AlexS

profiel AlexS

Naam

AlexS S.

Reviews

1

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

12 October 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Australië

Fav. stad

Sydney, Barcelona

Over mij

Samen met mijn vrouw geniet ik ervan om over de wereld te reizen en te genieten van prachtige natuur. Dieren, landschappen en culturen fascineren mij erg.

Verre bestemmingen zijn altijd geweldige ervaringen, maar ook in Europa, dichterbij huis is nog zoveel moois te zien!

Bij het maken van foto's wil ik de mensen en dieren zoveel mogelijk "met rust" laten om zo hun natuurlijke gedrag te tonen.

Wil je een foto van mij gebruiken? Leuk, ik voel mij dan vereerd. Vraag wel vooraf even om toestemming.

Mijn Motto

'Overal ter wereld prachtige natuur ontdekken en versteld raken door de schoonheid hiervan.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A550

Overige

Naast deze camera maakte ik gebruik van de Lumix DMC-FZ18. Deze heb ik ingeruild voor de Sony Cybershot DSC-HX90V.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'566339' door AlexS '566339' door AlexS

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Adembenemend wandelen

AlexS

Wandelend lang het coastpath van Engeland, kom je langs veel fraaie uitzichtpunten. Valley of the Rocks maakte op mij de meeste indruk. Half mei is het hier nog niet druk met toeristen. Met een beetje gelukkig zit het weer ook mee en is het heerlijk wandelen. Onderweg is er altijd wel een pub te vinden om weer op krachten te komen of indien nodig te schuilen. Naast wandelen bestaat er ook de mogelijkheid om te kajakken langs de kustlijn.

'567102' door AlexS '567102' door AlexS

AustraliëAlice Springs

AustraliëAlice Springs

Een vogeltje, haast..

AlexS

De splendid fairy wren, is een vogeltje dat in Australië leeft. Het is zo prachtig fel van kleur dat je haast denkt, dit kan haast niet waar zijn. Wij kwamen dit vogeltje tegen toen wij aan het wandelen waren in het Alice Springs Desert Park. Een leuk (klein) natuurpark waar je wel een aantal uren kunt verblijven en veel inheemse dieren kunt zien. In dit park leven dieren in gevangenschap, maar in de struiken en bomen leven ook veel dieren uit het wild zoals deze wren. Dit vogeltje was wild en kwam aangevlogen samen met een vrouwtje.Deze zijn niet zo kleurrijk.

'567389' door AlexS '567389' door AlexS

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Dorstige leeuw

AlexS

Tijdens een game drive in Kapama Private Game Reserve kwamen wij 's ochtends bij zonsopkomst deze prachtige mannetjes leeuw tegen die dorstig was. Hij was hier samen met een vrouwtje, zij lag in de struiken te dutten. Dit park ligt niet ver van het Kruger verwijderd. De accommodatie en personeel waren top. Qua hoeveelheid wild vonden wij het hier erg tegenvallen. Gelukkig zagen we wel deze prachtige leeuw.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'845364' door Krijnvandergiessen '845364' door Krijnvandergiessen

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Kangoeroes spotten in

Krijnvandergiessen

Sinds een paar dagen zijn we terug in Australië. Dit keer niet om te wonen, maar om oude vrienden en collega’s te bezoeken. Als je ooit in Australië bent, vergeet dan niet om zuid Australië te bezoeken. Deze staat is niet zo populair als New South Wales, Victoria en Queensland, maar heeft zeker net zoveel moois te bieden! Doordat het niet zo druk bereisd wordt, is het er nog een stuk rustiger en kun je op je gemak van al het natuurschoon genieten! Deze foto maakte ik een jaar of 5 geleden in het Deep Creek Conservation Park. Dit park is een uurtje rijden zuidelijk van Adelaide, en biedt eindeloos veel prachtige wandelpaden met geweldige uitzichten zoals te zien op de foto. Als je deze plek wilt bezoeken, parkeer je auto dan bij de Tapanappa Camp Ground, en wandel langs de kust. Eindeloos veel prachtige uitzichtpunten (en heel veel kangoeroes) gegarandeerd!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik