AVoermans

profiel AVoermans

Naam

karien van Elswijk

Reviews

0

Foto's & tips

10

Blogs

9

Lid sinds

12 December 2012

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (10)

'499193' door AVoermans '499193' door AVoermans

LetlandRiga

LetlandRiga

Indrukwekkend museum

AVoermans

Hier word je even heel stil van. Misschien wel het meest indrukwekkende museum van Riga. Ik heb het over het KGB museum midden in de stad van Riga. Van de buitenkant zou je niet zeggen dat er binnen van die vreselijke dingen zijn gebeurd. Wanneer je door een kleine onopvallende deur naar binnen gaat kun je het beste van te voren een tour boeken. Je krijgt dan ook een kaartje om naar de kunstexpo op de vierde verdieping te gaan. Wanneer je weer buiten bent en een andere deur binnen gaat voor de expo sta je in een hal met spiegels aan beide kanten, waardoor je gelijk op je hoede bent. De expositie is op de vierde verdieping, waar de kantoren waren. Aan de ruimtes is weinig gedaan, behalve een gang die is opgeknapt voor een installatie. De expositie bestaat voornamelijk uit videoinstallaties die te maken hebben met de historie van Riga en het gebouw. Als je alle filmpjes helemaal wilt bekijken ben je zo 3 uur verder, daar hadden wij geen tijd voor omdat we de tour nog gingen doen. De tour begint op de begane grond van het gebouw. De jonge gids die wij hadden deed het erg goed, ze vertelde duidelijk en precies wat er waar was gebeurd. Iets waar je haren recht van overeind gaan staan. Vooral als je in de cellen komt die nog helemaal in takt zijn en de kelder waar de cellen nog kleiner en donkerder worden. Ik ga niet te veel vertellen over wat er heeft plaatsgevonden. Ik kan je wel zeggen dat je daarna heel erg stil bent. Het KGB gebouw is een onderdeel van het Latvian Museum of the Occupation. De entree is 2 euro. Je vindt het gebouw door langs het freedommonument te lopen de stad uit. Het is dan voorbij het Radisson Hotel, aan de linkerkant zie je op een gegeven moment een kerk. Je loopt dan nog een stukje daar en dan is het op de volgende hoek aan de linkerkant. De straat heet Stabu iela.

'405481' door AVoermans '405481' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst bij...Can

AVoermans

Een prachtige zonsopkomst na een hele klim naar een tempel boven op een berg bij Candidasa. Een prachtig uitzicht, de zon die tussen de wolken door piept en mooie stralen over het water maakt.

'481490' door AVoermans '481490' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Snorkelen bij...Menja

AVoermans

Wij hebben heerlijk gesnorkeld bij het eiland Menjangan in het westen van Bali. Een hele mooie plek, samen met een gids hebben we heel mooi koraal en mooie vissen gezien. Zelfs een schildpad. Maar toen we terug kwamen merkten we dan onze ruggen ontzettend verbrand waren. Dus doe een lang t-shirt aan, want je rug blijkt grotendeels boven het wateroppervlak... Wij hebben er namelijk meer dan weer mee afgezien.

Laatste blogs (9)

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik