Welkom bij Columbus Reisreporter

'1098093' door ThijsVDenBurg '1098093' door ThijsVDenBurg

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Paarse gloed in de...

ThijsVDenBurg

In de voorlopers van de Alpen heb je veel gebieden met kleine dorpjes waar de meeste toeristen snel doorheen rijden. Als je de tijd neemt en wacht op de mooie avondzon is het genieten van de kleurenpracht op de rotsen en rijen bloemen en planten. Een avondritje naar een pas tussen twee heuvels braccht mij op dit plekje. Toch maar even gewoon gestopt en genoten.

'1098092' door Sytwinde '1098092' door Sytwinde

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Monument valley.

Sytwinde

Warm, stoffig maar oh zo mooi, een top locatie. Dit is het gebied waar western films werden opgenomen.

'1098090' door GekeBurger '1098090' door GekeBurger

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

De wegen naar het...n

GekeBurger

Onze eindbestemming in Noorwegen was de eilandgroep Vesteralen, afgelegen en dunbevolkt . Maar zo als het mij zo vaak met reizen vergaat, bleek ook nu weer: ' the destination was the journey itself'. Onderweg naar het noorden kwamen we al wildkamperend de prachtigste plekjes tegen. Deze foto nam ik toen we op de veerpont over een van de Fjorden iets boven Nationaal Park Svartisen zaten te wachten. De paarse lucht kondigde de nacht aan. Maar veel donkerder dan dit werd het niet: de middernachtzon was op volle sterkte.

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097039' door CBurgstad '1097039' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De bocht van de Mekon

CBurgstad

Van de noordelijke stad Deqin zakken we af naar het zuiden, langs de grens van Birma, naar Cizhong. De route voert door een diep dal en volgt de loop van de Mekong. Dit levert schitterende landschappen op. Dan weer rijden we dicht langs de oever om even later van hoog tegen de berghelling op de slingerende loop van de rivier diep in het dal te kijken. Hier zijn nauwelijks dorpjes te vinden, slechts hier en daar vind je een paar huizen. De schaarse bevolking die hier een bestaan heeft opgebouwd, heeft wel weer elke meter benut om wat te verbouwen en zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

'1097862' door Dianadm '1097862' door Dianadm

IJslandWestland

IJslandWestland

Overnachten op de...L

Dianadm

Eén van de meest bijzondere overnachtingsplekken van IJsland is deze caravan die bovenop de Langjökull-gletsjer staat. Klein en basic, maar alles wat je echt nodig hebt is aanwezig. De Langjökull is met een oppervlak van 1021 km² de één na grootste gletsjer van IJsland en je kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals gletsjerwandelen. een huskytocht en sneeuwscooteren. Overdag zijn er daarom nog wel wat mensen op de gletsjer (het is hier nooit heel druk), maar als de laatste bezoekers zijn vertrokken ben je helemaal alleen. Een unieke ervaring, de stilte, weidsheid en de steeds wisselende weersomstandigheden. De Langjökull is te bereiken met een 8wd truck en de overnachting kan alleen geboekt worden bij plaatselijke toeristenbureautjes in IJsland zelf. Omdat er slechts één caravan staat, moet je een beetje geluk hebben dat ie nog niet gereserveerd is. Het vervoer en 24 uurs verblijf op de gletsjer kost ongeveer 150 euro p.p. (max. 2 personen) Niet goedkoop, maar wel een ‘once-of-a-lifetime' - ervaring.

Na het avondmaal sta ik een tijdje buiten op het dek van onze boot en ik tuur, gebogen over de reling, over de Stille Oceaan. Het is al donker en de avond is zwoel, er waait een lauwwarm briesje. Naas... Lees meer