Adzam

'389887' door Adzam '389887' door Adzam

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Caroussel Honfleur

Adzam

Het is niet nodig dat een caroussel het schilderachtige plaatsje Honfleur dient op te fleuren. De plaats met zijn haven en bijzondere bebouwing weet zichzelf goed te presenteren, welke eigenschap echter al deels in de naam ligt opgesloten.

'389886' door Adzam '389886' door Adzam

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Strakke bebouwing Oud

Adzam

In de meeste gevallen kies ik toch voor historische gebouwen in plaats van de strakkke blokkendozen zoals de Bijlmer destijds is ontstaan. In dit geval viel mij deze drie flats op ruime afstand van elkaar op. De juist gekozen muurkleuren deed mij besluiten hiervan een opname te maken. Ik vind het mooi maar de meningen zullen wel weer flink verdeeld zijn.

'389885' door Adzam '389885' door Adzam

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Langs het Spui. Oud..

Adzam

Vanaf een driemasterschoener vanuit de Rotterdamse haven de waterwegen Oude Maas en het Spui bevaren naar het Haringvliet met als einddoel de haven van Hellevoetsluis leverde dit plaatje op.

'389759' door Adzam '389759' door Adzam

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Smelterijen (forges)

Adzam

Les Forges-de-Paimpot dankt zijn naam aan de smelterijen uit 1633, waar alleen ruïnes van over zijn, ingeklemd tussen twee vijvers. Evenals meerdere lokaties in het Bos van Paimpot is dit een romantische plek. De bebouwing op de foto, nagenoeg dezelfde sfeer, staat dichtbij de ruïnes.

'389754' door Adzam '389754' door Adzam

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Dinan centrum.

Adzam

Dinan is de mooist bewaard gebleven middeleeuwse stad in Bretagne. De stad is beschikt over een enorm hoge vestingsmuur. In het eerste weekend van augustus laat Dinan zijn verleden herleven tijdens het feest van de stadswallen, als troubadours, berentemmers en ruiters die in wapenuitrusting door de straten trekken. Het is het grootste middeleeuwse feest in Europa en wordt tweejaarlijks gehouden. De fotografie viert dan hoogtij. Jammergenoeg was ik daar op het verkeerde moment.

'389712' door Adzam '389712' door Adzam

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Zeeroversstad. Saint.

Adzam

Sinds de 16e eeuw deden zeelieden van Saint Malo aan zeeroverij en kaapvaart, die vooral en met veel succes op Engeland was gericht. De versterkte muur om de oude stad ( 18 eeuwse stijl ) meet een lengte van 1.8 km. NB. De foto vergroot geeft een veel beter beeld.

'389181' door Adzam '389181' door Adzam

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Wel Openen... Dwaler

Adzam

Net als deze man tussen zijn tulpen dwalen wij heel wat af op Internet. Men noemt dat surfen. Het valt mij op dat sommige foto’s niet of nauwelijks worden bekeken en er snel aan het thumbnails (presenteerfotootje) voorbij wordt gegaan. Het komt voor dat een belangrijk detail in het fotootje niet wordt opgemerkt. Pas bij het openen daarvan ziet men het detail(s) verschijnen en openbaart de foto zich als het ware. Vandaar dat sommige reporters de vermelding maken “ wel openen” maar zelfs deze aandachtsterm is vaak niet zichtbaar. Het gaat mij niet om de waardering van deze opname….wel om het aandachtspunt naar de toegang van de reacties en waardering. In dit geval een beetje kritiek…mag toch?

'389180' door Adzam '389180' door Adzam

SloveniëNoordwest en Alpen

SloveniëNoordwest en Alpen

Manneke Pis

Adzam

Onvoorstelbaar hoe de evolutie zijn sprongen maakt in de natuur en zelfs het vermogen bezit om zo snel menselijke vormen aan te nemen. Het gebeuren vond plaats op de berg de Golte in Slovenië. Echt waar…er kwam geen mensenhand aan te pas. De Hollandse dame had er aanvankelijk geen erg in en tot op heden weet zij niets van deze kiek. Ze had gewoon dorst vanwege een intensieve downhill met de mountainbike. Af en toe mag ik graag in het leven een beetje plagen door te grenzen op te zoeken van het ontoelaatbare. De faq zegt mij dat het niet verboden is. Ik ga er dan ook vanuit dat de foto blijft staan.. Ik weet maar al te goed dat de meningen in deze wereld soms mijlen ver uit elkaar kunnen liggen. Alle reacties zijn welkom….je mag mij zelfs onderwaarderen. Nu maar afwachten of ik de RR dag in september nog mag bezoeken…..je weet het immers nooit.

'389097' door Adzam '389097' door Adzam

IndonesiëSoerabaja

IndonesiëSoerabaja

Oude Wijk

Adzam

Nog een opname van lang geleden van de betjakstad Surabaya. In deze stad en omgeving is qua architectuur veel aan historische gebouwen onder voormalig Nederlandse invloed terug te vinden.

'389096' door Adzam '389096' door Adzam

IndonesiëSoerabaja

IndonesiëSoerabaja

Ossenwagens

Adzam

In een stoffige ruimte kwam ik deze foto tegen die ik ongeveer 15 jaren geleden heb gemaakt in een oude wijk van Surabaya. Ik vraag mij af hoe deze stad er momenteel uitziet. Ik denk dat het beeld van de ossenwagens langzamerhand wel is verdwenen.

'389064' door Adzam '389064' door Adzam

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Driekleur.

Adzam

De driekleur tref je niet alleen aan in de Nederlandse vlag maar momenteel ook op de boden van de polder nabij Dronten. In dit geval is de kleur blauw vervangen voor geel. Het zal niet lang meer duren eer de felle kleuren van het land zijn verdwenen. De koppensnellers zijn in aantocht....zet de vlag alvast halfstok.

'388969' door Adzam '388969' door Adzam

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

De berg Rip

Adzam

In Centraal Bohemen ten noorden van Praag bevindt zich de berg Rip die in de mythologie een soort middelpunt van Tsjechië voorstelt. Aardsvader Tsjech besloot om zich hier met zijn volk te vestigen. Het gebouw op de berg is een Romaanse Rotonda. De berg is een verhoging (een puist) van 459 meter in het vlakke landschap wat meteen opvalt vanaf de autobaan Praag - Dresden, ter hoogte van de stad Melmik.

'388967' door Adzam '388967' door Adzam

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Kloof Amerika

Adzam

Ongeveer 5 kilometer ten noorden van het beroemde slot Karlstein treft men in het landschap een kloof (Velka Amerika) aan met een lengte en breedte van respectievelijk 750 en 150 meter. Het is in feite een kalksteengroeve welke een diepte meet van ca. 80 meter.In de bodem zijn kruizen bewerkt van klimmers die in de diepte zijn gestort..... zo wist een bewoner uit die omgeving mij te vertellen. Indrukwekkend. I.v.m. de ruwheid van het gesteente met een variatie aan kleuren is dit het meest fotogenieke natuurverschijnsel van Tsjechië.

'388964' door Adzam '388964' door Adzam

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Sereen.

Adzam

In het regionale Natuurpark Morvan kom je veel interessante stekjes tegen die leuk zijn om te fotograferen. In dit geval een kasteel met een poort als leuk doorkijkje...welke een onberoerde sfeer uitsstraalt. De Morvan is een streek met wilde en heuvelachtige landschappen. Door het ontbreken van de industrie is de lucht hier schoon.

'388843' door Adzam '388843' door Adzam

IndonesiëSoerabaja

IndonesiëSoerabaja

Kempang Kuning.

Adzam

Het is al weer 15 jaar geleden dat mijn weg zocht buiten de gebaande paden. Het leven lachte mij toen niet toe ….ik zocht een weg om mijzelf terug te vinden. Mijn doel was het Militaire Ereveld op de begraafplaats Kemping Kuning aan te doen. Ik had mijn schoonmoeder beloofd het graf op te zoeken van haar oudste broer, die tijdens een militaire missie begin 50er jaren was gesneuveld in de omgeving van Malang. Na even zoeken vond ik het graf met een wit kruis tussen de velen. Uitgerekend op de dag van zijn verjaardag bevond ik mij daar. Namens mijn schoonmoeder en overige familieleden tekende ik in het midden van het ereveld het condoleanceregister…ik was de eerste… waarschijnlijk ook de laatste. Op uitdrukkelijk verzoek van haar en haar zuster kocht ik een bosje bloemen….. op een nabij gelegen marktje. Het kostte mij 25 cent. En met mij….ging het langzamerhand beter.

'388834' door Adzam '388834' door Adzam

IndonesiëSoerabaja

IndonesiëSoerabaja

Het bestaan.

Adzam

Het is een foto uit de oude doos. De opname is ongeveer 15 jaren geleden gemaakt langs de gele rivier. Deze rivier deed zijn naam geen eer aan....in plaats van water zag ik één grijze breiige massa. Langs de oever lag een berg vuilnis en daarop bevonden zich een aantal jonge mensen die nog bruikbare spullen er tussen uit visten. In schril contrast met de moderne bebouwing op de andere oever. Om een bepaalde reden bevond ik mij op Java met tevens een missie. Volg het verhaal hiervan dat is te lezen in het bijschrift van de foto "Kempang Kuning".

'388735' door Adzam '388735' door Adzam

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Citadel Carcassonne

Adzam

De citadel Carcassonne ligt in de gelijknamige vestingstad in de regio Languedoc-Roussillon, ongeveer halverwege de stad Toulouse en de Middellandse Zee. Vanaf hier is de ligging van de Pyreneeën nabij. De Citadel staat bekend als het fraaiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa en was vroeger de grootste burcht van de Katharen. Binnen de muren staat de gerestaureerde St. Nazaire Kathedraal evenals veel winkeltjes voor de toerist en de nodige horecagelegenheden. Pik op z'n tijd een terrasje en neem de tijd om dit complex te doorlopen. Je aanwezigheid wordt verlangd want het valt eenvoudig weg in één foto niet samen te vatten

'388730' door Adzam '388730' door Adzam

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Watervallen Krka

Adzam

De watervallen van het 7e nationale park van Kroatië liggen in de stroom vvan de rivier de Krka welke uitmondt in zee nabij het havenstadje Sibenik. Genoemde plaats ligt halverwege tussen Zadar en Split, en is makkelijk vanaf de autoweg langs de kust te bereiken. Deze watervallen waarbij het water als het ware van het ene terras naar het andere stroomt noemt men 'travestine' watervallen. Deze worden gevormd door de kalk - losgekomen uit het gesteente - die zich ophoopt en zo dammen vormt. Deze opeenvolgende dammen vormen zo 'trappen' van watervallen.

'388727' door Adzam '388727' door Adzam

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hamburger Rathhaus,

Adzam

Een foto van een dergelijk gebouw is niet zo moeilijk maar om het vanaf een acceptabele hoogte te doen vereist enig inspanning. Gelukkig bood de in de 2e WO grotendeels verwoeste St Nicolaikerk uitkomst. Hoewel deze kerk als ruïne te boek staat is er wel een lift in aangebracht. Vanuit de toren heeft men goed zicht op het stadhuis wat ligt in het centrum van de Altstadt. Het gebouw telt 647 kamers en daarmee niet onder voor Buckingham Palace. Op de achtergrond de bekende Alster recreatiemeren.

'388650' door Adzam '388650' door Adzam

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Piratenstad Saint...M

Adzam

L'Etoile du Roy is de naam van deze driemaster, zo vertelde de eigenaresse van de bed en breakfast mij, bij het zien van de opname. Het staat wellicht beter bekend on de naam"de grote Turk", een fregat van het zesde tarief (Marine), welke vroeger is gebouwd in Mamaris te Turkije. Ik zag deze replica in de haven liggen van de (vroegere) piratenstad Saint Malmo in Bretagne. de vele masten maken het volgens mij tot een druk en levendig plaatje.

'388604' door Adzam '388604' door Adzam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Koolzaad

Adzam

Op de terugweg naar huis valt mij vanaf de Wilpsedijk een veld met koolzaadhof op waarlangs een lange rij knotwilgen de wacht houden. In combinatie met de donkere lucht vond ik het te mooi om aan voorbij te gaan......maar je zult net zien dat ik de camera niet bij me had. Toch even snel van de weg af en een beroep gedaan op de camera van mijn mobiel. Vervolgens thuis een beetje opgefrist om het daarna in deze etalage te plaatsen.

'388416' door Adzam '388416' door Adzam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Houdt Braef Standt...

Adzam

De achtkante houten korenmolen staat aan de Gelderse kant van de IJssel. De molen is niet meer in bedrijf en is in gebruik als woning. De bloesem op de voorgrond geeft net dat extra tintje. NB. Niet mijn gewoonte om zoveel foto's op één dag te plaatsen maar vandaag was er toch de dag voor.

'388411' door Adzam '388411' door Adzam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Oud Hollandse...Koren

Adzam

De windkorenmolen in de bebouwde kom van Twello (wijk Duistervoorde) is een achtkantige stellingmolen en draagt de naam "Havekes Mölle". Onder de molen is een winkel waar alle soorten meel en andere waren worden verkocht. De molen, één van de mooiste en best onderhouden molens in Deventer en omstreken, is maalvaardig c.q. in bedrijf voor particuliere verkoop in de molenwinkel.

'388385' door Adzam '388385' door Adzam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Ooievaarsnest....Terw

Adzam

Tijdens mijn zoektocht naar molens in de omgeving merkte ik een ooievaarsnest op in de nabijheid van de IJssel. Eén der ooievaars bevond zich in het weiland, vloog vervolgens op, maakte een rondje om het nest en streek teneinde neer bij haar/zijn partner. Bij het volgen van de vogel raakten mijn evenwichtsorganen enigszins gestoord, maar met mijn eenvoudige camera wist ik toch nog dit plaatje op het laatste moment vast te leggen, voordat ik op de grond plofte. Het viel mij op dat op beide oevers van de rivier veel bewoonde nesten voorkomen.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik