Nordenskiold NP

Foto door Reisreporter Menno Schaefer

Sagarmatha NP is een bijzonder gebied met gebergtes, gletsjers en diepe dalen, gedomineerd door de Mount Everest. Er leven een aantal zeldzame soorten, zoals de sneeuwluipaard. De aanwezigheid van de Sherpa's (Tibetaans volk), met hun unieke cultuur voegt wat extra's toe en er zijn ook kloosters van hen te vinden in het nationaal park.

Informatie over Nordenskiold NP

Beste foto's & tips van Nordenskiold NP

'1100911' door Menno Schaefer '1100911' door Menno Schaefer

SpitsbergenNordenskiold NP

SpitsbergenNordenskiold NP

Antigua

Menno Schaefer

De Antigua waar we in 16 dagen rondom Spitsbergen zijn gevaren. Hier liggen we voor anker in een fjord aan de voet van een gletsjer en zijn daar ook aan land gegaan. De brokken ijs drijven in het water dat was een mooie reden voor mij om te vragen of we met de zodiac rubberboot even langs zo'n ijsberg konden varen om dit soort foto's te maken.

'1101049' door Menno Schaefer '1101049' door Menno Schaefer

SpitsbergenNordenskiold NP

SpitsbergenNordenskiold NP

Noordse Stern

Menno Schaefer

De noordse stern kom je veel tegen op Spitsbergen want ze broeden hier. Ze zijn best fanatiek in het verdedigen van hun jong ze leggen maar 1 ei. Na het uitkomen van het ei word het jong gevoerd met gevangen visjes. Als het jong voldoende is opgegroeid mag het gelijk aan een grote reis beginnen. Ze overwinteren namelijk op de Zuidpool en vliegen dus 22000 km om te overwinter en dan als het daar winter word komen ze weer naar het noorden. Bizar toch. Voordeel je maakt wel gebruik van bijna altijd 24 per dag licht. Hier vloog er 1 even mooi tussen mij en de boot in.

'1102828' door hoek.richard@gmail.com '1102828' door hoek.richard@gmail.com

SpitsbergenNordenskiold NP

SpitsbergenNordenskiold NP

Rendier in de sneeuw

hoek.richard@gmail.com

Tijdens één van mijn reizen naar Spitsbergen kwamen we, een paar kilometer van de hoofdstad Longyearbyen, dit rendier tegen. Deze rendieren op Spitsbergen zijn anders dan op het vasteland van Noorwegen. Ze hebben wat kortere poten en een grotere neus. Allemaal om tegen de extreme kou te kunnen

Laat kaart zien