AanTaaaaafel

'515706' door AanTaaaaafel '515706' door AanTaaaaafel

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Heerlijk spelen in de

AanTaaaaafel

Lopende van ghat naar ghat langs de ganges viel ons oog op deze spelende aapjes. Grappig om te zien. Maar de stijgerbouw is wat anders dan dat ik gewend ben, maar dat is het leuke ervan!

'515629' door AanTaaaaafel '515629' door AanTaaaaafel

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Gewoon een portret

AanTaaaaafel

In Varanasi, als de avondschemering valt, is dagelijks een aarti ceremonie. Hier komen veel mensen op af. We hebben deze ceremonie één keer bijgewoond, en hebben dit als geweldig en indrukwekkend ervaren. Het was bij toeval, maar dat maakt het misschien wel bijzonder, omdat je geen verwachtingen hebt.

'515607' door AanTaaaaafel '515607' door AanTaaaaafel

ItaliëRome

ItaliëRome

Type writer building.

AanTaaaaafel

Zelfs de planten op de voorgrond zijn in de kleur van de vlag. Maar type writer building is een bijnaam voor dit grootste gebouw, dat eigenlijk het Victor Emanuel II Monument is. Je kan gratis naar binnen en boven kun je leuk over een stuk van Rome uitkijken. Ik zou zeggen, loop ff naar binnen als je er toch bent.

'515431' door AanTaaaaafel '515431' door AanTaaaaafel

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Alle kraantjes zijn..

AanTaaaaafel

De vrijdag moskee is een van de grootste en bekendste moskeeën van India. En gezien de grootte heb je ook veel kraantjes nodig. Deze moskee is een aanrader om te bezoeken, waarbij je ook in de minaret kan. Tis wel traplopen, maar dan heb je ook een mooi uitzicht.

'515127' door AanTaaaaafel '515127' door AanTaaaaafel

ItaliëRome

ItaliëRome

Sammy kijk omhoog

AanTaaaaafel

In Rome kun je van kerk naar kerk lopen. Al snel kijk je links, rechts en vooruit, maar ook wanneer je naar boven kijkt ontdek je ware kunstwerken. Zowel schilderkunst als bouwtechnisch. Deze plaat gebruik ik wel eens als achtergrond op mijn computer, er valt zoveel te zien.

'515082' door AanTaaaaafel '515082' door AanTaaaaafel

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Alleen dieren welkom

AanTaaaaafel

In Pushkar is veel te zien, de winkelstraatjes met al zijn kraampjes, een mooie tempel. En de bussen met de bedevaart-gangers die hier naar toe komen. Ook is het een heerlijk stadje om rond te dwalen, niets te plannen maar gaan en kijken waar je wil. Eens een ander steegje, pleintje of straatje in gaan en dan kom je op mooie plekken. Ook op deze waar alleen maar dieren zijn ;-).

'515037' door AanTaaaaafel '515037' door AanTaaaaafel

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Tis niet wat het lijk

AanTaaaaafel

Dachten we in de verte vrouwen in gekleurde sari’s te zien, bleken het mannen (van oorsprong) te zijn. Veel bekijks hebben deze dames van zowel toeristen als van de lokale bevolking, zie de man op de fiets. Maar al met al, een kleurrijke ontmoeting.

'514978' door AanTaaaaafel '514978' door AanTaaaaafel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Back to the oudheid

AanTaaaaafel

Dit is wellicht de zoveelste foto van het Colosseum. We waren al vaker in Rome geweest maar het kwam er niet van om het Colosseum te bezoeken, de lange rij was vaak het excuus. Maar het moest er wel een keer van komen. Indrukwekkend, geen spijt, groots, fotogeniek zijn woorden die hier allemaal van toepassing op zijn. Tuurlijk is het toeristisch, maar als je er bent geweest weet je ook wel waarom. Wat mij betreft echt een bezoek waard.

'514632' door AanTaaaaafel '514632' door AanTaaaaafel

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Mehrangarh Fort lijkt

AanTaaaaafel

Mehrangarh Fort in Jodhpur is een echte aanrader. Los van het uitzicht op de blauwe stad (zie andere foto) is dit fort, of beter gezegd, paleis een bezoek waard. Er zijn vele mooie vertrekken te bezichtigen, en er is een leuk barretje bij met heerlijke lassie. Dus redenen genoeg.

'514404' door AanTaaaaafel '514404' door AanTaaaaafel

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Komen de smurfen uit.

AanTaaaaafel

Vanaf het Mehrangarh Fort heb je een mooi uitzicht over de blauwe stad, zoals Jodhpur ook wel genoemd wordt. Wikipedia zegt hierover: 'Traditioneel betekende een blauwe kleur van een huis dat de bewoners tot de Brahmin kaste behoren, maar tegenwoordig hebben ook andere bewoners hun huizen blauw geschilderd. Behalve dat het sterke contrast met het stoffige woestijnlandschap rond de stad toeristen trekt wordt gedacht dat blauw muggen tegenhoudt.' Het fort is op zich als een bezoek waard, los van het mooie uitzicht. Daarnaast heb je bij het fort een ziping parcours. Echt gaaf om te doen.

'514370' door AanTaaaaafel '514370' door AanTaaaaafel

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Hoe was je de ramen..

AanTaaaaafel

Naast de Duomo is dit toch ook een kenmerkende plek in Milaan. Deze exclusieve winkelgalerij herken je aan zijn mooie glazen koepel. Behalve de mooie lichtstraat zijn de gebouwen en de beschilderingen ook het bekijken waard. Het is er wel erg toeristisch, dus alleen zal je hier niet snel zijn.

'514310' door AanTaaaaafel '514310' door AanTaaaaafel

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Flaneren over de Ripa

AanTaaaaafel

In deze artistieke wijk hangt 's avonds een lekker sfeertje. Flaneren langs het water en op zoek naar een leuk tentje om wat te eten of om wat te drinken. Dit is een ander Milaan dan de binnen stad. Wat alternatiever / kunstzinniger.

'514224' door AanTaaaaafel '514224' door AanTaaaaafel

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Welcome to my shop in

AanTaaaaafel

Vlak bij de clock tower van Udaipur tref je straatjes met grappige winkeltjes. Er is een enorme bedrijvigheid en diverse oude mannetjes hebben hier een winkeltje. Zo ook deze man. Helaas was zijn buurman de gelukkige bij wie we mooie schrijfblokken met leren omslag kochten, maar deze man wilde wel op de foto. Jammer dat hij geen ontspiegeld glas in zijn bril heeft.

'514053' door AanTaaaaafel '514053' door AanTaaaaafel

ItaliëRome

ItaliëRome

5 ape op een rij bij.

AanTaaaaafel

Deze Ape, een drie wieler van het merk Piaggio, kom je veel tegen in Italë. Deze 5 stonden boven bij de Spaanse trappen geparkeerd. Het is een ideaal wagentje voor het vervoer van zware bagage, wanneer de weg wat steiler wordt. We zagen deze driewielers staan toen we onze auto parkeerden, en wat schrok onze verbazing. Het was voor stadse begrippen spotgoedkoop. Niet gedacht, maar een aangename verrassing.

'513829' door AanTaaaaafel '513829' door AanTaaaaafel

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Mag ik op de foto?

AanTaaaaafel

Een van de eerste dagen in New Delhi en zelfs in India, zaten we op een stoeprandje wat te rusten en van het straatbeeld te genieten. Niet bij een bezienswaardigheid, maar zomaar in een drukke straat. Eerst kom er een olifant voorbij gelopen en even later vraagt een man of we een foto van hem wilde maken. Direct daarop meldt deze meneer zich, ook hij wil op de foto. Geen probleem, graag zelfs, heel graag.

'513792' door AanTaaaaafel '513792' door AanTaaaaafel

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Het is fluoriserend e

AanTaaaaafel

Kijken doe je met je ogen, maar ja, dan zegt het nog niet zoveel. Een crème voor op de huid moet het zijn, maar het fluoriserende schrikt wel af. Gelukkig verdwijnt dat wel bij het smeren. Het trok zeker onze aandacht op de markt van Jodhpur maar we hebben deze potten toch laten staan voor wat het was.

'513673' door AanTaaaaafel '513673' door AanTaaaaafel

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Clock Tower van...Jod

AanTaaaaafel

Wat een bedrijvigheid bij de Clock Tower (Ghanta Ghar ) van Jodhpur waar deze markt een centraal punt is. Hier valt veel te zien en te beleven. Het is zeker de moeite waard om dit te bezoeken en dit kan ook gewoon overdag.

'513557' door AanTaaaaafel '513557' door AanTaaaaafel

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Help een Koe in de...

AanTaaaaafel

Deze vreemde klant kwamen we tegen toen we naar onze tuktuk driver liepen en toevallig langs deze zaak liepen. Het is ff wennen, maar ja, dat krijg je hier als de deur openstaat.

'513526' door AanTaaaaafel '513526' door AanTaaaaafel

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Vanaf de rooftop...ki

AanTaaaaafel

Vanaf het dakterras van ons hotel hadden we een mooi uitzicht over de stad. De Torre Agbar valt in het donker nog beter op. Dit unieke desgin is wel een uitschieter, en de verlichting helpt hier zeker aan mee. Maar overdag en dichtbij is dit architectonisch hoogstandje.

'513253' door AanTaaaaafel '513253' door AanTaaaaafel

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Cricket en...lijkverb

AanTaaaaafel

Toen we langs het water in Varanasi liepen kwamen we deze jongens tegen die een potje cricket speelden. Mooi en leuk om te zien. Zij speelden met veel plezier en enthousiasme links van waar we liepen, maar rechts was een lijkverbranding gaande. Voor mij was dat toch een bijzondere gewaarwording, plezier maken enerzijds en afscheid nemen anderzijds. Beide emoties zo dicht bij elkaar en beide onderdeel van het leven.

'513244' door AanTaaaaafel '513244' door AanTaaaaafel

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

City Palace in Udaipu

AanTaaaaafel

Het City Palace is naar mijn mening een must see in Udaipur. Dit paleis kent erg veel vertrekken en de sfeer van zo'n paleis is niet te vergelijken met een tempel in Thailand of Indonesië. Dit paleis is gelegen bij een groot plein vanwaar je een mooi totaal overzicht hebt van de grote, tevens een foto momentje.

'513125' door AanTaaaaafel '513125' door AanTaaaaafel

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Kranen of torens,...e

AanTaaaaafel

Het einde is in zicht van deze veel gefotografeerde Sagrada Familia. Het is en zal een bron van inspiratie zijn/blijven voor foto's. Er valt dan ook zoveel te zien. De laatste schatting dat dit bouwwerk klaar zal zijn is 2026. nog ruim 10 jaar.

'512893' door AanTaaaaafel '512893' door AanTaaaaafel

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Geen bedankjes voor..

AanTaaaaafel

Geen dienst, maar genoeg toeristen op het Sint Pietersplein, alleen gaan deze niet op deze stoelen zitten maar staan ze in de rij of genieten ze van al het moois.

'512872' door AanTaaaaafel '512872' door AanTaaaaafel

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Kathedraal van Orviet

AanTaaaaafel

De kathedraal van Orvieto is echt een kathedraal en geen kerkje. De voorgevel is erg imposant en lastig om in zijn geheel op de foto te krijgen. Los van deze kathedraal Orvieto een leuk stadje met gezellige straatjes en leuke restaurantjes.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik