Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097242' door stefanborkos '1097242' door stefanborkos

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Oude resten

stefanborkos

Dalyan - Kaunos. Velen kennen die machtige koningsgraven, Die tempels hoog in een berg aan de rivier. Velen kennen de charme van het kleine stadje Dalyan, Dalyan met zijn kleine bootjes en heerlijke modderbaden. Velen kennen de tocht over de rivier naar de lagune aan zee, De groene lagune en het mooie rustige strand. Weinigen kennen die zeer oude stad Kaunos, Kaunos hoog gelegen aan de andere kant van die rivier. Weinigen bekijken de overgebleven resten van deze stad, De stad wat eens een grote havenplaats was in een geweldig gebied. Weinigen bezoeken die laatste oude straatjes afdalend naar de nu groene lagune, Die lagune die toch ook nu een lust voor het oog is met zijn vele groen. Oude resten tussen blauw bloeiende distels. Oude resten met levende landschildpadjes. Oude resten met talloze scherven van dakpannen. Oude resten met een heerlijke blik op de omgeving. Oude resten om even van te genieten.

'1097241' door baatjes '1097241' door baatjes

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Eerste blik op Grand.

baatjes

Het gevoel dat ik had toen ik voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon stond, was een gevoel van ontzag. Ontzag voor de natuur. Ontzag voor de tijd. De tijd die de natuur heeft gehad om de deze kloof te maken tot wat hij nu is. Groots.

'1097240' door Ruud van Drongelen '1097240' door Ruud van Drongelen

ZwitserlandWallis

ZwitserlandWallis

Wildlife

Ruud van Drongelen

Je komt wat tegen in de bergen

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer