AlexS

'854970' door AlexS '854970' door AlexS

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Natuur dichtbij de...

AlexS

Soms hoef je niet ver weg om mooie dingen te zien. Zoals deze dagpauwoog vlinder. In Vlaardingen is het natuurgebied de Broekpolder. Binnen de Broekpolder is een natuurgebied dat de Ruigte heet. Hier lopen grote groepen Schotse hooglanders, ook lepelaars en veel andere interessante vogels w.o. de wielewaal bezoeken dit gebied. Ook komen hier vossen, en veel mooie vlinders en insecten voor.

'834811' door AlexS '834811' door AlexS

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

School is out!

AlexS

Tijdens de afdaling van de beklimming van Mt. Elgon dat gedeeltelijk gelegen is in Uganda en gedeeltelijk in Kenia, kwamen wij deze enthousiaste jongens tegen. Ze waren erg nieuwsgierig wat we gedaan hadden en wandelde een stuk met ons mee. Ze wilde graag op de foto. Als beloning gaven we ze een stukje cake, daar smulde ze heerlijk van.

'834578' door AlexS '834578' door AlexS

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Dinner is served

AlexS

Deze prachtige hornbill vogel wordt steeds zeldzamer in Afrika. Dit stuk gras was met opzet in brand gestoken, zodat hierna weer nieuwe planten de kans krijgen op te komen. De hornbill stond alle insecten op te wachten die wegvlogen voor het vuur. Een makkelijke prooi voor hem!

'570764' door AlexS '570764' door AlexS

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Opzoek naar wat...lek

AlexS

Onderweg naar Ayers Rock kwamen we deze prachtige roofvogel tegen. Hij was op weg naar een aangereden kangoeroe. Helaas zie je deze heel vaak liggen langs de kant van de weg. Aangezien er in Australië geen gieren zijn, hebben de roofvogels de taak van de kadavers opruimen overgenomen.

'570246' door AlexS '570246' door AlexS

UgandaNoord Uganda

UgandaNoord Uganda

Nieuwsgierig naar wat

AlexS

Kidepo Valley National Park in het uiterste noordelijke puntje van Uganda tegen de grens aan van Zuid-Soedan, is een park met schitterende landschappen en veel wild. Er komen maar weinig toeristen in dit park.Wij waren de enige in het park! Toen wij voor onze accommodatie zaten, kwam een wel heel nieuwsgierige jakhals poolshoogte nemen. Hij kwam tot 2 meter voor ons neus zitten.

'568190' door AlexS '568190' door AlexS

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

Trekking Mount Elgon.

AlexS

Wanneer je in Uganda bent, is een trekking in N.P. Mount Elgon een aanrader. Wandelend naar de top van de Wagagai Summit op 4321 meter. Onderweg dien je te camperen, en zelf proviand mee te nemen. De tocht kan ik 2-4 dagen gedaan worden afhankelijk van je conditie en de weersomstandigheden. Je bent verplicht een bewapende ranger mee te nemen. Het is ook mogelijk dragers in te huren. De landschappen, de flora en fauna onderweg zijn uniek!

'567389' door AlexS '567389' door AlexS

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Dorstige leeuw

AlexS

Tijdens een game drive in Kapama Private Game Reserve kwamen wij 's ochtends bij zonsopkomst deze prachtige mannetjes leeuw tegen die dorstig was. Hij was hier samen met een vrouwtje, zij lag in de struiken te dutten. Dit park ligt niet ver van het Kruger verwijderd. De accommodatie en personeel waren top. Qua hoeveelheid wild vonden wij het hier erg tegenvallen. Gelukkig zagen we wel deze prachtige leeuw.

'567102' door AlexS '567102' door AlexS

AustraliëAlice Springs

AustraliëAlice Springs

Een vogeltje, haast..

AlexS

De splendid fairy wren, is een vogeltje dat in Australië leeft. Het is zo prachtig fel van kleur dat je haast denkt, dit kan haast niet waar zijn. Wij kwamen dit vogeltje tegen toen wij aan het wandelen waren in het Alice Springs Desert Park. Een leuk (klein) natuurpark waar je wel een aantal uren kunt verblijven en veel inheemse dieren kunt zien. In dit park leven dieren in gevangenschap, maar in de struiken en bomen leven ook veel dieren uit het wild zoals deze wren. Dit vogeltje was wild en kwam aangevlogen samen met een vrouwtje.Deze zijn niet zo kleurrijk.

'566339' door AlexS '566339' door AlexS

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Adembenemend wandelen

AlexS

Wandelend lang het coastpath van Engeland, kom je langs veel fraaie uitzichtpunten. Valley of the Rocks maakte op mij de meeste indruk. Half mei is het hier nog niet druk met toeristen. Met een beetje gelukkig zit het weer ook mee en is het heerlijk wandelen. Onderweg is er altijd wel een pub te vinden om weer op krachten te komen of indien nodig te schuilen. Naast wandelen bestaat er ook de mogelijkheid om te kajakken langs de kustlijn.

'565668' door AlexS '565668' door AlexS

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Taxi rit door China..

AlexS

Met een taxirit door Bangkok kom je altijd ogen, oren en een neus te kort voor alle indrukken in je op te laten nemen. Mooi om te zien dat taxichauffeurs ondanks hun bijzondere rijgedrag afrikaantjes in hun auto hangen voor het geloof (offerkransjes).

'565374' door AlexS '565374' door AlexS

JordaniëDana Wildlife Reserve

JordaniëDana Wildlife Reserve

Zonsondergang in...be

AlexS

Een bezoek aan Dana Nature Reserve is zeker aan te raden, wanneer je in Jordanië bent. Vanuit Dana is het zo'n 14 km wandelen door een grillige kloof, naar de Feynan lodge. Prachtige locatie midden in de woestijn. Het beheer van de lodge is in handen van het bedoeïen volk. Na of voor het avond eten is een wandeling bij zonsondergang zeker een aanrader. Dit levert fraaie vergezichten op.

'564952' door AlexS '564952' door AlexS

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Portugees trammetje i

AlexS

Maak gebruik van een van de oude trammetjes in Lissabon wanneer het klimmen je teveel wordt. Naast moderne trams rijden er gelukkig ook nog veel nostalgische trams door de stad.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik