Welkom bij Columbus Reisreporter

'838957' door marjolijn '838957' door marjolijn

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Even uit de drukte

marjolijn

Vaste prik in een rondreis Thailand: een bezoek aan een drijvende markt. Met name Damnoen Saduak, westelijk buiten Bangkok, is bekend. Ik vond het vooral een toeristencircus geworden, met filevorming door boten vol toeristen. Deze verkoopster is met haar boot even naar de kant gegaan om bij te komen van de drukte en moed te vatten om zich weer in de hectiek van de markt te storten.

'838912' door jeannette '838912' door jeannette

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Multiculti

jeannette

In de Hoofdstad van Mauritius vind je veel oude gebouwen en is het een multicultureel gebeuren op straat met straatmarktjes. Er wonen Hindoes, Creolen, Moslims en Christenen in vrede met elkaar.

'838911' door krijnvandergiessen '838911' door krijnvandergiessen

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

De levendige kust van

krijnvandergiessen

In navolging van mijn foto van de kinderen bij Lake Malawi van gisteren, hier een overzichtsfoto van de kust van het meer. Het is geweldig om hier op het zand te gaan zitten en gewoon een uurtje te kijken. De taferelen, die de gehele dag doorgaan, zorgen voor prachtig vermaak. Het meer is echt de levensbron van de dorpen: ze gebruiken het water om te drinken en irrigeren het land ermee, waardoor er voldoende gewassen worden verbouwd. Dagelijks gaan de mannen het water op in uitgehouwen boomstammen om te vissen. De gevangen vissen worden gegeten, gedroogd en verkocht. En het leukste van alles: de moeders wassen hun kinderen met een enorme hoeveelheid zeep in het meer, waardoor de kleine bruine lichaampjes veranderen in een soort sneeuwman. Hilarisch om te zien!

'835043' door corriedewinter '835043' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kijk eens in de...spi

corriedewinter

De groene meerkatten in de botanische tuin van Porto Novo hebben het daar best naar hun zin, omdat er veel te eten is, zoals fruit, bladeren en insecten. Ook vogels doen zich tegoed aan bijvoorbeeld jackfruit. Sommige apen hebben veel belangstelling voor de brommers die daar geparkeerd staan. Ze bekijken zichzelf uitgebreid in de spiegels en gaan ook niet weg als je dichtbij komt. DE botanische tuin ligt naast het parlement en is een aangename plek om in de schaduw iets te eten. De bloemen en planten zijn interessant om te zien en worden redelijk onderhouden. Er is een speeltuintje dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wij kwamen hier terecht omdat ons busje gerepareerd moest worden. Een highlight wil ik dit dan ook niet noemen, de meerkatten zijn de grootste attractie.

'835010' door MiekeDeHaas '835010' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Oogverblindend...uitz

MiekeDeHaas

Een aanrader is om vanuit de plaats Ullapool het noord-westelijke deel van schotland te bezoeken. Een ideale uitvalbasis voor dit ongerept ruig gebied .We hebben daar 3 nachten gelogeerd. Er is zoveel te zien in de Schotse hooglanden. Het is relatief een rustig stukje Hier zie je een aantal lochen bij elkaar: Glendhu, a Charin Bhaín en Clencoul. Vanuit het plaatje Kylesku kun je dit bekijken Vanaf een brug heb je fantastisch zicht op het water, de bootjes en het landschap eromheen.

'834970' door MiekeDeHaas '834970' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijsttera

MiekeDeHaas

De rijstterrassen van Honghe zijn ontelbaar. De autorit langs deze terrassen zijn onvergetelijk, zo mooi zijn ze. En onvoorstelbaar dat je hier geen westerse mensen ziet. Je bent de enige westerling die deze terrassen bezoekt. Steeds zie je weer wat anders. Ik was daar in begin maart. In deze periode staan alle rijstterrassen onder water. Dat geeft juist zo 'n magnifiek zicht. De jonge rijstplantjes moeten dan nog uitgezet worden. Hopelijk blijven deze rijstterrassen nog lang in stand. De vraag is hoe lang men jongeren bereid vindt om op de terrassen te werken. In deze periode zijn er weinig werkzaamheden op de rijstterrassen.

Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse h... Lees meer

Transmongolië blog 1: "1 ding nog wel..." zegt Muk aarzelend aan de telefoon. "Ja?" Ik lig op mijn bed in mijn kamer in west Sydney, benieuwd naar wat er gaat komen. "... Lees meer