De Missie van Columbus Travel

Columbus Travel heeft een grote liefde voor avontuurlijke reizen, voor élk budget. We schrijven over de mooiste en meest ongerepte plekken ter wereld, ver weg én dichtbij. Zoals diehard Columbus-fans weten, is ‘ontdek de wereld buiten de gebaande paden’ vanaf het begin, pak ’m beet twaalf jaar geleden, onze mantra geweest. Ze heeft niets in kracht ingeboet. Nu steeds meer mensen de wereld willen verkennen, wordt het zelfs alleen maar belangrijker om buiten de gebaande paden te kunnen treden. Wij vertellen je precies hoe je dat voor elkaar krijgt. En stel dat het gebaande pad toch de moeite waard is, dan leggen we uit hoe je het op de Columbus-manier kunt ervaren. Soms is dat net even de hoek omslaan of gewoon een kwestie van timing. Vaak is er een alternatief voor een gebaand pad dat bijna net zo mooi is, maar heb je die plek wel helemaal voor jezelf, zodat je echt iets beleeft.

Wij gaan bewust op zoek naar zulke plekken, want reizen op de Columbus- manier gaat om beleving. De tijd van alleen kijken of alleen een mooie foto maken is voorbij. Aan de hand van onze reportages laten we je zien welke mogelijkheden er zijn voor een échte beleving. Als het even kan, heb je die samen met de lokale bevolking. Daar gaat het ons ook om: de wereld ervaren door de ogen van de locals. Toen we met Columbus begonnen was dat een revolutionaire gedachte. Oprichters Matthijs en Louise kunnen zich nog goed herinneren dat ze een verkeersbureau contacteerden voor tickets naar een Europese stad. Ze gaven aan dat ze locals wilden vragen naar hún favoriete plekken. Dat hadden ze beter niet kunnen doen — het verkeersbureau wilde daardoor geen tickets verstrekken. ‘Je gaat toch niet de locals om tips vragen! De leuke plekken moet je zelf zoeken en laat je niet door anderen invullen!’ Matthijs en Louise hielden voet bij stuk en the rest is history — het ‘door de ogen van de locals’ motto werd een laaiend succes.

Hoe worden onze reportages precies gemaakt? Door een Columbus-team dat speciaal voor dit doel naar de bestemming is gestuurd en zich zoveel mogelijk baseert op de kennis van lokale bewoners (zie ook de behind the scenes-filmpjes op youtube.com/columbusmagazine). We zullen nooit positief schrijven over een locatie of accommodatie in ruil voor geld of een gratis verblijf. Columbus Travel maakt absoluut geen gebruik van collectieve persreizen waarbij journalisten van verschillende media een standaardprogramma afwerken. We vinden dat beleving zich vertaalt in leren.
Mensen die behoefte hebben aan nieuwe inzichten en bezinning zullen het beamen: reizen is écht een verrijking van het leven. Als je een diepgaande reiservaring hebt gehad, dan kan die zelfs je leven thuis beïnvloeden. Op zijn minst zodanig dat je snel weer op reis wilt. Je bent gewaarschuwd: reizen op de Columbus-manier is verslavend!

Tot slot, reizen is voor ons meer dan consumptie en eigenbelang. Columbus Travel stelt het belang van Moeder Aarde voorop. Niets staat op zichzelf, alles is verbonden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit inzicht als een rode draad door onze reisreportages loopt. Het is zelfs zo belangrijk voor Columbus dat we het sinds kort een naam hebben gegeven: Reizen 2.0.

De redactie van Columbus

Hoofdredacteur en oprichter Louise ten Have

Oprichter Matthijs de Groot

Adjunct-hoofdredacteur Mark Mackintosch

Redacteur Tom Aussems
 

Wie nog meer bij Columbus Travel werken
Sinds de begindagen van Columbus Travel is Gery Vink onze commercieel directeur. Op reis zoekt hij het liefst de rust op, idealiter in de Dominicaanse Republiek. Emmy Bekker, onze traffic manager reist graag af naar steden aan de kust. Saphira Ursepuny geeft leiding aan onze website columbustravel.nl en aan de online Columbus-community. Haar favoriete reisbestemming is het Indonesische eiland Ambon, waar haar roots liggen. Ikaro ten Bosch zorgt er als webdeveloper voor dat onze website alleen maar handiger en leuker wordt. Hij gaat het liefst met een backpack erop uit. Saskia Broersma onderhoudt als salesmanager contact met klanten. Ze geniet van boetiekhotelletjes en citytrips en plant voor deze zomer een yogareis. Marije van de Vlekkert is als vormgever van het blad het grafische wonderkind van ons team. Ze houdt van spirituele reizen en heeft altijd een retraite in het vooruitzicht staan.

Columbus Travel