AdriaanV

8
Nepal Pokhara
AdriaanV was hier 31 Jan 2016
Pokhara met ongeveer 255.000 inwoners is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Nepal bent! Natuurlijk is het een stadje waar je veel toeristen en toeristen winkeltjes tegen komt. Net als een enorme hoeveelheid restaurantjes die over het algemeen redelijk goed voedsel op tafel zetten.Je kan er Grieks,Italiaans,Indiaas,Thais en zelfs Nepalees eten tegen redelijke prijzen en over het algemeen ook veilig eten.Het blijft natuurlijk oppassen met vlees en rauwe groenten. Maar naast de hoofdstraat en centrum is er zoveel meer te doen.Van hieruit onderneem je een (dag)tocht naar de top van Sarangkot, een plek om de zon te zien opkomen die op een schitterende wijze de de bergketen Anapurna in het licht zet, maar waar je ook kan genieten van alle parasailers die hier in grote getale door de lucht zweven. Je kan hier een dubbel vlucht wagen! Daarnaast is het bezoeken van de Peace Pagode een mooie trip! Tip voor luie reizigers,ga met een taxi naar boven en loop terug naar de weg waar je een bus naar Pokhara kan nemen. Ga naar het prachtige Pewa lake,huur een bootje en bezoek het tempel eilandje, of doe niets maar ga -vooral tegen de avond naar het meer ,ga zitten en wordt ZEN! Al met al ,genoeg te doen of juist te relaxen
Stad
  • Relaxte sfeer,
  • mooie omgeving
  • Genoeg trips in de omgeving te maken
  • Goed eten
  • Leuk shoppen
  • Zou het niet weten
Review geplaatst op 2016-10-13
9
India
AdriaanV was hier 31 Jan 2014
Varanasi is een reisbestemming voor 2-3 dagen bij de meeste touroperators. maar daar doen ze de stad schromelijk mee te kort! Varanasi moet je niet zien als een vinkte op je bucketlist! Varanasi moet je ondergaan! Toegegeven, het centrum is druk,hectisch ,lawaaierig,vies. Maar daar tegenover staat de wijk bij de Ganges. Mooie nauwe straatjes, waar je lekker kan verdwalen,onverwachte marktjes,pleintjes,tempeltjes. En je kan uren dwalen over de ghats en je verwonderen over de kleuren ,de rituelen, de mensen.Pak een boot en vaar naar de overkant,daar is nog meer rust,maar ook hier weer kleurrijke vrouwen en rituelen! Kortom Varanasi verdient op zijn minst een bezoek van een week!
Land
  • De rust van de ghats
  • Varen over de heilige rivier de Ganges
  • Onderga de spiritualiteit
  • Bezoek tempels,meer dan 200!
  • Verbaas je over de rituelen
  • Drink een bakje thee op de ghats
  • Druk in centrum
  • soms wat vies
Review geplaatst op 2017-01-17
8
Nepal
AdriaanV was hier 31 Jan 2016
Pokhara met ongeveer 255.000 inwoners is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Nepal bent! Natuurlijk is het een stadje waar je veel toeristen en toeristen winkeltjes tegen komt. Net als een enorme hoeveelheid restaurantjes die over het algemeen redelijk goed voedsel op tafel zetten.Je kan er Grieks,Italiaans,Indiaas,Thais en zelfs Nepalees eten tegen redelijke prijzen en over het algemeen ook veilig eten.Het blijft natuurlijk oppassen met vlees en rauwe groenten. Maar naast de hoofdstraat en centrum is er zoveel meer te doen.Van hieruit onderneem je een (dag)tocht naar de top van Sarangkot, een plek om de zon te zien opkomen die op een schitterende wijze de de bergketen Anapurna in het licht zet, maar waar je ook kan genieten van alle parasailers die hier in grote getale door de lucht zweven. Je kan hier een dubbel vlucht wagen! Daarnaast is het bezoeken van de Peace Pagode een mooie trip! Tip voor luie reizigers,ga met een taxi naar boven en loop terug naar de weg waar je een bus naar Pokhara kan nemen. Ga naar het prachtige Pewa lake,huur een bootje en bezoek het tempel eilandje, of doe niets maar ga -vooral tegen de avond naar het meer ,ga zitten en wordt ZEN! Al met al ,genoeg te doen of juist te relaxen
Land
  • Relaxte sfeer,
  • mooie omgeving
  • Genoeg trips in de omgeving te maken
  • Goed eten
  • Leuk shoppen
  • Zou het niet weten
Review geplaatst op 2016-10-13

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik