Alberto

'120180' door Alberto '120180' door Alberto

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Big Thunder Mountain

Alberto

big thunder mountain

'84260' door Alberto '84260' door Alberto

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Sunset1

Alberto

Zonsondergang

'13468' door Alberto '13468' door Alberto

Kenia

Kenia

Gaap

Alberto

Gapende leeuw

'13467' door Alberto '13467' door Alberto

Kenia

Kenia

Olifant in Gras

Alberto

Olifant in gras

'13465' door Alberto '13465' door Alberto

Kenia

Kenia

Drinkende Giraffe

Alberto

Drinkende Giraffe

'13464' door Alberto '13464' door Alberto

Kenia

Kenia

Mombasa5

Alberto

Savo East

'13462' door Alberto '13462' door Alberto

Kenia

Kenia

Leeuw in Gras

Alberto

Leeuw in savo

'13461' door Alberto '13461' door Alberto

Kenia

Kenia

Mombasa1

Alberto

Vogel

'13125' door Alberto '13125' door Alberto

Sri Lanka

Sri Lanka

Paartje op Boulevard

Alberto

Liefde op de boulevard

'13124' door Alberto '13124' door Alberto

Sri Lanka

Sri Lanka

Elephant leader

Alberto

Olifanten leider

'13123' door Alberto '13123' door Alberto

Sri Lanka

Sri Lanka

Trains 1

Alberto

Treinrit naar Gall

'13118' door Alberto '13118' door Alberto

CubaHavana

CubaHavana

Cuba Car 3

Alberto

Cubaanse auto

'13116' door Alberto '13116' door Alberto

CubaHavana

CubaHavana

Capitolio

Alberto

Zicht op het capitolio

'13113' door Alberto '13113' door Alberto

CubaHavana

CubaHavana

Cuban car 2

Alberto

Cubaanse auto

'13109' door Alberto '13109' door Alberto

CubaHavana

CubaHavana

Schoolgirls

Alberto

Schoolgirls

'13105' door Alberto '13105' door Alberto

Canada

Canada

Colors

Alberto

Canadees drukwerk

'465056' door Alberto '465056' door Alberto

Mexico

Mexico

Snorkelen in...onderg

Alberto

Rijd vanuit Playa del Carmen richting Tulum. Halverwege kom je aan de rechterkant van de weg een bordje tegen met Hidden worlds. Het ziet er niet uit als je komt aanrijden en het nodigt niet echt uit tot stoppen maar vertrouw me maar. Na een wetsuit te hebben uitgezocht en betaald te hebben, wordt je in een soort vrachtwagen het bos ingereden. Bij een gat in de grond wordt je gedropt en verzocht om in het gat af te dalen. Ik hoor je denken, waar ben ik nu weer terecht gekomen. Eenmaal door het gat beland je in een andere wereld, als in een sprookje. Prachtige gewelven worden weerspiegeld in het azuurblauwe water. Wow, is op dat moment het enige dat ik kon uitbrengen. Onderwatercamera's hebben weinig nut want er zitten nauwelijks vissen. Evengoed een belevenis op zich. Tip: ga aan het eind van de middag, dan is het rustiger.

'465045' door Alberto '465045' door Alberto

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Shoppen met korting

Alberto

Voor je naar een van de vele shopping malls vertrekt, eerst even langs de concierg van je hotel. Deze heeft vaak bonnenboekjes van diverse malls. In deze boekjes vind je voor iedere winkel in die mall kortings kaartjes. Dit kan je al snel 25% korting opleveren op het totale bedrag. Mocht je concierge ze niet hebben kun je ze vaak ook bij guest services krijgen in de betreffende mall.

'13011' door Alberto '13011' door Alberto

Kenia

Kenia

Simba2

Alberto

Mannetjes leeuw

'13009' door Alberto '13009' door Alberto

Kenia

Kenia

Simba1

Alberto

Mannetjes leeuw

'13007' door Alberto '13007' door Alberto

Kenia

Kenia

Nala

Alberto

Leeuwin in savo

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik