AHermsen

'1109515' door AHermsen '1109515' door AHermsen

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Keel-billed toucan...

AHermsen

Januari 2020. Vroeg in de morgen waren er een aantal Toucans te bewonderen in Metropolitan Park in de Stad Panama. Het was wel erg vroeg, tegen half 7 in de morgen, en ze zaten er maar even, op best een afstandje. Het licht in de lucht was wat lastig, maar toch een babbelende toucan vast kunnen leggen, en dat in de stad! Metropolitan Park is een erg mooi park met meerdere wandelroutes en mooie vogels en dieren om te bewonderen. Ben je in Panama stad, dan zou ik zeker dit Park aan doen.

'1108445' door AHermsen '1108445' door AHermsen

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Hoe schattig is dit!.

AHermsen

Op vakantie in Panama, op doorreis in Panama stad een tussenochtend en gingen we even in de omgeving wandelen. Het was een erg druk punt, het stuk "eiland van Panama waar de boten vertrekken. Om de hoek bij het hotel stond een reclamebord waar werd aangegeven dat er een natuurpark was, vlak om de hoek. Daar naar toe gelopen en echt een mooi stuk natuur zo aan de rand van de stad. En daar in de boom zat ze, met een al wat grote kleine op de buik. Erg mooi om te zien.

'1091772' door AHermsen '1091772' door AHermsen

ThailandChang Wat Surat Thani

ThailandChang Wat Surat Thani

Een parel van een...g

AHermsen

Thailand heeft een prachtige grot gehuisvest, in de omgeving van Khanom. Het is niet toeristisch en ik denk dat het vaak overgeslagen wordt. Maar deze omgeving is de moeite waard. Wij verbleven in januari 2017 hier enkele dagen. Het heeft heerlijke rustige stranden, en hebben we echt roze dolfijnen van dichtbij gezien. Ook een dagje rondgetoerd in de omgeving. Zo'n 20 kilometer van Khanom ligt werkelijk een pareltje van een grot. Het was even goed zoeken, in een omgeving met rubberbomen, onverharde wegen en stukjes ruige natuur. Hier ook veel vogels gezien zoals bijeneters en scharrelaars. Toen wij er waren, was er helaas geen stroom in de grot, maar hebben we toch een bezoek binnen gebracht. Na een flinke klim, wel met treden, was er een ingang van de grot. Samen met een gids bezocht, en we waren maar met z'n 2-en. Trek goede schoenen aan, want het is erg glibberig. Ook een helm was fijn om te hebben, anders had mijn hoofd open gelegen. De luchtvochtigheid was pittig, maar na wat glibberige afdalingen en klimmen kwamen we in een hele mooie grote kamer vol met stalagmieten en stalactieten en in verschillende formaties. Ontzettend mooi. Helaas was het er erg donker en moest je met een zaklamp alles bij lichten. Ondanks dat een geweldige ervaring en een aanrader. En hou je mond dicht als je naar boven kijk, het wemelt er van de vleermuizen.

'1091680' door AHermsen '1091680' door AHermsen

ColombiaIslas de Rosario

ColombiaIslas de Rosario

Ik dacht dat ik toch.

AHermsen

Baru Island, Colombia. Langs de kustlijn, in bosjes en bomen tegen de heuvels aan, wemelt het van de vogels. Deze kleine roodkruinspecht komt veel voor maar is niet altijd even makkelijk te vatten in een foto. Hij valt op door zijn mooie rode kruin. Deze zat in de struiken heen en weer te struinen en keek net mooi op naar boven. Mooi zicht op zijn bijna onwerkelijk rode kopje en dus ineens goed opviel tussen al die stuiken. Helaas niet in zijn geheel kunnen fotograferen. Als je niet alleen van strandhangen houd, je kan je hart ook ophalen met wat rondwandelen en is al die vogelpracht een prettige afwisseling.

'1091030' door AHermsen '1091030' door AHermsen

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Arenal Vulkaan Costa.

AHermsen

In Januari 2017 de Aranal Vulkaan en omgeving hiervan bezocht. Ik denk dat het 1 van de meest bezochte plekken van Costa Rica is. De Vulkaan was al weken in nevels gehuld en slecht zichtbaar. Met eigen vervoer in een 4WD zijn we naar de Arena Observatory gereden. Bij de Lodge daar is een terras die uitkijkt op de vulkaan. Maar ook rondom buiten de lodge een mooi uitzicht. In de middag klaarde het helemaal op en hadden we een mooi uitzicht op de vulkaan en omgeving. Het is een bezoek waard! Naast het mooie uitzicht op de kale vulkaan kan er heerlijk gewandeld worden en hebben we ook veel vogels, vlinders en 2 soorten luiaards gezien. De voet van de Vulkaan is omgeven door heuvels en bossen en zijn er allerlei activiteiten en wandelingen in de omgeving te doen. Je kan je hier prima een aantal dagen vermaken.

'1090790' door AHermsen '1090790' door AHermsen

Colombia

Colombia

Wat een kleur......

AHermsen

Wat een mooie gekleurde kolibries zijn er toch. Op de plek waar wij waren (El Dorado Nature en Bird reserve) werd er flink af en aan gevlogen, met fotomomenten (als ze een seconde even uitrusten). Ze hebben daar feeders hangen en zijn ontzettend dicht te benaderen. Ze zoemen rakelings langs je hoofd. Wat een bijzondere en kleine vogeltjes zijn het toch. Deze kolibrie is de Paarskroonbosnimf, Violet-crowned Woodnymph. met opvallende keelkleur, bijna onwerkelijk dat blauw en groen zo bij elkaar.

'1090647' door AHermsen '1090647' door AHermsen

Colombia

Colombia

Een klein vogeltje me

AHermsen

Vroeg in de morgen, voor het ontbijt een rondje vogels kijken. Op een afgelegen stukje van Baru Island (bij de Rosario eilanden) aan de zee tegen de heuvels op veel struiken en bomen. Daar zat dit kleine vogeltje, waarvan je als je de naam leest denkt aan een flinke koekoek. Het is een vogeltje wat familie is van de spechtachtigen en valt niet op door zijn gezang of geroep, die heb ik niet gehoord. Wel zijn onrustig rondvliegen, kan niet stil zitten, behalve als ie net een insectje gevangen had en aan het verorberen was. Maar nu bleef ie toch even zitten voor een plaatje.

'1090346' door AHermsen '1090346' door AHermsen

Colombia

Colombia

Kijk mij nou zitten..

AHermsen

Lekker een stukje aan de wandel in El Dorado Nature Reserve en ineens links van ons op een tak, redelijk dichtbij, een Maskertrogon vrouwtje. Helaas kreeg ik haar niet van voren op de foto. Naast een mooie rode borst is haar lange staart aan de binnenkant zwart/wit gestreept. Maar ook zo is zij prachtig. Ze bleef mooi even poseren en weg was ze weer.

'1090240' door AHermsen '1090240' door AHermsen

Colombia

Colombia

Zwartborstgaai....Col

AHermsen

Deze Zwartborstgaai ging er even mooi voor zitten. Is familie van de kraaiachtigen. Hij lijkt el een beetje op de ekster bij ons. We hebben m gezien en gefotografeerd in El Dorado Bird en Nature Reserve, Colombia.

'1090208' door AHermsen '1090208' door AHermsen

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Relaxed Cartagena,...

AHermsen

Het oude deel van Cartagena, Colombia, is beslist de moeite waard. Veel mooie gebouwen die vastgelegd kunnen worden. Omdat de temperatuur flink op kan lopen, zijn we ‘ s morgens op oad gegaan. Mooie straatjes, gekleurde huisjes met bloeiende planten op balkonnetjes. Fruitstalletjes. Maar omdat we er al in de morgen waren was het niet druk, relaxed zelfs en heerlijk.

'1090177' door AHermsen '1090177' door AHermsen

Colombia

Colombia

Kom maar op.........

AHermsen

Hoop herrie in de bomen, 2 (kuif?) Sjakohoenmannetjes liggen elkaar niet zo...... Een mooie kop om te bewonderen, in het bos. Een prachtig en rijk vogelgebied in Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia.

'1090126' door AHermsen '1090126' door AHermsen

Colombia

Colombia

Kolibrie, White-taile

AHermsen

Een mooi vogeltje, gezien in El Dorado Nature en Birdreserve van ProAves. Deze soort is endemisch voor de Sierra Nevada de Santa Marta in het noorden van Colombia. Een prachtige kolibrie in een mooie omgeving.

'1090123' door AHermsen '1090123' door AHermsen

Colombia

Colombia

Prachtige zonsopkomst

AHermsen

Vroeg uit de veren, rond 5 uur 's morgens een stuk naar boven om een geweldig uitzicht te bewonderen. De zon komt op, wolken glijden over de bergtoppen. Het was een begin van een mooie heldere dag. Je kan ook vanuit Minca helemaal naar boven, richting Cuchilla San Lorenzo. Kan alleen met een flinke 4 wiel aangedreven auto. Vanuit Minca gaan er ook dit soort taxi's, en wil je het helemaal spannen maken, met de motor omhoog. Of een mooie pittige wandeling en overnacht je ergens boven. Er staan daar wel huizen en bijna bovenaan kan je ook bij mensen thuis overnachten! Het uitzicht is het helmaal waard.

'845247' door AHermsen '845247' door AHermsen

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Struikelen over...leg

AHermsen

Bij Muelle de San Carlos, richting Cano Negro, kom je over een brug met een barretje/restaurantje. Daar zaten enorm veel leguanen, flinke grote. Liepen daar langs de kant, en overal in de boomtoppen naar de rivier toe aan het luieren in de zon.

'845244' door AHermsen '845244' door AHermsen

Thailand

Thailand

King Fischer, op de..

AHermsen

In de buurt van Khanom, als je van Khanom binnendoor naar boven rijd richting de domsak pier, kom je langs een waterijk gebeid met veel vogels, onder andere scharrelaars, reiger, bijeneters en heel veel King Fischers. De omgeving van Khanom is niet erg toeristisch, maar heeft hele mooie stranden en in de omgeving veel vogels gespot.

'845207' door AHermsen '845207' door AHermsen

Thailand

Thailand

Gekleurde bootjes,...

AHermsen

Ko Tao, Thailand. Lekker relaxed even zitten bij de haven Mae Haad Pier, kleurige bootjes en op de pier vissers die de netten in de zee uitgooien en visjes vangen. Een echt vakantie gevoel om even lekker te zitten bij de pier. Tip, ga bij de "locals' vragen om een excursie rond het eiland. Voor 3000 Bath een paar uur met z'n 2tjes alle rustige plekjes langs en prachtige snorkelplekjes. Voor de helft minder kan je met een georganiseerde excursie meer, maar dan zit je met z'n 20-en gepropt in zo een vaarbootje. Toch niets leuker dan zo een gekleurd vissersbootje en lekker met een klein gezelschap, dan maar Ietjes meer betalen, het is het echt waard!

'845205' door AHermsen '845205' door AHermsen

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Khao Sok, mooie...va

AHermsen

Thailand, Khao Sok bezocht in januari 2018. Ontzettend mooie gebied, wel aardig veel back packers. We verbleven buiten het dorp, lekker rustig. Het is een mooi park om te wandelen. Daarnaast zijn er excursies te doen in de vorm van kanoën, boottocht op het meer (dam).

'845204' door AHermsen '845204' door AHermsen

Thailand

Thailand

Onderwaterwereld

AHermsen

De moeite waard om het mooie eiland Ko Tao aan te doen bij een bezoek aan thailand, de natuur, de rust, mooie stranden en helder water met mooie vissen. Fotootje gemaakt met een simpel onderwatercameraatje.

'557045' door AHermsen '557045' door AHermsen

Costa Rica

Costa Rica

Kiekeboe

AHermsen

Onderweg van San Jose naar de Aranal Vulkaan met de zagen we iets voorbij komen langs de weg in een landje. Toch wel nieuwsgierig, terug gereden en even uitgestapt. het was de moeite waard. Een Luiaard net klaar met zijn toiletgaan en onderweg naar een andere boom. Zo dicht bij hebben we m niet meer gezien. Het dier ziet helemaal groen, maar dit schijnt van de algen te komen. Eigenlijk is het diertje niet zo schoon op zichzelf en zit vol met ongedierte en alg-aanslag. Net zo lui dus met zijn verzorging.

'557031' door AHermsen '557031' door AHermsen

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Get ready for landing

AHermsen

In Costra Rica is de Arenal vulkaan niet te missen. Maar ook het dierenleven niet, waaronder deze kolibrie die aan kwam zoefen, en ook weer zo weg was.

'556984' door AHermsen '556984' door AHermsen

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Lichten uit en spots.

AHermsen

Wat een prachtig gekleurde vogels in Costa Rica. Het is een red legged Honey Crepeer die licht lijkt te geven. In de omgeving van La Fortuna.

'556983' door AHermsen '556983' door AHermsen

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Gluren.....

AHermsen

Op weg naar een uitkijkpunt in het natuurpark Palo Verde, Costa Rica, voelden we ons bespied. Boven in een boom zat een aapje ons te volgen. Palo Verde is een erg mooi natuurpark, en heel erg rustig! Zijn tijdens de wandeling maar 1 stel mensen tegengekomen. Een aanrader. Naast dit Aapje vele mooi vogels gezien, en is een mooi gebied om in te wandelen. Doe t ' morgens vroeg, overdag kan t er nogal warm worden.

'541586' door AHermsen '541586' door AHermsen

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Mac Fly

AHermsen

Vroeg in de morgen wordt er flink van het ontbijt genoten. Het is een af en aanvliegen van kolibries bij gekleurde bloemen. Heerlijk om te zien. Allemaal te bewonderen in de Vallei van SAN Gerardo de Dota, Costa Rica. Een echte aanrader.

'541514' door AHermsen '541514' door AHermsen

Costa RicaManuel Antonio NP

Costa RicaManuel Antonio NP

Stiekum achter je rug

AHermsen

Ook een strand gast.... Op een rustig strandje in het park van Manuel Antonio kom je naast de (gelukkig weinige) badgasten, ook nog andere gasten tegen. Hoor je wat geritsel achter je rug en het is niet een stokstaartje, (niet schrikken hoor) maar dan heb je grote kans dat het deze gast is.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >