COLUMBUS FOTOWEDSTRIJDEN

Houd deze pagina dan in de gaten om mee te kunnen doen aan onze verschillende fotowedstrijden en win fantastische prijzen, zoals reizen, reisaccessoires en publicatie van jouw foto’s in ons magazine

Columbus Community fotowedstrijd 2021: ‘Reisdromen in tijden van corona’

Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Een wereld waarin mondkapjes en ontsmettingsmiddelen deel uit zijn gaan maken van ons dagelijks leven. Waarin reizen opeens niet meer een vanzelfsprekendheid is geworden, onze werelden verkleind zijn, stranden op mooie dagen te vol worden en straten ’s avonds juist uitgestorven.

Columbus Travel wilde graag een tijdsdocument maken om deze vreemde, bijzondere en zeker nu al historische periode vast te leggen en dat hebben we gedaan met behulp van de community. De wedstrijd is op 31 december 2021 afgelopen en alle maandwinnaars zijn bekend; zie hieronder! Een greep uit de mooiste inzendingen vind je ook in Columbus editie 106, die 21 januari bij abonnees op de mat zal vallen en vanaf 24 januari in de winkels verkrijgbaar is. 


En de winnaar van de fotowedstrijd is ... 

(Tromgeroffel ...) Mitevisuals met zijn foto 'Alleen aan de Noordzee'! Terugkijkend op 2020 en 2021 vindt de redactie dat deze foto het hele gevoel van reizen in tijden van corona uitbeeldt: het niet (ver weg) kunnen reizen, de behoefte om te ontsnappen aan de muren van je huis, de behoefte aan rust en ruimte en ergens ook wel de eenzaamheid die bijna iedereen door het gebrek aan sociaal contact in de afgelopen jaren wel heeft gevoeld. Gefeliciteerd Mike, jij wordt beloond met een prachtige reis!
 


En het Communitylid van het jaar is ...

Het kon natuurlijk niet missen: communitylid Dreamer666 voert de lijst van communityleden al tijden aan. En met recht, want niet alleen is ze altijd actief en betrokken, ze plaatst ook prachtige foto's die bijna steevast in de topfoto's van de week belanden. Het mag dan ook geen verrassing heten: Jessi is het Communitylid van het jaar 2021! Van harte gefeliciteerd! Je wordt beloond met een Srprs.me-cadeaubon t.w.v. €500,-. 

De puntentelling wordt per 6 januari weer op 0 gezet, op naar een frisse nieuwe start allemaal! 


Alle winnaars per maand:

De winnaar van de maandwedstrijd van december, met als thema 'Architectuur', is Ameerakker met zijn foto 'Litouwen Vilnius Kerk van de Heilige Geest'! Een bijzonder bouwwerk op een zeer bijzondere manier vastgelegd; echt een kijkplaat waar je maar naar kunt blijven kijken. Hoe je de foto ook zou kantelen, zou hij blijven fascineren. Een onderscheidende plaat, die de hoofdprijs meer dan verdient. Gefeliciteerd, Albert!

Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Antwan en Jessi!

 


De winnaar van de maandwedstrijd van november, met als thema 'Parken', is Antwan met zijn foto 'De Bastei'! Zelden hebben we dit toch wel letterlijke én figuurlijke hoogtepunt van het Duitse Saksen zo mooi vastgelegd gezien. De foto straalt rust en sereniteit uit - iets waar we toch allemaal in deze bizarre tijden veel behoefte toe hebben. Een echte topfoto. 
Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Antwan, Jessi en Mike!


De winnaar van de maandwedstrijd van oktober, met als thema 'Portretten', is Marco Rutten met zijn foto 'My Big Fat Italian Wedding'! De foto geeft een intrigerende kijk in een van de belangrijkste momenten van iemands leven; een uitgestelde droom zoals we er zoveel hebben meegemaakt de afgelopen anderhalf jaar. Een aandoenlijk en intiem moment, vastgelegd op het juiste moment. 


Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Marco, Christella en Ina!


De winnaar van de maandwedstrijd van september, met als thema 'Eilanden', is Deerik met zijn foto 'Love is in the air'! Het Duitse Helgoland is een walhalla voor wildlife-fotografen en Erik heeft hier wel echt een perfect moment vastgelegd: prachtige warme kleuren en subliem lijnenspel. 

Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Esthers en Mike!


De winnaar van de maandwedstrijd van augustus, met als thema 'Landschappen', is Esthers met haar foto 'Le Mont Saint Michel'! De iconische Franse bezienswaardigheid wordt normaliter overspoeld met toeristen, maar staat op deze foto als een eenzaam eiland aan de horizon. De prachtige wolkenlucht en setting maken het feest compleet. Gefeliciteerd, Esther en Ron!

Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Mike en Jessi!


Ijsvogel in de vlucht door antwanDe winnaar van de maandwedstrijd van juli, met als thema 'Wildlife', is Antwan met zijn foto 'IJsvogel in de vlucht'! Het toont maar aan dat er ook in Nederland fantastische wildlife te vinden is - als je je zinnen maar niet zet op leeuwen of olifanten. De foto is enorm knap geschoten en werkelijk alles klopt eraan: de uitgespreide vleugel, het visje in de snavel, de opspattende druppels, de onscherpe achtergrond waar de bloemen nog op doorschemeren ... Dit is de absolute winnaar. Gefeliciteerd, Antwan!

 


Runners-up zijn:

Jullie worden beiden beloond met extra punten. Miranda ontvangt bovendien nog de Coleman-tent. Gefeliciteerd, Mike en Miranda!


De winnaar van de maandwedstrijd van juni, met als thema 'Roadtrips', is Mitevisuals met zijn foto 'Tulpenseizoen in Nederland'! Hoewel voor deze wedstrijd een auto in beeld absoluut níet verplicht was, konden we niet om dit prachtige dronebeeld heen. De foto knalt van het scherm en wat een fantastisch lijnenspel! Mike laat goed zien hoe óók in tijden van corona er nog van alles fantastisch te beleven is in eigen land. Gefeliciteerd, Mike!

Runners-up zijn:


De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier,  zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Gefeliciteerd, Jessi! 


Runners-up zijn:

  • Antwan met zijn foto 'Troosteloos'
  • Ameerakker met zijn foto 'Helmond stationsplein'

    Jullie worden beiden beloond met extra punten. Gefeliciteerd, Antwan en Albert!