Ageeth

'976430' door Ageeth '976430' door Ageeth

IerlandConnemara NP

IerlandConnemara NP

De bergen van...Conne

Ageeth

Als je Ierland bezoekt, moet je als het even kan ook Connemara NP bezoeken. Daar hoort een bezoekje aan Clifden bij. Leuk stadje. Je kunt vanuit Clifden de grote weg naar Galway nemen, neem even een blokje om via Ballyconneely en Roundstone te rijden. Heel mooi stukje Ierland.

'566315' door Ageeth '566315' door Ageeth

CubaHavana

CubaHavana

This is Cuba

Ageeth

De eerste wandeling door Havana zal ik, net als alle andere ervaringen in Cuba, niet snel vergeten. Na een lange vlucht checkten we in in ons hotel en kregen we onze eerste Cuba Libre aangeboden van het hotel. Niet heel handig in combinatie met een jetlag...Ondanks alle brakkigheid en draaierigheid deze foto kunnen maken. Heel typerend voor Havana... Wat een fascinerende stad is dat!!!

'538164' door Ageeth '538164' door Ageeth

CubaHavana

CubaHavana

Havana

Ageeth

Vanaf vandaag komen er 7 vluchten per dag uit de VS aan op airport Jose Marti in Havana. Dat gaat heel wat inkomsten en investeringen genereren. Hoe lang zullen deze beelden nog te zien zijn in Cuba? Hoe snel zal de verandering gaan? Wie het weet mag het zeggen.

'509530' door Ageeth '509530' door Ageeth

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Plitvice NP

Ageeth

Plitvice NP is een prachtig Nationaal Park in Kroatie. Het werd door verschillende reisgidsen afgeraden om het in juli/augustus te bezoeken. Toch gegaan. Inderdaad, ontzettend veel mensen. Wat heel veel scheelt is als je je bezoek om 8 uur start. Voor dat de hordes toeristen komen is het zo 11 uur. Tot die tijd kun je in redelijke rust het park bekijken. Het is werkelijk van betoverende schoonheid.

'445086' door Ageeth '445086' door Ageeth

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Viviers

Ageeth

Viviers is een dorpje in het Noordelijke gedeelte van de Ardeche. Het ligt dicht bij de Rhone. Als je vanuit het dorp een kwartiertje omhoog wandelt naar het Mariabeeld heb je een heel mooi uitzicht op het plaatsje en de omgeving. Het dorp heeft nog een prachtige kerk en schitterende straatjes. Er is nog opvallend weinig toerisme.

'423203' door Ageeth '423203' door Ageeth

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Saaaaiii

Ageeth

Horseshoe Bend is een prachtige lus in de Colorado River. Net buiten Page. Indrukwekkend dat je eigenlijk in de nabije omgeving niet ziet wat voor spectaculairs er is, omdat de rivier helemaal uitgesleten is. De uitspraak van het 6-jarige Nederlandse jongetje die ook stond te kijken, vergeet ik niet snel. "Pahap, ik vind het sahaaai". "Nou, volgend jaar gaan we wel weer gewoon naar Italie", zei zijn vader toen. :-)

'422831' door Ageeth '422831' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Yellowstone Lake

Ageeth

West Thumb Geyser Basin is prachtig gelegen aan het Yellowstone Lake. Het bijzondere aan deze Geysers dat ze aan en in het meer liggen. Dit is prachtig om te zien en levert mooie beelden op.

'416612' door Ageeth '416612' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Mormon Row

Ageeth

Mormon Row is een onverharde weg in Grand Teton NP waarlangs nog zo'n zes woningen van de oorspronkelijke bewoners van het gebied te zien zijn. De Mormonen vestigden zich er in het begin van de 20e eeuw. Dit is het huis waar John en Alma Moulton ooit hebben gewoond. Het schijnt tegenwoordig een van de meest gefotografeerde plekken van de VS te zijn...Wel prachtig met het bergmassief op de achtergrond.

'415502' door Ageeth '415502' door Ageeth

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Dilemma

Ageeth

Tja... Dan kom je er tijdens je reisvoorbereiding erachter dat je met je schattige camper in juli niet eens Death Valley in mag omdat de camper niet verzekerd is. Wat doe je dan? Wikken en wegen... Wel, niet een gokje wagen. Uiteindelijk zijn we nog wel naar Zabriskie Point gereden, daar is het niet het heetst. De reis door het laagste gedeelte van Death Valley durfden we niet aan. Helaas dus niet gezien.

'415340' door Ageeth '415340' door Ageeth

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

Ageeth

Bizar en bijzonder. Bryce Canyon. Om er optimaal van te genieten is het wel een must om een of meer wandelingen er doorheen te maken.

'415252' door Ageeth '415252' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Desolaat

Ageeth

De landschappen van Yellowstone maken een mysterieuze en buitenaardse indruk. Door de bijzondere bodems groeit er op de plekken in de buurt van de geisers niets. Wel zie je veel dode bomen liggen, een teken dat ook daar door de jaren heen een en ander verandert. De foto is gemaakt in het Lower Geyser Basin. Het lijkt desolaat, maar als je je omdraait zie je (in de zomer) de vele, vele toeristen...

'415160' door Ageeth '415160' door Ageeth

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Dreigend

Ageeth

Op weg naar Bryce Canyon reden we deze donkere en dreigende lucht tegemoet. Lekker aan het rommelen. Even later heeft het ook hevig geregend, maar ach het was ook weer snel over. Ook de volgende dagen (bij Bryce Canyon) kon het weer echt razendsnel omslaan. Echt iets om mee rekening te houden als je een wandeling o.i.d. wilt maken. Het kan in een kwartier totaal anders zijn.

'415146' door Ageeth '415146' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Grand Canyon of the..

Ageeth

De Grand Canyon van Yellowstone. Deze Canyon is vanaf heel veel uitzichtpunten te bekijken. Deze foto is genomen vanaf de Brink of the Lower Falls. Op het punt waar de Lower Falls naar beneden stort. Om bij dit punt te komen gaat een korte steile afdaling vooraf en volgt een pittig klimmetje. De kleuren en bijzondere gesteente maken de canyon erg bijzonder.

'414992' door Ageeth '414992' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

West Thumb Geyser...B

Ageeth

West Thumb Geyser Basin is een voor Yellowstone wat kleiner geisergebied. Toch is het zeker de mooite waard om er een bezoekje aan te brengen. Het ligt namelijk schitterend in en aan het Yellowstone Lake. De geisers zijn er niet meer erg actief. Toch zijn ze er in allerlei soorten en maten.

'403153' door Ageeth '403153' door Ageeth

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

The Strip

Ageeth

Las Vegas was nou niet bepaald mijn ding. Maar goed. Toch wel bizar om langs de 6 km lange boulevard te lopen en je te verbazen over zoveel kits, lampjes, nep, energieverbruik, bizarre hotels, mensen, zwervers etc.

'401862' door Ageeth '401862' door Ageeth

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Angels Landing

Ageeth

Een wandeling naar Angels Landing in Zion NP, Utah is een onvergetelijke ervaring. Vanuit het dal is de wandeling in totaal zo'n vier km met een hoogteverschil van zo' n 500 meter. De wandeling wordt aangegeven als extreem en dat zit m in de klim over de klif zoals op de foto te zien. Mijn ervaring was dat het prima te doen is, behalve als je ook maar iets hoogtevrees hebt. Het uitzicht vanaf de top over de Zion Canyon is adembenemend en onvergetelijk.

'401232' door Ageeth '401232' door Ageeth

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite NP in betere

Ageeth

Deze foto is vier weken geleden gemaakt bij Olmsted Point langs de Tioga Road door Yosemite Park. In de verte ligt het Tenaya Lake. Helaas, helaas: de weg is iets ten zuiden van dit punt al afgesloten vanwege de enorme bosbrand die het Park teistert. Hoop enorm dat de brand onder controle komt.....Zulke prachtige natuur daar. Voor een timelapse van de brand geplaatst door de beheerders van het park zie http://www.youtube.com/watch?v=97BrYoq1ly0

'400040' door Ageeth '400040' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Steamy

Ageeth

Norris Geyser Basin is een van de plekken binnen Yellowstone NP waar vele geisers en thermale bronnen zijn. Het ligt dichtbij de Noord-Westelijke ingang. Het is opgedeeld in drie gebieden nl. het Porcelain Basin, Back Basin en One Hundred Springs Plain. Wij zijn tweemaal bij de geisers geweest. Deze foto is 's ochtends vroeg gemaakt. Doordat het nog fris was, waren de bronnen en geisers flink aan het dampen. Een prachtig gezicht. Een bezoek later op de dag geeft een heel ander beeld, je kunt de bronnen dan weer beter zien.

'399362' door Ageeth '399362' door Ageeth

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Smalle ingang!

Ageeth

Op de foto zie je de ingang van de Lower Antilope Canyon. Deze canyon is een zogenaamde slot canyon, een vorm van een ravijn. Het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’; een slot canyon is een kloof met hoge wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De meeste slot canyons zijn gevormd in droge gebieden, waar incidenteel heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan. Op de foto is goed te zien hoe smal de ingang van de kloof daadwerkelijk is! Ik verbaasde me er over.

'399118' door Ageeth '399118' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Kleuren!

Ageeth

In Yellowstone National Park zijn zoveel bijzondere en indrukwekkende natuurverschijnselen te zien. Een daarvan is de Grand Prismatic Spring in het Midway Geyser Basin. Het water heeft een constante temperatuur van 85 graden. Het water heeft een diepblauwe kleur. De kleuren aan de zijkant worden veroorzaakt door bacterieen. Het kleurenpalet is bijzonder mooi om te zien. Om volledig zicht te krijgen op deze hotspring, is een wandeling naar een van de heuvels in het dal een aanrader.

'398896' door Ageeth '398896' door Ageeth

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

San Francisco

Ageeth

Vanaf het voormalige gevangeniseiland Alcatraz heb je een prachtig zicht op Downtown San Francisco. Mooi is te zien dat de stad op vele steile heuvels is gebouwd. Daar kom je wel achter als je een fiets gaat huren of een flinke wandeling gaat maken. Je kunt ook goed zien hoe het stratensysteem opgebouwd is. Verdwalen doe je niet snel :-).

'398884' door Ageeth '398884' door Ageeth

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Grand Prismatic Sprin

Ageeth

De Grand Prismatic Spring is een hete bron in het Midway Geyser Basin in het Amerikaanse Nationaal park Yellowstone. De bron is 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Het water heeft een constante temperatuur van 85°C. Doordat het water extreem zuiver is, heeft het een diepe blauwe kleur. De oranje kleur aan de zijkanten wordt veroorzaakt door bacteriën die in de microbiële matten leven langs de randen van de bron, waar het water voldoende is afgekoeld. Om deze bron van bovenaf te kunnen bekijken, rijdt je door op de weg langs de geysers in Zuidelijke richting. Vanaf de volgende parkeerplaats aan de rechterkant van de weg start een wandelpad waarvanaf je een prachtig uitzicht hebt op deze bron.

'380362' door Ageeth '380362' door Ageeth

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Iles de Lavezzi

Ageeth

Iles de Lavezzi is een prachtige eilandengroep die te bereiken is per boot vanuit Bonifacio. Het eiland bestaat voor een groot deel uit de meest bijzondere rotsformaties. Er is een oud kerkhof. De meeste mensen komen er om een dagje te genieten van de strandjes en het azuurblauwe water waar ook nog eens hele mooie visjes in zwemmen.

'379909' door Ageeth '379909' door Ageeth

ItaliëGenua

ItaliëGenua

Il Bigo

Ageeth

Om de haven van Genua weer wat aantrekkelijker te maken, heeft de architect Renzo Piano een vrachtkraan uit de haven getransformeerd tot een panoramalift met de naam Bigo. Bigo heeft nogal een bijzondere constructie. Vanuit de lift heb je een mooi overzicht over de haven van Genua en de stad zelf. Voor de rest is de haven van Genua vooral een komen en gaan van veerboten en vrachtschepen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik