonsondergangen te fotograferen. Toen de zon net onder was en het ineens steenkoud werd, trok er ineens grondmist op. Hierdoor kreeg het geheel een bijzondere uitstraling.

'529670' door AngelaBarto '529670' door AngelaBarto

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Kirkjufellsfoss in he

AngelaBarto

Als je op Internet zoekt naar inspirerende foto's van IJsland, komt je vrijwel altijd dit 'klassieke' shot tegen. Deze prachtige waterval op het schiereiland Snaefellsnes vlakbij Grundarfjörður ligt naast de weg en kun je bereiken door aan de rechterkant van de waterval te parkeren en via geleidelijke trappen omhoog te klimmen. Met name in het "golden hour"en "blue hour", vlak voor- en na zonsopgang of zonsondergang is het een plaatje om te schieten. Deze foto is eind juli 2015 genomen en wij hadden het grote geluk dat de lucht felrood en roze kleurde. Helaas waren we niet de enigen op de berg die avond. Zo'n 10 fotografen stond met statieven en filters op een rij om het berg en waterval in een zo mooi mogelijk compositie vast te leggen. Een tip: ga ruim op tijd je plekje zoeken, anders staat er iemand in je beeld.

'529505' door AngelaBarto '529505' door AngelaBarto

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Sky on fire

AngelaBarto

De avond voordat we de ferry over de Breiðafjörður namen, maakten we deze prachtige zonsondergang bij de vuurtoren van Stykkishólmur mee. Die nacht werd het niet donker, maar van ongeveer 23.00u tot 04.00u (eind juli) bleef de lucht donkerrood/roze/paars gloeien.

'529404' door AngelaBarto '529404' door AngelaBarto

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Portrait of a Puffin

AngelaBarto

Nog eentje dan :) Tijdens mijn reis naar IJsland vorig jaar zomer ben ik echt verliefd geworden op deze guitige familie van de alken.

'529317' door AngelaBarto '529317' door AngelaBarto

IJsland

IJsland

Zonsondergang tussen.

AngelaBarto

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn broer 3 weken met een 4x4 IJsland ontdekt. Op een van de eerste avonden kwamen we terecht op Látrabjarg in de West Fjorden, dat bekend staat om zijn enorme vogelkolonies. Liggend op ons buik met de guitige papegaaiduikers op aanraakafstand hebben we hier een hele avond genoten. Geen mens te bekennen en alleen de geluiden van de golven en duizenden vogels om je heen. Een tip: wanneer je vanaf de parkeerplaats omhoog loopt, wordt overal met wit krijt aangegeven tot hoe ver je bij de rand van de klif mag komen. Er gebeuren daar namelijk wel eens ongelukken doordat de nesten vlak onder het oppervlak kapot worden getrapt. Als je zo'n 200m omhoog klimt en (in de zomer) wat later op de avond bent, zijn alle dagjesmensen vertrokken en waan je je echt 1 met de vogels :)

'529295' door AngelaBarto '529295' door AngelaBarto

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Fietsbrug Cykelslange

AngelaBarto

Deze fietsbrug vond ik als foto op Google en bleek direct achter ons hotel te liggen. Als je vanaf station Dybbølsbro richting winkelcentrum Fisketorvet loopt, vind je hem links naast het gebouw. Het mooiste zicht bij nacht krijg je als je de trappen naar beneden volgt en langs het gebouw naar de overkant gaat.

'529290' door AngelaBarto '529290' door AngelaBarto

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Tivoli by night

AngelaBarto

Attractiepark Tivoli bij nacht, genomen vanaf de brug bij de bootjes. Een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan de relaxte Deense hoofdstad Kopenhagen. Overdag vergeven van de gillende kinderen, 's avonds een paradijs voor attractieliefhebbers en muziekfanaten.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik