Zuidkust Groenland image

Zuidkust Groenland


Reisgids

Zuidkust Groenland
Groenland
An-Sofie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Klimmers noemen deze fjorden een van de mooiste uitdagingen ter wereld, reizigers worden er alleen maar stil van: de zuidelijke fjorden van Groenland zijn hoe dan ook adembenemend. Gaat je keuze uit naar het grandioze Tasermiut, of het wonderlijke Torssuqatoq, vlakbij het pittoreske dorp Aappilattoq? Je kunt de fjords bereiken per ferry, met een tour of door zelf een bootje te huren.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Groenland
Groenland
Zuidkust Groenland
Menno Schaefer
Tunulliarfik Fjord
Tunulliarfik Fjord
Zuidkust Groenland
Obiwan
Kayakken tussen de Groenlandse ijschotsen!
Kayakken tussen de Groenlandse ijschotsen!
Zuidkust Groenland
NVerhage

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Zuidkust Groenland – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Zuidkust Groenland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zuidkust Groenland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type BStekker type E