AdriaanV

8
Nepal Pokhara
AdriaanV was hier 31 Jan 2016
Pokhara met ongeveer 255.000 inwoners is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Nepal bent! Natuurlijk is het een stadje waar je veel toeristen en toeristen winkeltjes tegen komt. Net als een enorme hoeveelheid restaurantjes die over het algemeen redelijk goed voedsel op tafel zetten.Je kan er Grieks,Italiaans,Indiaas,Thais en zelfs Nepalees eten tegen redelijke prijzen en over het algemeen ook veilig eten.Het blijft natuurlijk oppassen met vlees en rauwe groenten. Maar naast de hoofdstraat en centrum is er zoveel meer te doen.Van hieruit onderneem je een (dag)tocht naar de top van Sarangkot, een plek om de zon te zien opkomen die op een schitterende wijze de de bergketen Anapurna in het licht zet, maar waar je ook kan genieten van alle parasailers die hier in grote getale door de lucht zweven. Je kan hier een dubbel vlucht wagen! Daarnaast is het bezoeken van de Peace Pagode een mooie trip! Tip voor luie reizigers,ga met een taxi naar boven en loop terug naar de weg waar je een bus naar Pokhara kan nemen. Ga naar het prachtige Pewa lake,huur een bootje en bezoek het tempel eilandje, of doe niets maar ga -vooral tegen de avond naar het meer ,ga zitten en wordt ZEN! Al met al ,genoeg te doen of juist te relaxen
Stad
  • Relaxte sfeer,
  • mooie omgeving
  • Genoeg trips in de omgeving te maken
  • Goed eten
  • Leuk shoppen
  • Zou het niet weten
Review geplaatst op 2016-10-13 Door AdriaanV
9
India
AdriaanV was hier 31 Jan 2014
Varanasi is een reisbestemming voor 2-3 dagen bij de meeste touroperators. maar daar doen ze de stad schromelijk mee te kort! Varanasi moet je niet zien als een vinkte op je bucketlist! Varanasi moet je ondergaan! Toegegeven, het centrum is druk,hectisch ,lawaaierig,vies. Maar daar tegenover staat de wijk bij de Ganges. Mooie nauwe straatjes, waar je lekker kan verdwalen,onverwachte marktjes,pleintjes,tempeltjes. En je kan uren dwalen over de ghats en je verwonderen over de kleuren ,de rituelen, de mensen.Pak een boot en vaar naar de overkant,daar is nog meer rust,maar ook hier weer kleurrijke vrouwen en rituelen! Kortom Varanasi verdient op zijn minst een bezoek van een week!
Land
  • De rust van de ghats
  • Varen over de heilige rivier de Ganges
  • Onderga de spiritualiteit
  • Bezoek tempels,meer dan 200!
  • Verbaas je over de rituelen
  • Drink een bakje thee op de ghats
  • Druk in centrum
  • soms wat vies
Review geplaatst op 2017-01-17 Door AdriaanV
8
Nepal
AdriaanV was hier 31 Jan 2016
Pokhara met ongeveer 255.000 inwoners is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Nepal bent! Natuurlijk is het een stadje waar je veel toeristen en toeristen winkeltjes tegen komt. Net als een enorme hoeveelheid restaurantjes die over het algemeen redelijk goed voedsel op tafel zetten.Je kan er Grieks,Italiaans,Indiaas,Thais en zelfs Nepalees eten tegen redelijke prijzen en over het algemeen ook veilig eten.Het blijft natuurlijk oppassen met vlees en rauwe groenten. Maar naast de hoofdstraat en centrum is er zoveel meer te doen.Van hieruit onderneem je een (dag)tocht naar de top van Sarangkot, een plek om de zon te zien opkomen die op een schitterende wijze de de bergketen Anapurna in het licht zet, maar waar je ook kan genieten van alle parasailers die hier in grote getale door de lucht zweven. Je kan hier een dubbel vlucht wagen! Daarnaast is het bezoeken van de Peace Pagode een mooie trip! Tip voor luie reizigers,ga met een taxi naar boven en loop terug naar de weg waar je een bus naar Pokhara kan nemen. Ga naar het prachtige Pewa lake,huur een bootje en bezoek het tempel eilandje, of doe niets maar ga -vooral tegen de avond naar het meer ,ga zitten en wordt ZEN! Al met al ,genoeg te doen of juist te relaxen
Land
  • Relaxte sfeer,
  • mooie omgeving
  • Genoeg trips in de omgeving te maken
  • Goed eten
  • Leuk shoppen
  • Zou het niet weten
Review geplaatst op 2016-10-13 Door AdriaanV

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik