Welkom bij Columbus Reisreporter

'1100585' door Rien-Eyk '1100585' door Rien-Eyk

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Kluitje nijlpaarden

Rien-Eyk

Deze kluit met nijlpaarden kwamen we tegen op een boottocht vanuit St. Lucia. Ze lagen heerlijk tegen elkaar aan in het water te genieten van de stralende zon. Niet alleen daar kwamen we ze tegen. Ons hotel lag aan het water en zo nu en dan hoorde je de nijlpaarden onderaan de oever heen en weer schuifelen. En tot onze starre verbazing zagen we er 's-avonds er eentje door de hoofdstraat banjeren. Dan ga je toch liever even aan de kant, want het beest weegt een paar ton en kan een snelheid van 30 km/u halen. Overigens is dit niet het enige wildlife in die omgeving. Ook krokodillen en zeearenden konden we spotten op onze boottocht. Vlakbij St. Lucia is ook een vlindertuin, die door vrijwilligers en schoolkinderen wordt gerund. Die is zeker een bezoekje waard.

'1100584' door agrotewal '1100584' door agrotewal

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Zo koud op de...Poolc

agrotewal

Het is de tweede week van mei en toch ligt de sneeuw op de Poolcirkel meer dan twee meter hoog. Gelukkig schijnt de zon volop maar de ijskoude wind en de temperatuur die rond het vriespunt schommelt, maakt dat we zeker niet op deze bijzondere plaats willen overnachten. Er is een onderzoekscentrum en een winkel annex restaurant. Ze zijn blij met ons bezoek, we zijn die dag de eerste en wellicht de enige bezoekers. Manlief kan het niet laten om een kaart te kopen met een stempel van de Poolcirkel. En ik verbaas me alleen over de witte wereld die zoveel rust uitstraalt. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1100583' door Graaf '1100583' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vlieg er eens uit

Graaf

In het Naardermeer zit de grootste kolonie aalscholvers van ons land. En ja zo af en toe vliegen ze er eens uit. Hier zag ik een zwerm in de waterleidingplas van Loosdrecht, vanuit de vogelkijkhut langs het fietspad, dwars door de plas. (zie kaart) "Vlieg er eens uit is" ook de titel van mijn profielfoto. Maandag vlieg er weer eens uit voor een rondreis door Andalusië.

'1099896' door Esthers '1099896' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Kinavai ceremonie

Esthers

Kinavai ceremonie. In Papua Nieuw Guinea worden er in de zomerperiode op diverse plekken in Nieuw Oost Britain kinavai ceremonie’s gehouden. De meesten zijn ‘’secret’’ en worden pas vlak van te voren bekend gemaakt. Wil je zo iets meemaken informeer dan bij de dorpelingen of dat ze weten of dat er een ceremonie of festival plaatsvindt. Deze ceremonie is heilig voor het Tolai volk. Wij waren getuige van een kinavai ceremonie voor het mask festival bij Kokopo (Rabaul). Het begint bij de ochtendgloren rond half 6 met tubuans/duk duks (voorouderlijke geesten). Ze komen aanvaren vanaf zee en dansen in kano’s op de muziek die de dorpelingen op hun kundu trommels maken en zingen. Het is een beetje een geheimzinnig gebeuren. Slechts enkele mensen weten wie de mannen in de tubean/duk duk outfit zijn. Het was traditioneel verboden voor de vrouwen en kinderen om naar deze personen te kijken, dat is wel een beetje verleden tijd maar ze zijn nog wel steeds bang van deze personen. Het hele dorp was uitgelopen om deze ceremonie mee te maken. De mannen die de muziek maken en de duk duks begeleiden dragen allemaal een rode lap. Na deze ceremonie begon het 2 daags mask festival.

'1099341' door Jenny '1099341' door Jenny

PeruNazca

PeruNazca

Kolibrie Nazca en...(

Jenny

Bij Nazca denken de meeste mensen in eerste instantie aan de beroemde Nazcalijnen, maar naast een vlucht over deze bijzondere geogliefen zijn er nog andere bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt b.v. naar het Cementerio de Chauchilla, een pre-Inca begraafplaats in een droge woestijn, omringd door prachtig gekleurde bergen, waar je mummies in speciale tomben kunt zien. Het is een ingetogen, respectvolle aangelegenheid. Deze excursie kan worden gecombineerd met de aquaducten van Cantalloc, een immens groot en ingewikkeld irrigatiestelsel dat door de Inca’s is aangelegd en dat de katoenvelden in de omgeving nog steeds van water voorziet. Mocht je tijd overhebben, dan kun je altijd nog op “kolibriejacht” (vanzelfsprekend met de fotocamera). Leuk koffieadresje in Nazca, waar je niet alleen sterke koffie krijgt die moet worden aangelengd met heet water -> Mom’s Cafe, Jr. Calle Lima 168A, Nasca 11401.

'1099646' door Ludovico86 '1099646' door Ludovico86

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Verborgen paradijs

Ludovico86

Verborgen in de Bartang vallei van de Pamir-gebergte is de kleine dorp Jizeu te vinden. Wij moesten voor drie uur over veel rotsen van de frequente aardverschuivingen hier klimmen. Dit was onze laatste bestemming op de Pamir Highway, wij waren moe en wisten niet wat ons te wachten stond omdat wij alleen van andere reizigers van dit plek hadden gehoord. Maar toen wij bij de turquoise meer uitkwamen, waren wij onze vermoeiheid helemaal vergeten. Wij belandden in een verborgen paradijs, die uiteindelijk onze ultieme highlight van Tadzjikistan werd.

Op zoek naar last minute zomerinspiratie? Barcelona heeft alles: fantastische architectuur, pittoreske straatjes, een fijn strand en natuurlijk een overvloed aan tapas en sangria. De bekende trekpleis... Lees meer

Onlangs was een ik weekend naar Münster, Duitsland. Een solo trip, omdat alleen reizen ook heel fijn kan zijn. Je hoeft even geen rekening te houden met een medereiziger en kunt doen waar je zin in he... Lees meer