Afpmvannunen

'1132826' door Afpmvannunen '1132826' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Bootje varen

Afpmvannunen

Bijna elke dag kon ik bij mijn hotel (Barceló Tenerife) kajakken op het kunstmatig aangelegde meer. Kajakken is een van de vele activiteiten die zij aanbieden als entertainment. Zij hebben een zeer uitgebreid en gevarieerd programma waar iedereen aan mee kan doen.

'1132825' door Afpmvannunen '1132825' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Stilte voor de storm

Afpmvannunen

Tijdens mijn vakantie verbleef ik in Barceló Tenerife. Een prima hotel in een hele fijne rustige omgeving. Het complex heeft vele zwembaden zowel verwarmd als onverwarmd. Deze foto heb ik 's morgens al heel vroeg genomen voordat het volstroomt met de vele badgasten.

'1132667' door Afpmvannunen '1132667' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Vergane glorie

Afpmvannunen

Tegenover mijn hotel lag Reserva Ambiental, een natuurreservaat en ooit bewoond door de Guanche-bevolking. Met mijn kamerbadge kreeg ik toegang tot het gebied maar overige bezoekers kunnen bij de receptie een rondleiding boeken. Begin je rondleiding door het reservaat in het museum bij de ingang. Hier leer je over de vulkanische formaties in het park, evenals de Guanche-mensen die onder hen woonden. Je gids geeft je inzicht in speciale formaties en sites tijdens de tour. Het gebied kent vele wandel- fiets- en mountainbike paden. Ook is er een hardlooptrail uitgezet.

'1132666' door Afpmvannunen '1132666' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Tegen de berghelling.

Afpmvannunen

Tijdens een excursie ook het magische Masca bezocht. Masca is één van de meest pittoreske delen van het eiland en ligt ten noordwesten aan de voet van de Tenobergen op op een hoogte van 650 meter. Dit mooie kleine dorpje, met ongeveer 90 inwoners, is wat moeilijk bereikbaar maar het is de reis meer dan waard. Het voert je door diepe ravijnen met weelderig groene flora en bochtige wegen met haarspeldbochten. Het landschap onderweg is adembenemend en als je bij Masca komt is de natuurlijke schoonheid van deze schitterende locatie overweldigend. Het was tot voor kort een redelijk onbekende plek, maar het oefent tegenwoordig veel aantrekkingskracht uit op mensen die over het eiland toeren. Het decor van dit dorp is magisch en de huisjes staan ietwat onzeker op de smalle richels van de indrukwekkende rotsformaties. Het is absoluut een droombestemming voor elke fotograaf.

'1132442' door Afpmvannunen '1132442' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Een filmlocatie

Afpmvannunen

Het Nationale Park de Teide is het grootste park van de Canarische Eilanden en makkelijk bereikbaar en toegankelijk. Het nationale park is gecentreerd op de berg Teide, de hoogste berg van Spanje (3.718 meter hoog) daarnaast de hoogste vulkaan in de Atlantische Oceaan en de derde hoogste vulkaan ter wereld vanaf zijn basis in de oceaanbodem (7.500 meter hoog). Pico Viejo, ook opgenomen binnen de grenzen van het nationale park, is de op een na hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden met zijn piek van 3.135 meter. Mount Teide en Pico Viejo zijn de enige twee toppen op de Canarische eilanden die boven het niveau van 3.000 meter uitstijgen. Het park heeft een oppervlakte van 18.990 hectare. Het werd op 28 juni 2007 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Op een heuvelrug, ten oosten van de Teide, staan de telescopen van het Observatorio del Teide. Het dramatische landschap van het park is o.a. te zien in films als One Million Years B.C. (1966), Intacto (2002), Clash of the Titans (2010) en Wrath of the Titans (2012), het zesde deel van the fast and the furious (2013) en Rambo: Last Blood (2018).

'1132441' door Afpmvannunen '1132441' door Afpmvannunen

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Wandeling langs de...

Afpmvannunen

Heerlijk een wandeling gemaakt langs de kust. Langs de kustlijn is een mooie wandelpad gemaakt die helemaal doorloopt naar Los Abrigos met de mooiste uitzichten.

'1131292' door Afpmvannunen '1131292' door Afpmvannunen

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Het Elfstedenmonument

Afpmvannunen

Het Elfstedenmonument is een fotomozaïek gemaakt door de beeldend kunstenaars Maree Blok en Bas Lugthart. Het monument is aangebracht op de Canterlandse brug over de vaart de Murk nabij Giekerk op de grens van de gemeenten Tietjerksteradeel en Leeuwarden in de Nederlandse provincie Friesland. De brug is de laatste op de route van de Elfstedentocht, hij is gelegen tussen Oudkerk en de finish in Leeuwarden. In de periode 2001-2008 is de overspanning voorzien van duizenden blauw geglazuurde tegeltjes van Makkumer Aardewerk. Op elk ervan staat afbeelding, naam en jaar van deelname van een deelnemer aan de tocht. Er zijn ruim 7000 Elfstedenrijders afgebeeld op het monument. Van grotere afstand gezien vormen de duizenden tegelportretten een nieuw beeld van schaatsers die achter elkaar rijden. De brug vormt zo een ereboog nabij de finish van de Elfstedentocht. Hij staat informeel bekend als 'de tegeltjesbrug'. Op de naastgelegen parkeerplaats is een informatiebord aanwezig. Individuele tegels zijn te vinden volgens een coördinatenstelsel, vanaf een steiger kunnen ze van dichtbij worden bekeken.

'1131291' door Afpmvannunen '1131291' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Als je van natuur...h

Afpmvannunen

Oost-Ameland is niet voor niets onderdeel van het werelderfgoed Waddenzee. Het gebied ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de oostpunt van Ameland en bestaat uit de drie deelgebieden: de Kooioerdstuifdijkduinen, ’t Oerd, en de Hon. In 't Oerd vind je de unieke 24 meter hoge duin (Oerdblinkert), zeldzame planten, paddenstoelen en heel veel vogels en vlinders en is zeker een bezoek meer dan waard. Ik heb een mooie wandeltocht gemaakt door de duinen aan de oostkust en het was eenn ware lust. De duinen zorgen voor het echte eilandgevoel. Het natuurgebied omvat 1.100 hectare grond en kent ook een lepelaarskolonie van duizenden vogels. Bij hoog water rusten ze op de kwelders en bij eb zoeken ze hun voedsel op het wad.

'1131190' door Afpmvannunen '1131190' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Eb en vloed

Afpmvannunen

Tijdens laagwater een tocht gemaakt. Na terugkomst in de haven nog even een wandeling gemaakt aan de Waddenzee kant op Ameland. Hier was het nog steeds eb en deze boei ligt te wachten tot het weer vloed wordt. Blijft een mooi gezicht dat getij.

'1131189' door Afpmvannunen '1131189' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Lekker zonnebaden

Afpmvannunen

Tijdens mijn korte verblijf op Ameland een robbentocht gemaakt met rondvaartbedrijf De Zeehond. Een leuke twee en een half durende excursie. Met de boot vaar je de Waddenzee op richting een zandbank waar zeehonden heerlijk liggen te zonnebaden. De Waddenzee is de thuishaven voor twee zeehondensoorten, de gewone zeehond en de grijze zeehond. De populatie van de gewone zeehonden is het grootste. De tellingen van gewone zeehonden in de Waddenzee worden jaarlijks internationaal tussen Nederland, Duitsland en Denemarken gecoördineerd en gerapporteerd. In 2020 kwam de totaaltelling van de hele Waddenzee op 28.352 dieren. Omgerekend is de schatting voor het aantal gewone zeehonden in het Nederlandse deel ongeveer 10.100 dieren. De populatie van de grijze zeehond is echter anders. Na honderden jaren van afwezigheid zijn de grijze zeehonden in de loop van de vorige eeuw teruggekeerd in de Nederlandse Waddenzee, waarschijnlijk vanuit overgebleven populaties langs de kust van Schotland en Engeland. Hoewel er in de jaren ’50 al af en toe een grijze zeehond in de Waddenzee werd gezien, zijn de eerste pups pas in 1980 op de zandbanken van Terschelling waargenomen. In de volgende dertig jaar is de populatie flink gegroeid. In 2020 telden onderzoekers ruim 7.649 grijze zeehonden in de hele Waddenzee, waarvan bijna driekwart (5.687 dieren) in Nederland. Grijze zeehonden worden niet overal op het Nederlandse wad evenveel gezien. Veruit de meeste zijn er in het gebied tussen Vlieland en Terschelling.

'1131171' door Afpmvannunen '1131171' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Bootjes op het droge

Afpmvannunen

Het blijft toch een bijzonder verschijnsel, Eb en vloed. Tijdens een wandeling bij de haven van Nes deze foto gemaakt in de vroege ochtend. Deze bootjes liggen nu nog op het drogen maar een paar uur laten zullen ze weer mooi in het water liggen.

'1131169' door Afpmvannunen '1131169' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

De vuurtoren van...Ho

Afpmvannunen

Deze foto is genomen tijdens een excursie om zeehonden te gaan bezichtigen die lekker lui lagen te zonnen op een zandbank in de Waddenzee. Ik verbleef zelf in Nes en bij de haven zijn twee bedrijven die deze rondvaarten aanbieden. Robbenboot MS Ameland en Rondvaartbedrijf Zeehond. Ik zelf ben mee geweest met de zeehond. We vertrokken al vroeg aangezien het dan nog eb is en je dan een wandeling kan maken op een schelpenbank. Onderweg een mooi uitzicht op het land met een mooie strandtent op de voorgrond en de vuurtoren van Hollum op de achtergrond.

'1131139' door Afpmvannunen '1131139' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Zelfs bankjes zijn...

Afpmvannunen

Wat is het toch fijn om heerlijk te wandelen door de duinen en over het strand van Ameland. Het duingebied strekt zich over de gehele lengte van het eiland uit. Om even te rusten of te eten onderweg staan voldoende bankjes langs de wandel-/fietspaden. Boven op de duin stond het bankje van de foto. Half begroeit door het duingras.

'1131138' door Afpmvannunen '1131138' door Afpmvannunen

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Diehard van het stran

Afpmvannunen

In juni even een weekje naar de Waddeneilanden geweest en dan met name Ameland. Een heerlijk eiland voor fiets- en wandelliefhebbers. Ook heeft het een prachtig strand. De tweede dag van mijn korte vakantie was het niet echt denderend weer maar toch vond ik deze fanatiekelingen die willen genieten van elke seconde op het strand.

'1127640' door Afpmvannunen '1127640' door Afpmvannunen

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Spiegeltje, spiegeltj

Afpmvannunen

Vanwege corona toch maar wat beweging opgezocht. Ik maak elke dag een ommetje. Deze kasteelruïne ligt vlak bij mijn woonhuis. Het is heerlijk door de kasteeltuin te lopen. Vooral met een heerlijk voorjaarszonnetje en deze mooie plaatjes. Het Groot Kasteel van Deurne was in oorsprong een vierkant gotisch gebouw met enige invloeden van de renaissance. Het kasteel moet zijn gebouwd kort voor 1397. De bouwheer was Gevaert Everaertszoon van Doerne. Hij bouwde het Groot Kasteel op een zandige opduiking (een donk) in het moerassige beekdal van de Vlier. Na hem bewoonden zijn zoon Everaert en zijn kleinzoon Hendrick het kasteel. Van Hendrick van Doerne ligt de grafsteen nog in de St. Willibrorduskerk in Deurne. Hij overleed in 1508. In de loop van de 16e eeuw is aan het Groot Kasteel de vierkante hoektoren aangebouwd. Rogier van Leefdael (1617-1699), heer van Deurne van 1651 tot 1699, vergrootte het kasteel in de jaren 1653-1660 naar het oosten (straatzijde) en zuiden. Ook voorzag hij het Dinghuis van stenen muren. De lage muren van het Kasteel zijn evenals de stenen van het Dinghuis en die van de pilaren op de brug, zwart en daardoor nu nog te onderscheiden van het oudste deel van het Kasteel. Van Leefdael liet ook een poortgebouw bouwen aan de straatzijde ten noorden van het kasteel. Via deze poort verkreeg men over een brug toegang tot het kasteelgebied en de ingang aan de westzijde. Van dit poortgebouw zijn in 1998 bij de aanleg van een bergbezinkbassin de fundamenten terug gevonden. In 1759 kwam de heerlijkheid Deurne met het Groot Kasteel en de tuin in handen van de familie De Smeth. Heer Theodorus de Smeth (1710-1772) liet meteen een grondige verbouwing uitvoeren. Ook het poortgebouw, net honderd jaar oud, liet De Smeth afbreken. Halverwege de 19e eeuw was het Groot Kasteel ook nog eens, geheel naar de mode van die tijd, wit gepleisterd. Theodore baron de Smeth (1855-1924), de op één na laatste heer van Deurne, liet in de jaren 1906-1908 de lelijke west- en noordgevel weer afbreken. Achter deze afgebroken muren kwamen de originele, middeleeuwse gothische gevels weer tevoorschijn. In de avond van 24 september 1944 omstreeks 18.00 uur werd het Groot Kasteel van Deurne tijdens de bevrijding door oorlogshandelingen van de geallieerden in puin geschoten en tot een ruïne vervormd. Burgemeester Roefs vatte eind 1947 het plan op om de overblijfselen van het kasteel, het dinghuis, de kasteelboerderij ten noorden van de kasteeltuin en de kasteeltuin aan te kopen. Hij wilde voorkomen dat het complex in particuliere handen overging zoals dat al met het Klein Kasteel was gebeurd. De raad stemde spoedig in met de aankoop van het geheel, ruim acht hectare groot. De laatste heer van Deurne, Theodore baron de Smeth (1919-1988), verhuisde naar het Gooi, en overleed later in Tanneron (Frankrijk).

'1123315' door Afpmvannunen '1123315' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Duizelingwekkende...k

Afpmvannunen

Tijdens de wandeling in de Tjeppaschlucht deze foto gemaakt. Er zijn diverse wandelingen maar na ongeveer 15 minuten lopen vanaf de Teufelsbrücke (een stalen hangbrug) kom je bij de Tschaukofall een schitterende waterval. Meer dan 500 liter water per seconde stort hier 26 meter naar beneden het ravijn in. Deze waterval is het hoogtepunt van de wandeling, maar naast de indrukwekkende waterval is het uitzicht schitterend. Wie hierna nog zin, moed en krachten over heeft, wandelt door naar de imposante Felsentor op de nieuw aangelegde Panoramaweg “Auf den Spuren des Dr. Peter Tschauko” tot aan het rustpunt “Deutscher Peter”. Hier loopt u ongeveer 30 minuten over.

'1123301' door Afpmvannunen '1123301' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Een waanzinnige...wan

Afpmvannunen

Vlak bij Ferlach (ten zuiden van Klagenfurt) ligt op weg naar de Loibl Pass, de Tscheppa Schlucht. De duizelingwekkende kracht van het water heeft hier een diepe kloof gemaakt die zeker een bezoek waard is. Maar de tocht gaat niet alleen door een diepe kloof. Ook wandelingen door bos en schitterende weide waar u kunt genieten van de mooie flora, stalen hangbruggen, een prachtige waterval maken dit voor u een onvergetelijke wandeling. Voor degene die deze wandeling gaan maken wordt ten sterkste aangeraden bergschoenen te dragen omdat het echt klim en klauterwerk is. Op kinderen dient erg goed gelet te worden. Er zijn stukken waar de afrastering ontbreekt. Voor mensen die niet goed ter been is, is deze tocht onbegonnen werk. Je kunt diverse tochten maken met aan het einde een bushalte. Bij tonen van je entreekaartje wordt je retour gebracht naar de parkeerplaats. Ik heb een wandeling gemaakt van in totaal ongeveer 2 uur.

'1123300' door Afpmvannunen '1123300' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Gerlitzen ook in de..

Afpmvannunen

Gerlitzen is een bekend wintersportgebied maar ook in de zomer is het er prachtig. De Gerlitzen is een 1909 meter hoge berg in Karinthië. De hoogste kabelbaan van Karinthië, de Kanzelbahn, ligt sinds 1928 tussen Annenheim en de Kanzelhöhe. De Gipfelbahn brengt de toeristen naar het hoogste punt op circa 1900 meter en is met de Karnten card gratis te bezoeken. In de zomer kan je genieten van goede wandelpaden. trek wel goede wandelschoenen aan. Ook wordt de berg gebruikt voor parapente en deltavliegen met een landingsplaats bij Annenheim aan de Ossiacher See.

'1123289' door Afpmvannunen '1123289' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Ondergronds...kraakhe

Afpmvannunen

De Obir druipsteengrot is alleen te bereiken met grotbussen, die regelmatig pendelen tussen het loket op het centrale plein van Bad Eisenkappel en het bedrijfsgebouw op de berg (een reservering wordt aanbevolen). De kosten voor de bus is €3,50 en met de Kantencard heb je gratis entree voor de grot. Tijdens de tour kom je uiteindelijk uit bij het ondergronds meer. Je moet hiervoor wel door je knieën om het te kunnen bekijken via een kleine opening.

'1123288' door Afpmvannunen '1123288' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

De wonderlijke wereld

Afpmvannunen

Bezoek gebracht aan de Obir druipsteengrot in Bad Eisenkappel tijdens een regenachtige dag. Het bezoek kost 3,50 p.p. voor de bus en de entree is met de Karnten card gratis. Per bus wordt je naar de grot gebracht en duurt ongeveer 30 minuten de tour ruim een uur. Al met al ben je drie uur onderweg.

'1123233' door Afpmvannunen '1123233' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Wat zijn het toch...p

Afpmvannunen

In burg landskron in Villach naar de roofvogelshow geweest. In een demonstratie van 40 minuten geniet u van roofvogels die vrij in de lucht vliegen. Na adembenemende vluchten keren de vogels terug naar de valkenier die recht voor je staat. Gedrag en levensstijl van deze dieren, waarvan sommige worden bedreigd, worden in detail uitgelegd. Wat blijven het prachtige beesten en telkens verbaas ik me over de grote. Tijdens de show laten ze diverse soorten zien zoals valken, arenden. buizerds, gieren. haviken maar ook uilen.

'1123232' door Afpmvannunen '1123232' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Uitzicht vanaf Burg..

Afpmvannunen

Burg Landskron is een kasteel/slot aan de noordoostelijke kant van Villach. Het kasteel staat op een rots 135 meter hoog. Tijdens de zomermaanden worden er in het slot roofvogelshows gegeven. Het gebied en de rotsen rondom het kasteel worden al sinds 800 voor Christus bewoond. Nu is het kasteel een bezienswaardigheid welke je kunt bezoeken, vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht over Villach en de Karawanken. In het kasteel zelf zijn 3 restaurants ondergebracht, waaronder het Haubenlokal Kronenzaal. Je kunt onder aan de voet van de berg je auto gratis parkeren en moet je nog een heel eind klimmen naar het kasteel. Wil je je auto vlakbij het kasteel parkeren moet je hiervoor betalen. Het kasteel en de roofvogelshow is gratis mits je in het bezit bent van de Karntencard.

'1123204' door Afpmvannunen '1123204' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Mysterieus plaatje

Afpmvannunen

Tijdens 1 van de stops op de Villacher alpenstrasse dit plaatje geschoten. De kleuren van dit beeld vind ik prachtig zo ook de contouren van de bergtoppen. De villacher alpenstrasse is zeker een aanrader met name als je toch in de omgeving van Villach bent.

'1123201' door Afpmvannunen '1123201' door Afpmvannunen

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Spectaculair...uitzic

Afpmvannunen

Groot avontuur en panoramische weg naar de Dobratsch in Karinthië Het is 16,5 km lang, heeft zeven bochten en biedt de meest spectaculaire uitzichten en unieke natuurervaringen: de Villacher Alpenstraße. Tijdens de tocht zijn er diverse parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om te genieten van de uitzichten. De bergweg, die het hele jaar door geopend is, is een van de vijf premium Alpenwegen in Oostenrijk - elk is minstens één bezoek waard! U begint uw rijplezier in de wijk Villach-Möltschach, waar het loket is gevestigd. Ten eerste gaat het snel bergop in verschillende bochten, totdat de weg het brede uitzicht op Villach, de Julian Alpen en de Karawanken onthult. Op een lange afstand volgt het nu de slooprand van de opvallende nok tot het voorbij de boomgrens via Alpenweiden naar de bestemming Rosstratte leidt met uitzicht op de Dobratsch-top. Hoogtepunten: In de Alpentuin ontdekt u ongeveer 800 Alpenplanten, het observatiedek "Rode Muur" (zie foto). Absoluut aanbevolen: de Gams en top view platform op het Panorama top pad (na ongeveer 20 minuten lopen tijd van de Rosstratte). Geniet van een panoramisch uitzicht op de ontspanningsligstoelen, delicatessen in Rosstrattenstüberl en de themaspeeltuin voor kinderspeelplaatsen. Ik zelf was er begin oktober en boven op de top was het erg koud en lag er sneeuw dus zorg voor warme kleding en goede schoenen De villacher Alpenstrasse is gratis te bezoeken met de Karntencard

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik