AWennekes

'1000551' door AWennekes '1000551' door AWennekes

ItaliëRome

ItaliëRome

All by myself.. in...

AWennekes

In welke hoofdstad heb je nog het voorrecht om in je uppie rond te dwalen langs één van de must-see highlights die de stad te bieden heeft? Zelden tot nooit denk ik. Althans, als ik voor mezelf spreek heb ik dit volgens mij nooit eerder meegemaakt. Tot 3 weken geleden in wereldstad Rome. Om precies 07:49, tijdens onze ochtendwandeling onderweg naar het Colosseum, kwamen wij per toeval langs een fantastisch uitkijkpunt op het Forum Romanum. All by myself.... en m'n vriend. Maar verder? Geen hond. Geen toerist. Enkel wij en de vroege (al hoog staande) zonsopgang. Toen we hier 's middags weer langs liepen, stonden vele tientallen mensen te vechten om een plekje voor het beste uitzicht én foto. Een foto met héél veel toeristen op de achtergrond. Maar goed, daar bereid je je ook wel op voor tijdens een bezoek aan Rome. Forum Romanum op 31 augustus om 07:49 - met stip op nummer 1 mijn hoogtepunt van onze stedentrip in Rome. Want hoe indrukwekkend ik het Colosseum ook vond, wakker worden met enkel vogels op de achtergrond en dit uitzicht is waar je het als Columbus reiziger voor doet!

'571777' door AWennekes '571777' door AWennekes

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Smile, life's good!

AWennekes

''Aaaaaaah.'' Alsof hij voor de camera gemaakt is. Wellicht groeit dit kleine mannetje nog wel uit tot één van de meest enthousiaste, fotogenieke modellen van Peru. Toen ik langs dit 'winkeltje' liep, opzoek naar een lekkere warme alpaca trui, trok dit kindje met zijn brede glimlach mijn aandacht. Ik kon het niet laten om hem op de foto te zetten -met toestemming van zijn mama uiteraard- en nog nooit heb ik iemand zo enthousiast gezien bij het laten zien van de foto. Zo enthousiast, dat ik mijn camera bijna moest afpakken omdat hij hem het liefste als speelgoed wilde houden. Had ik nu maar een polaroid camera, zodat ik hem die foto kon geven... Uiteindelijk heb ik het kindje blij kunnen houden en de mama blij kunnen maken met het kopen van die alpaca trui waar ik in eerste instantie naar opzoek was. En warm dat 'ie is!

'571425' door AWennekes '571425' door AWennekes

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Op een onbewoond...ei

AWennekes

Iedere keer dat ik naar deze foto kijk, kan ik niet geloven dat ik hier geweest ben en deze foto heb gemaakt. Ik voel me nog steeds ongelofelijk bevoorrecht dit meegemaakt te mogen hebben. Droom jij hier ook van? Combineer de Malediven dan met Sri Lanka en boek je strand- of waterbungalow voor een paar dagen. Op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Colombo zet je voet in paradijs!

'571397' door AWennekes '571397' door AWennekes

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York, New York

AWennekes

Wat 'ze' zeggen is waar. Deze stad slaapt nooit. Bruisend van de energie, 24 uur per dag door. Deze foto is genomen op een prachtige avond tijdens Thanksgiving- opzoek naar een leuk restaurant voor een unieke thanksgiving diner ervaring. Het resultaat? Twee mega pizza slizes bij een lokale pizzafhaalboer!

'570247' door AWennekes '570247' door AWennekes

PeruInca Trail

PeruInca Trail

Nieuwsgierig aagje

AWennekes

What ya doin'?- dacht deze lama vast toen hij pal voor onze neus ging poseren. In tegenstelling tot de Machu Picchu was deze ruïne compleet verlaten en hadden we de omgeving volledig voor ons zelf. Naja, niet helemaal zelf. Familie Lama was de kers op de taart!

'570138' door AWennekes '570138' door AWennekes

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Mysterieus dorp

AWennekes

4 dagen, 45 kilometer, ontelbaar veel trappen, uren zon, mooie verhalen en een te zacht slaapmatje. Na het lopen van de 'Inca Trail' ga je de Machu Picchu meer waarderen dan je eigen bed na terugkomst. Toen we aankwamen -om half acht 's ochtends- was dit prachtige dorp verloren in de mist. Pas twee uur later konden we eindelijk onze bewondering uitspreken. Rondom deze plek voel je zoveel mysterie. Tipje: bezoek deze prachtige plek niet op zaterdag maar doordeweeks om de massa's te vermijden!

'570136' door AWennekes '570136' door AWennekes

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

New home in paradise

AWennekes

''Ik droom. Ik droom. Ik droom''. Water zo blauw. Zand zo wit. Een oceaan vol leven. Een strand voor jezelf. Het resort was volledig volgeboekt, maar overdag geen ziel te spotten.

'570133' door AWennekes '570133' door AWennekes

Peru

Peru

Lost in the desert

AWennekes

Portie adrealine nodig? Stap in een stoere buggy en cross de woestijn van Peru rond. Zoals je ziet werd deze buggy op het topje van de woestijn tot stilstand gebracht om vervolgens per sandboard steil naar beneden te scheuren!

'570132' door AWennekes '570132' door AWennekes

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

One happy family

AWennekes

In Minneriya National Park, Sri Lanka, vind je prachtige kuddes olifanten 'just doing their thing'. Met name in het najaar komen de olifanten elke dag rond een uur of 4 naar het meer om te drinken. Zorg dat je optijd het park ingaat, zodat je deze prachtige dieren nog in je uppie bij het meer kan bewonderen!

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik