Welkom bij Columbus Reisreporter

'919294' door MHamelink '919294' door MHamelink

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Capitol Reef, vaak...

MHamelink

Tijdens het plannen van onze roadtrip door Amerika twijfelden we of we Capitol Reef wel wilden bezoeken. Na lang wikken en wegen hebben we het toch opgenomen in onze route. We hebben er geen moment spijt van gehad. Wat een prachtige wildernis en nog heerlijk rustig voor het westen van the states. We hebben 's-avonds en de volgende ochtend nog een mooie wandeling gemaakt. (Het kan er overdag zeker 40 graden worden dus vroeg op pad is aan te raden). De hoge rotsen met verschillende kleuren en structuren zijn erg indrukwekkend. Capitol Reef is nu één van onze favoriete natuurparken in de VS!

'919284' door ERo '919284' door ERo

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Ladakh-2

ERo

Even uitrusten... (neem ik aan). Bij de kloosters zag ik veel vrouwen die er hielpen bij de schoonmaak van ik weet niet wat allemaal (er viel meestal genoeg te doen).

'919283' door stefanborkos '919283' door stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Mystiek

stefanborkos

Lesbos voorbij Agra. Mystiek met bijna geen kleur, Mystiek in een zon verlatende damp, Mystiek met zijn gele lege overgebleven aren. Zo mooi, Zo helder, Zo puur, Zo wonderlijk stil, Zo echt Lesbos. Mystiek doet dit oude lava landschap aan, Mystiek in zijn totale beleving van vergezichten, Mystiek door zijn verlaten wegen en het landschap. En ineens stopte er een vrachtwagen in de stilte, Een man streek over zijn hart en wenkte ons toe, En ineens was mijn hand gevuld met een banaan, Ineens zo maar uit het niets. Mystiek was deze beleving, Mystiek echt Lesbos.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

'866620' door travelbag '866620' door travelbag

AlbaniëShkodër County

AlbaniëShkodër County

Aan mooie landschappe

travelbag

Richting Shköder, in het uiterste noorden, rijden wij langs mooie landschappen. Het land heeft landschappelijk erg veel moois te bieden. Zo kun je er verschillende dagen in de bergen lopen. Een wandelvakantie in dit land is dan ook zeker aan te raden. Je doet veel mooie plekken aan die je op een hele andere manier ervaart dan als je er even met een auto naar toe rijd. Dus, de wandelschoenen aan en genieten.

Woning, versterking, prestigeobject- in de laatmiddeleeuwse stadsstaten van Italië verschansten rivaliserende families zich in hun woontorens en vochten bloedige vetes uit. Denk Romeo en Julia! Nu zij... Lees meer

Ontdek de wereld gratis Vijf (plus één) redenen waarom free walking tours geweldig zijn Inspiratie opgedaan bij het zien van de beelden van de Nijmeegse Vierdaagse? Of omdat je kind onlangs meede... Lees meer