Welkom bij Columbus Reisreporter

'1074699' door wisseschout '1074699' door wisseschout

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Trektocht

wisseschout

Van Pandaya lopen we in 5 dagen naar het Inle meer. Onderweg slapen we in kloosters en overnacht ik zelfs voor een groot Boeddha beeld. Daar halen ze uit grote kisten een stel dekens voor ons en als we geluk hebben een mat om op te slapen. Wassen doen we aan een kraantje buiten. Er gaan 3 mannen mee. Eentje is de gids en 2 sjouwen eten en drinken mee, want onderweg wordt er voor ons gekookt. Heel lekker. Zelf dragen we onze eigen spulletjes. Lunch gaat als volgt. In een dorpje vragen ze dan of ze bij iemand van de "keuken" gebruik mogen maken. De tocht gaat dwars door de landerijen en wegen zien we niet. Echt buiten de gebaande paden. Toeristen hebben we niet gezien, pas weer bij het Inle meer. Een tocht door de stilte, de prachtige natuur en ontmoetingen met lieve mensen.

'1074669' door martinhectors '1074669' door martinhectors

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

En ik ben weg......

martinhectors

Het Caño Negro natuurgebied bij de grens met Nicaragua, is één van de belangrijkste wetlands van het Amerikaanse continent. In het park leven maar liefst 350 soorten vogels. Het is dan ook een van de beste parken om watervogels te zien. Deze mooie zilverreiger stond in de startblokken om weg te vliegen. Ik vind het best wel sierlijke vogels.

'1074668' door agrotewal '1074668' door agrotewal

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Daar komen de...krane

agrotewal

Wow, daar komen de kranen... Met die kreet waarschuwt mijn man me als de kraanvogels uit een andere richting komen dan waar ik naar kijk. Een ongelooflijk mooie ervaring wanneer de kraanvogels langs de uitkijktoren vliegen op weg naar hun slaapplaats in één van de moerasgebieden bij Diepholz. Het aantal vogels is dit jaar minder dan andere jaren, ook hier heeft de droogte gevolgen voor de natuur. De moerassen staan bijna droog en bieden de vogels niet voldoende bescherming tegen de vossen. Toch zie ik die avond honderden kranen voorbij vliegen. Dat gaat niet geruisloos, al ver van te voren hoor je het gakken maar ook het zoeven van de vleugels door de lucht is prachtig. Dit spektakel is ieder voorjaar en ieder najaar te zien in de omgeving van Diepholzer Moor.

'1063609' door ChristaThieme '1063609' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Ongelofelijk...schouw

ChristaThieme

Ik ben niet snel echt onder de indruk maar bij deze aanblik viel mijn mond open van verbazing toen we op een ochtend tijdens onze skivakantie in Serfaus de eerste gondel en lift naar de Plansegg pakten. In het dorp en tijdens de tocht omhoog was de hemel grauw en sneeuwde het. Op de top aangekomen draaiden we ons om, klaar om de skihelling te gaan afdalen. Vol verbazing stopten wij en - iedereen die uit de lift kwam - om te kijken naar dit ongelofelijke schouwspel. Beneden het wolkendek sneeuwt het en boven het wolkendek is een strakblauwe hemel met een stralende zon! Twee werelden in één foto, met elkaar verbonden door een enkele zonnestraal. Door een gat in het wolkendek schijnt deze gouden zonnestraal op de skipiste. Dit fenomeen zorgde ervoor dat je tussen de glinsterende sneeuwvlokken naar beneden skiede, alsof er allemaal glitters om je heen in de lucht zaten. Echt een beleving om nooit te vergeten! Gelukkig had ik deze dag mijn fototoestel bij mij omdat ik een paar mooi foto's wilde maken van mijn dochter. Wat een geluk! En wat kan wintersport toch geweldig zijn!

'1063975' door CBurgstad '1063975' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Parelmoer

CBurgstad

In de regio rond Honghe vind je de vele rijstterrassen van de Hani-bevolking en wij hebben gelukkig een paar dagen de tijd om dit gebied op een rustig tempo te verkennen. De Hani zijn al ruim 1000 jaar geleden begonnen met het aanleggen van de terrassen en ze worden nog steeds uitgebreid en verbeterd. Na de oogst van de rijst in het najaar liggen de terrassen tijdelijk braak tot het voorjaar en zijn ze gevuld met water. Dat levert een onwerkelijk schouwspel op, vooral bij half bewolkt weer. Er ontstaan zoveel kleuren in het water en de ondergaande zon legt een glans van parelmoer over de terrassen.

'1064095' door RobHoekstra '1064095' door RobHoekstra

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Seventy islands

RobHoekstra

Het allermooiste deel van Palau vond ik toch echt wel deze "seventy islands" Dit beschermde natuurgebied is voor toeristen alleen vanuit de lucht te bewonderen. Boten met toeristen mogen er niet komen. Dit gebied schijnt tjokvol te zitten met interessant zeeleven. De zeldzame Dugong (zeekoe) kan hier in alle rust leven. Ook leeft hier de zoutwater krokodil. Een dier dat je als duiker waarschijnlijk liever niet tegenkomt onderwater. Omdat we deze "mysterieuze" seventy islands toch heel graag wilden zien boekten we een best prijziger rondvlucht met een Cesna. Deze vlucht bleek elke dollar gelukkig dubbel en dwars waard te zijn.

TE ANAU | Het weer is hier even erg in de war als die nieuwe lichting Temptation Island kandidaten over hun relatie! Enfin, niet dat we dat van hieruit volgen, maar daar ga ik vanuit, want dat is een... Lees meer