Amkriek

'1106878' door Amkriek '1106878' door Amkriek

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Zazu

Amkriek

De geelsnaveltok is een neushoorn vogelsoort dat leeft in de savanne en bossen van Afrika (voor mij was deze vogel beter betekend als Zazu van de lion king!). Een prachtig beestje om in het echt te beschouwen.

'1106612' door Amkriek '1106612' door Amkriek

Namibië

Namibië

Zonsondergang bij de.

Amkriek

Etosha voor iedereen die in Namibië geweest is een hele herkenbare plek. Tijdens het verblijf binnen het park kan je in de avond de dieren bewonderen bij de waterpoelen. Een onvergetelijke ervaring. Ik kan iedereen aanraden binnen het park te verblijven tijdens hun bezoek aan Etosha.

'1106472' door Amkriek '1106472' door Amkriek

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Een woestijn zonder..

Amkriek

Namib- Naukluft national park kent de hoogste duinen ter wereld. Daarnaast is het ook de oudste woestijn. De schoonheid van dit park is al door vele vastgelegd en terecht! De rode duinen, blauwe lucht en dode bomen zijn erg herkenbaar en maken dit park speciaal. Om deze reden heb ik gekozen om af te wijken en deze foto te delen zonder kleur.

'1106449' door Amkriek '1106449' door Amkriek

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Droog en warm

Amkriek

Namibië kent al vele jaren een droogte. Dit is niet alleen vervelend voor de bevolking maar ook voor hun wildlife. Vele van de waterpoelen zijn opgedroogd. Daarnaast is het overdag erg warm. Extra reden voor deze Springbok om de schaduw op te zoeken.

'1106102' door Amkriek '1106102' door Amkriek

Australië

Australië

Einde van de dag

Amkriek

Noosa is een mooie plek dat ligt aan de noordzijde van de Sunshine Coast in Australië. Een geweldige plaats als je wilt surfen, wandelen en even helemaal tot rust wilt komen. Dat laatste was het geval tijdens het nemen van deze foto. Wat een spectaculaire uitzicht!

'1105402' door Amkriek '1105402' door Amkriek

NamibiëKunene Region

NamibiëKunene Region

Drive

Amkriek

Namibië, een land waar je nog een lange tijd kan rijden zonder tegenliggers. Voor mij was dit redelijk bijzonder want in de meeste landen zal dit niet meer voorkomen. Dus zet een lekker muziekje aan en ga optimaal genieten van het geweldige landschap.

'1103453' door Amkriek '1103453' door Amkriek

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Groot en klein

Amkriek

Giraffen drinken vaak maar één keer per dag. Tijdens dit moment zijn zij erg kwetsbaar vanwege de positie die zij moeten aannemen. Maar op dit moment konden moeder en haar jong in alle rust gezamenlijk drinken.

'1103322' door Amkriek '1103322' door Amkriek

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Uitzicht over de...Sc

Amkriek

In Schotland vind je geweldige hiking trails met prachtige uitzichten. Wanneer je Schotland bezoekt vergeet dan zeker niet Isle of skye. Het dramatische landschap kan zo regelrecht uit een sprookjesboek komen.

'1103280' door Amkriek '1103280' door Amkriek

NamibiëKunene Region

NamibiëKunene Region

Himba

Amkriek

Himba's zijn één van de laatste nomadische stammen in Afrika. Hoewel tijden veranderen proberen de Himba's hun cultuur en tradities zoveel mogelijk in stand te houden. Dit van dichtbij beschouwen was erg mooi en bijzonder.

'1103117' door Amkriek '1103117' door Amkriek

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Driving off into the.

Amkriek

Een ontspannen momentje, kijkend naar de zonsondergang. De onverharde wegen in Namibië (ongeveer 80%!) kunnen soms wat lastig zijn. Toch geeft dit een gevoel van avontuur en uiteraard zorgen ze ook voor een prachtig effect.

'1102821' door Amkriek '1102821' door Amkriek

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Saamhorigheid onder d

Amkriek

Olifanten zijn naar mijn mening prachtige dieren. Niet alleen vanwege hun indrukwekkende verschijning maar voornamelijk wegens hun karakter. Wanneer je een tijdje de kans hebt deze dieren te observeren voel je echt dat ze een familie zijn.

'1102762' door Amkriek '1102762' door Amkriek

IndonesiëJava

IndonesiëJava

The art of fishing

Amkriek

Tijdens mijn reis in Indonesië kwam ik uit op een strand waar geen toerisme was. Alleen lokale bewoners die aan het genieten waren van de zonsondergang en een aantal kinderen die aan het vissen was. Vanwege het mooie licht, rustgevend geluid van de zee en ontspannen sfeer van iedereen op het strand was dit een magisch momentje.

'1102723' door Amkriek '1102723' door Amkriek

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

De pracht van de...wo

Amkriek

Deze foto was genomen tijdens een zandstorm in Namibië. Hoewel dat voor je eigen zicht misschien wat minder fijn is, gaf het de foto juist een mysterieus gevoel. Soms geven onverwachte elementen juist een bijzondere uitkomst.

'1102613' door Amkriek '1102613' door Amkriek

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Oog in oog

Amkriek

Wanneer je rustig en stil blijft kan je oog in oog komen te staan met de meest spectaculaire dieren. Deze zebra in Etosha was dan ook erg nieuwsgierig en voor een periode heb ik dit dier van dichtbij kunnen bewonderen.

'1102574' door Amkriek '1102574' door Amkriek

NamibiëKunene Region

NamibiëKunene Region

Schoonheid komt het..

Amkriek

Er zit zoveel geschiedenis en cultuur achter elke land. Deze schoonheid komt het best tot uiting wanneer de foto niet geforceerd is maar het een moment opname is van hun dagelijks leven.

'1102450' door Amkriek '1102450' door Amkriek

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Wanneer de zon...onde

Amkriek

Reizen door Namibië brengt je spectaculaire uitzichten van zowel de wildlife als de landschappen. Gun jezelf de tijd om te genieten en verken het land op eigen houtje. Op die manier kan je de meest magische momenten opzoeken en beleven.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik