AVoermans

'499193' door AVoermans '499193' door AVoermans

LetlandRiga

LetlandRiga

Indrukwekkend museum

AVoermans

Hier word je even heel stil van. Misschien wel het meest indrukwekkende museum van Riga. Ik heb het over het KGB museum midden in de stad van Riga. Van de buitenkant zou je niet zeggen dat er binnen van die vreselijke dingen zijn gebeurd. Wanneer je door een kleine onopvallende deur naar binnen gaat kun je het beste van te voren een tour boeken. Je krijgt dan ook een kaartje om naar de kunstexpo op de vierde verdieping te gaan. Wanneer je weer buiten bent en een andere deur binnen gaat voor de expo sta je in een hal met spiegels aan beide kanten, waardoor je gelijk op je hoede bent. De expositie is op de vierde verdieping, waar de kantoren waren. Aan de ruimtes is weinig gedaan, behalve een gang die is opgeknapt voor een installatie. De expositie bestaat voornamelijk uit videoinstallaties die te maken hebben met de historie van Riga en het gebouw. Als je alle filmpjes helemaal wilt bekijken ben je zo 3 uur verder, daar hadden wij geen tijd voor omdat we de tour nog gingen doen. De tour begint op de begane grond van het gebouw. De jonge gids die wij hadden deed het erg goed, ze vertelde duidelijk en precies wat er waar was gebeurd. Iets waar je haren recht van overeind gaan staan. Vooral als je in de cellen komt die nog helemaal in takt zijn en de kelder waar de cellen nog kleiner en donkerder worden. Ik ga niet te veel vertellen over wat er heeft plaatsgevonden. Ik kan je wel zeggen dat je daarna heel erg stil bent. Het KGB gebouw is een onderdeel van het Latvian Museum of the Occupation. De entree is 2 euro. Je vindt het gebouw door langs het freedommonument te lopen de stad uit. Het is dan voorbij het Radisson Hotel, aan de linkerkant zie je op een gegeven moment een kerk. Je loopt dan nog een stukje daar en dan is het op de volgende hoek aan de linkerkant. De straat heet Stabu iela.

'405483' door AVoermans '405483' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bootjes bij Lembongan

AVoermans

Een onverwachts paadje en dan kom je uit bij de zee, waar de bootjes liggen te wachten op de vissers. Deze vissers gebruiken de bootjes om zeewier te vervoeren.

'405482' door AVoermans '405482' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Schildpad onder water

AVoermans

Na een tijdje snorkelen en alleen maar vissen en koraal te hebben gezien wilden we weer terug naar de boot. De gids gebaarde echter dat we verder moesten, want daar zat een schildpad die recht onder ons weer wegzwom. Wat een prachtig beest!

'405481' door AVoermans '405481' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst bij...Can

AVoermans

Een prachtige zonsopkomst na een hele klim naar een tempel boven op een berg bij Candidasa. Een prachtig uitzicht, de zon die tussen de wolken door piept en mooie stralen over het water maakt.

'405480' door AVoermans '405480' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Volle maan in Amed

AVoermans

Tijdens het diner hebben we een prachtige volle maan, die zoveel ligt veroorzaakt dat het op de foto lijkt dat het overdag is. Vooral met de zee en het kiezelstrand maakt het erg mooi.

'481493' door AVoermans '481493' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rendezvous in...Candi

AVoermans

Ga eten bij Rendezvous in Candidasa. Het ligt aan het strand, maar om er te komen moet je een klein paadje in dat ligt aan de hoofdweg aan het begin van Candidasa. Het restaurant hoort bij een hotel, maar je kunt er ook eten als je niet in het hotel verblijft. Het eten is er heerlijk en het uitzicht over de zee is gewoon prachtig, zeker als je tegen zonsondergang gaat. Qua prijs is het niet duur en de kwaliteit is perfect!

'481492' door AVoermans '481492' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Wandelen in Candidasa

AVoermans

Ons werd verteld dat Candidasa een plek was waar je lekker kon uitrusten. Maar daar zijn we niet van, dus wij hebben een excursie gedaan naar de tempel die boven op de berg ligt. De naam van de tempel weet ik niet meer, maar het ligt aan de Jalan Raya Bugbug. We hebben de wandeling gedaan bij zonsopkomst, prachtig dus. Onze gids was een lokaal iemand, die ook visser was en taxichauffeur. Hij vertelde over het dagelijkse leven, het vissen en de ceremonie die volgende maand boven op de top gaat zijn.

'481491' door AVoermans '481491' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Boek niet zomaar een.

AVoermans

Iets waar we tegenaan zijn gelopen in Lovina. We wilden graag een stuk gaan wandelen in de buurt van Lovina zijn namelijk een hoop watervallen. Bij het hotel zouden ze het wel regelen voor ons. En voordat we het wisten zaten we in een auto naar de plek waar we met een gids hadden afgesproken. Hij deed lange wandelingen, maar omdat het al wat later in de middag was deed hij een verkorte versie. Het hotel vertelde dat het 840.000 rupia was. Dat vonden we al veel, maar ja je wilt wat zien. Uiteindelijk hebben ze bij terugkomst flink geklaagd en hebben we een deel van het geld terug gehad. Maar een belangrijke tip, boek niet zomaar een excursie bij je hotel, ga eerst kijken of er in het dorp andere bureau's/winkels zijn die de excursie ook aanbieden en vergelijk met elkaar! Vaak kun je dan ook nog onderhandelen over de prijs en krijg je sneller korting.

'481490' door AVoermans '481490' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Snorkelen bij...Menja

AVoermans

Wij hebben heerlijk gesnorkeld bij het eiland Menjangan in het westen van Bali. Een hele mooie plek, samen met een gids hebben we heel mooi koraal en mooie vissen gezien. Zelfs een schildpad. Maar toen we terug kwamen merkten we dan onze ruggen ontzettend verbrand waren. Dus doe een lang t-shirt aan, want je rug blijkt grotendeels boven het wateroppervlak... Wij hebben er namelijk meer dan weer mee afgezien.

'481489' door AVoermans '481489' door AVoermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Mountainbiken met...z

AVoermans

Wanneer je graag wilt fietsen op Bali doe dan de volgende tour. Er zijn veel verschillende organisaties die de mountainbiketour aanbieden, maar er is er maar 1 die dat doet met een zonsopgang. Je vertrekt dan tegen 5.00 uur in Ubud en gaat naar een berg tegenover de Batur Vulkaan. Daar krijg ontbijt terwijl de zon op komt. Een prachtig gezicht. Hierna vertrek je op de mountainbike naar Ubud. Na een prachtige tocht door de rijstvelden, authentieke dorpjes komen we aan bij een restaurant waar je lunch krijgt. Dit restaurant bevind zich tussen de rijstvelden. Doordat we vroeg waren, was het ook nog niet heel warm en een fijne temperatuur om te fietsen. Voor meer info check http://www.balibikeadventures.com/ubud-cycling-tour-rates.html Veel plezier wij vonden het helemaal geweldig en hebben het andere mensen aangeraden die het ook mooi vonden.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik