Oostkust Groenland

De grootste fjord ter wereld, de Scoresbysund, ligt in het oosten van Oostkust Groenland. Een boottocht door deze fjord is een magische ervaring. Andere hoogtepunten van Oost-Groenland zijn de dorpjes Kulusuk en Tasiilaq en het Flydendal, allemaal gelegen aan de Straat Denemarken.

Informatie over Oostkust Groenland

Beste foto's & tips van Oostkust Groenland

'354651' door Floydian '354651' door Floydian

GroenlandOostkust Groenland

GroenlandOostkust Groenland

Icebergs, Røde Ø,...S

Floydian

We zijn aan de oostkust van Groenland, in het grootste Fjord ter wereld, de Scoresbysund. En in één van de zijtakken van dit Fjord liggen de ijsbergen van Røde Ø. Urenlang hier rondgevaren met Zodiacs en de meest waanzinnige sculpturen gezien. Oost Groenland heeft iets magisch, ongerept, puur natuur. Heb een week lang rondgevaren in dit Fjord, ik had perfect weer, perfect licht, en kwam met veel teveel foto's thuis. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70m/m 2.8L USM Exposure; 1/250 sec Aperture; f11 Filter; Polariser ISO; 200 RAW

'202008' door Nancy Carels '202008' door Nancy Carels

GroenlandOostkust Groenland

GroenlandOostkust Groenland

The sound of Scoresby

Nancy Carels

Na bijna 2 dagen zeeziek op bed te hebben gelegen tijdens de oversteek in de straat van Denemarken kreeg ik een eerste prachtige zonnige dag voorgeschoteld in de Scoresby Sound in Groenland, met allemaal ijsbergen. De ene ijsberg was nog mooier dan de ander. De ijsberg op deze foto was heel bijzonder, de zon scheen erop en hij leek wel van glas. Aan de temperatuur te voelen was het echt geen glas maar ijs !

'133054' door Ahasverus '133054' door Ahasverus

GroenlandOostkust Groenland

GroenlandOostkust Groenland

Even rust in een unie

Ahasverus

Onze meuteleider en zijn jong teefje rusten afgezonderd van de groep, en waag het niet kortbij te komen !

Laat kaart zien