Sassen-Bünsow Land NP

Foto door Reisreporter Dalix

Het Nordvest-Spitsbergen National Park omvat het noordwestelijke deel van de eilandengroep Sassen-Bünsow Land NP en een aantal eilanden, waaronder Moffen en Danes Island. In dit gebied leven grote kolonies zeevogels, rendieren en poolvossen. Daarnaast heeft Nordvest-Spitsbergen een paar hot springs (Troll en Jotun).

Informatie over Sassen-Bünsow Land NP

Beste foto's & tips van Sassen-Bünsow Land NP

'1097239' door Dalix '1097239' door Dalix

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

De vosjes van Kapp...

Dalix

Op Kapp Waldburg in het oosten van Spitsbergen zou je wel een hele dag kunnen zitten en alles observeren. Je ziet daar grote groepen drieteenmeeuwen in hun nestjes tegen de rotswanden en de Burgemeester, een van hun grootste vijanden. Deze vogel valt constant aan en plukt de meeuwen uit de lucht. En dan heb je ook nog de poolvossen. Je ziet ze hun kans afwachten totdat ze een meeuw te pakken hebben. Ze kunnen hun geluk niet op, het is een waar paradijs voor ze. Daarna spelen ze met elkaar en doen ze een dutje in de zon. Het poolvosje op de foto heeft net gegeten.

'1100333' door Dalix '1100333' door Dalix

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

Het nieuwsgierige...v

Dalix

De vosjes van Kapp Waldburg op Spitsbergen zijn perfect gecamoufleerd. In de zomer heeft hun vacht een bruine kleur, in de winter een witte. Hier is dat alleen belangrijk zodat een ijsbeer ze niet zo makkelijk ziet. Verder is het een paradijs voor ze. Er zitten zo veel drieteenmeeuwen hier dat ze niet weten waar ze beginnen moeten. Het liefst struinen ze de nesten af en pakken ze de jongen. Heel af en toe laat de 'Burgemeester', een geduchte vijand van de meeuwen, er eentje vallen en die slaan ze natuurlijk ook niet af. Dit jonge vosje kijkt naar een ander vosje dat er net met een verse buit vandoor is gegaan.

'1104887' door Dalix '1104887' door Dalix

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

SpitsbergenSassen-Bünsow Land NP

Walrussen spotten op.

Dalix

Op Spitsbergen vind je vrij veel walrussen. Meestal liggen ze in kolonies de hele dag zo'n beetje te slapen. Af en toe kom je er eentje tegen op een ijsschots, zoals deze jongen, genietend van de zon.

Laat kaart zien