AndyAubri

'198124' door AndyAubri '198124' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Cortona

AndyAubri

Cortona Middeleeuwse huizen met overhangende verdiepingen, gesteund door balken aan de 'Via Janelli'. Deze straat behoort tot de oudste van Italië.

'196965' door AndyAubri '196965' door AndyAubri

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Florence - Duomo...Ca

AndyAubri

Dit bouwwerk in Italiaanse gotische architectuur werd beëindigd in 1367. De foto is gemaakt vanaf de klokkentoren op de tweede verdieping.

'196962' door AndyAubri '196962' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Piazza Grande -...Mon

AndyAubri

Piazza Grande in Montepulciano. De foto is gemaakt vanaf het dak van de Palazzo Comunale [gemeentehuis] rond half vier in de middag net voor de wolkenbreuk. Toegang tot het dak € 1.60.

'196795' door AndyAubri '196795' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Trouwen in

AndyAubri

Trouwen in Toscane is helemaal hip. Zij gingen je voor op het 'Piazza Grande' in Montepulciano.

'195512' door AndyAubri '195512' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Vogelen in Toscane

AndyAubri

Vogelen in Toscane, In het plaatsje 'Capanolle' op de camping 'La Chiocciola' vindt je meer dan vijftig soorten vogels op het terrein aan de achterkant van deze camping zelf. Eén van de vele soorten: de 'Hop' foerageert er ook. Mama Hop wacht baby Hop die niet wilde niet poseren voor de camera.

'472537' door AndyAubri '472537' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Tip voor de vogel...l

AndyAubri

Vogelen in Toscane, In het plaatsje 'Capanolle' op de camping 'La Chiocciola' vindt je meer dan vijftig soorten vogels op het terrein aan de achterkant van deze camping zelf. Het vogelgebied is ongeveer twee voetbalvelden groot en bestaat voornamelijk uit bosranden en veel begroeide verwilderde terrein met zand wanden. Vaste gasten zijn de Wielewalen, ijsvogel kolonie [aan de Ambra riviertje], Duinpiepers, Hoppen, Wespendief, Slangenarend, Bijeneters, Putters, Zwartkop, Tapuiten, Europese Kanarie etc etc. De lijst is te lang. Indien je van kamperen houd een ideale plek om te vogelen en om de omgeving te bekijken. De bekende steden in Toscane zijn makkelijk met de auto te bereiken. Naar Florence ga je met de trein vanuit Montevarchi.

'195272' door AndyAubri '195272' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Birding - Vogelen in

AndyAubri

Voor de vogel liefhebbers is er genoeg te beleven. Om maar een voorbeeld te noemen, op Camping 'La Chiocciola' in het plaatsje 'Capanolle' zitten vijftig soorten op nog nog twee voetbalvelden bij elkaar. Deze Europese Bijeneter vliegt af en aan met voer voor z'n nog niet vliegvlugge jonge kroost op nog geen twintig meter van onze camping plaats aldaar. En verderop kun je de Familie Wielewaal bewonderen. Als je van kamperen houdt zeer zeker de moeite waard. Vergeet je schuiltent niet!

'472512' door AndyAubri '472512' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Auto Routes

AndyAubri

Een mooie autoroute rijden is een prachtige belevenis. Het landschap veranderd om de vijftig meter. Wil je eens een keer wat anders zien? Rijdt dan de route in omgekeerde richting je zult zien dat het anders is. Pak eens een onverharde weg afslag. Deze zand/kiezel wegen leiden je door het echte Toscaanse landschap dwars door de velden heen.

'194937' door AndyAubri '194937' door AndyAubri

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Le Crete -Toscane

AndyAubri

In Toscane kun je prachtige routes rijden. 'Le Crete Senesi' is zo'n route. Volg de sp 438 komend vanaf Rapolano Terme. Neem de afslag naar het dorp'Mucigliani' en je rijdt letterlijk en figuurlijk door dit deel van de 'Le Crete'. Geen verharde weg dus maar echt door het landschap zelf.

'472504' door AndyAubri '472504' door AndyAubri

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Goedkoper wie wil dat

AndyAubri

Florence trekt ieder jaar vele miljoenen toeristen aan. Big Business voor de Horeca. De prijzen liegen er niet om. Aan de Via dei Calzaiuoli a Natale kun je voor een schappelijke prijs je honger stillen met heerlijke rijk belegde verse producten in de vorm van een broodje warm of koud met een drankje voor gemiddeld €7.00 p/p. Terwijl een straat verderop bij de toeristische attracties de prijzen vele malen hoger liggen. Laat je dus niet verleiden door een mooi terras loop gewoon een stukje verder en het scheelt weer in je portemonnee.

'194543' door AndyAubri '194543' door AndyAubri

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Beeld van Perseus

AndyAubri

Dit bronzen beeld uit 1554 [van Cellini] staat in de openbare beeldengalerij op het Piazza della Signoria. Perseus houdt het hoofd van Medusa omhoog [niet afgebeeld] als waarschuwing voor wat komen gaat in de strijd tegen de ondergang/opkomst van het Florentijnse replubliek. Ik heb bewust gekozen voor dit standpunt om de zelfzekerheid van Perseus meer aandacht te geven. De master blijft natuurlijk Cellini zelf.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik