APeeters

'435922' door APeeters '435922' door APeeters

CubaVinales

CubaVinales

Local

APeeters

Onze gids vertelde heel trots over zijn oom die woonde in het gebied waardoor wij een wandeling aan het maken waren. Hoe leuk is het dan om die oom ook daadwerkelijk tegen te komen. Een echte Cubaan met zijn sigaar.

'435921' door APeeters '435921' door APeeters

CubaVinales

CubaVinales

Vinales Vallei

APeeters

Na een wandeling door de Vinales Vallei en een klautertocht door de donkere grotten was dit het schitterende uitzicht bij het eerste daglicht dat we weer zagen.

'435920' door APeeters '435920' door APeeters

CubaVinales

CubaVinales

Buffalo

APeeters

Zoals wij de hond uit laten en hem verkoeling bieden in een beekje, zo doen ze dat in Cuba met de buffalo. Die beesten zijn echt enorm maar moeten ook zware arbeid verrichten en dan is zo'n verfrissende duik dubbel verdiend en genieten.

'435918' door APeeters '435918' door APeeters

CubaTrinidad

CubaTrinidad

De supermarkt

APeeters

Overal in Cuba hebben we bij locals thuis geslapen en gegeten. De boodschappen werden gewoon bij de overburen gedaan die alles hadden wat er nodig was. Hier kan ook nog gewoon alles en zijn er geen strenge regels over gekoeld bewaren en houdbaarheidsdatums getuige de varkenskop die er aan de haak hangt.

'435917' door APeeters '435917' door APeeters

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Kasseien in Trinidad

APeeters

Hoe dorps kan een stadje aan voelen?? Meer dan Trinidad kan bijna niet. Het 'centrum' is auto vrij en je wordt 's ochtends wakker van het getrappel van paardenhoeven.

'435916' door APeeters '435916' door APeeters

CubaHavana

CubaHavana

Malacon

APeeters

De Malacon is eigenlijk wat bij ons de boulevard is alleen dan zonder de restaurants. Alle Cubanen lopen langs het water, vissen er of nemen een duik in het water. De huizen zijn behoorlijk aangetast door het zoute zeewater maar dit zijn ze aan het opknappen.

'435915' door APeeters '435915' door APeeters

CubaHavana

CubaHavana

Bootjes in Havana

APeeters

Havana ligt ook aan het water en er wordt ook veel gevist. Toen we deze bootjes zagen liggen, hebben we ons wel een tijd af staan vragen hoe ze zonder natte kleren in het bootje zouden komen.

'435914' door APeeters '435914' door APeeters

CubaHavana

CubaHavana

Oude Amerikaanse...au

APeeters

langzaam zal het straatbeeld gaan veranderen in Cuba nu er ook nieuwe auto's mogen komen. Voorlopig hebben de Cubanen door nog geen geld voor maar er zal toch wel een stukje typisch Cuba verloren gaan. Jammer!

'435913' door APeeters '435913' door APeeters

CubaHavana

CubaHavana

Sigarenfabriek in...H

APeeters

De sigarenfabriek in Havana. Toen wij er waren was de fabriek gesloten maar dat is ruimschoots goed gemaakt door op het platteland naar een sigarenboer te gaan.

'435912' door APeeters '435912' door APeeters

CubaHavana

CubaHavana

Straatbeeld in Havana

APeeters

De huizen in Havana zijn allemaal voorzien van een vrolijk kleurtjes. En dan die oude auto's erbij maakt dat het samen een bijzonder straatbeeld geeft.

'435910' door APeeters '435910' door APeeters

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami beach

APeeters

Tijdens een strandwandeling op Miami Beach kwamen deze tegen. Best verrassend in de drukte die er op het strand was. Het is veel zien en nog meer gezien worden.

'435909' door APeeters '435909' door APeeters

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Dolphins

APeeters

In Miami zijn we naar een wedstrijd van de Miami Dolphins geweest. Dit is een hele bijzondere ervaring. Het bbqen wat ze op de parkeerplaats massaal doen, de vele mensen die naar het stadion trekken, het spelen van het volkslied en de vele prijzen die worden weggegeven. Wij zijn de gelukkige geweest die met een shirt van de Dolphins naar huis zijn gegaan.

'435908' door APeeters '435908' door APeeters

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Zweinstijn

APeeters

En natuurlijk mag de school van Harry ook niet ontbreken. Het is de vetste attractie in het gedeelte maar daar zijn de wachttijden ook naar. Zorg dat je heel vroeg (lees 8 uur ook al gaat het park officieel pas om 9 uur open) daar bent en dan meteen doorlopen naar het gedeelte van Harry Potter en daar weer meteen door naar deze attractie. Zo viel het bij ons tenminste heel erg mee. Wij hebben ongeveer een half uur gewacht en toen we uit de attractie kwamen was de wachttijd 2 uur!

'435907' door APeeters '435907' door APeeters

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Island of Adventure /

APeeters

Florida staat bekend om zijn pretpakren. Wij zijn naar Island of Adventure geweest in Orlando. In Island of Adventure hebben ze Zweinsveld na gebouwd en het is ook helemaal af. Alles wat in de boeken en films aanbod komt is er. Ik heb er zelfs boterbier gedronken.

'435906' door APeeters '435906' door APeeters

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Kerst in the Sunshine

APeeters

Kerst bij 30 graden blijft altijd een apart gevoel geven. in de pretparken en bij de mensen thuis doen ze er alles aan om het echte kerstgevoel te krijgen. Een sneeuwpop is dan ook heel gewoon in the sunshine state maar dan wel een opblaasbare.

'435904' door APeeters '435904' door APeeters

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Placa Reial

APeeters

De vlag van Barcelona en het verzet wordt veel gezien in de straten van Barcelona. Zo ook op Placa Reial. Er zitten verschillende eettentjes die lang niet allemaal het bezoeken waard zijn.

'435903' door APeeters '435903' door APeeters

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

FC Barcelona

APeeters

Een wedstrijd van Barcelona mee maken is een echte happening. Van leuk voetbal ben je verzekerd en het is erg sjiek om die sterren die je normaal alleen op tv ziet nu een keer live in actie te zien. En je kunt je ook vergapen aan alle spullen die ze van Barcelona hebben; chips, garen, knopen en natuurlijk ballen.

'435902' door APeeters '435902' door APeeters

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Vogels in parc Guell

APeeters

In parc Guell is het relaxte sfeertje wat er was ingeperkt door het vragen van entree en het in rijen moeten staan om op die leuke bankjes te kunnen zitten. Maar de vogels daar trekken zich er niets van aan en zijn ook een veel gefotografeerde attractie.

'435901' door APeeters '435901' door APeeters

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

De torens van de...sa

APeeters

Iedere keer als je in Barcelona komt, is het weer een verrassing hoe de sagrada Familia eruit ziet. Altijd wordt er aan gewerkt en als je weet wat er nog allemaal moet gebeuren gaat dit ook nog lang niet veranderen.

'435900' door APeeters '435900' door APeeters

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Mercat St Josep aan d

APeeters

Iedere ochtend struinen over Mercat St Josep tussen zowel de locals als de toeristen om daar te ontbijten met een verse jus en heerlijke hapjes.

'435759' door APeeters '435759' door APeeters

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Apen op Java

APeeters

Een aap die je aan blijft kijken. Ik vroeg me tijdens het maken van de foto af wanneer hij mijn camera zou grijpen maar hij bleef mooi in de lens kijken en toen de foto gemaakt was draaide hij zich om en vertrok de wildernis in.

'435757' door APeeters '435757' door APeeters

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Theeplukkers

APeeters

Onderweg rijd je door de theeplantages. Plukken gebeurt met een kapstok die wordt omgebonden zodat ze daar de geplukte blaadjes in kunnen doen en met een hoedje op als bescherming tegen de zon.

'435756' door APeeters '435756' door APeeters

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Birdmarket Malang

APeeters

In Malang zijn we naar de birdmarket geweest. Bizar wat je daar allemaal ziet: uilen, wespen, vogels, hanen en slakken waarvan de huisjes geverfd zijn in het thema van tekenfilms denk hierbij aan bijvoorbeeld spongebob

'435754' door APeeters '435754' door APeeters

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Rijstvelden in...Kali

APeeters

In Kalibaru hebben we een rondleiding gehad op een plantage. Hier werd van alles verbouwd: rijst, koffie, cacao, kokos, kaneel en nog veel meer. Bijzonder om er dan achter te komen hoe cacao en kaneel groeien en hoe er kokossuiker gemaakt wordt.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik