Groenland Artikelen & Blogs

Video

Video: Nipt ontsnappen aan een ijsberg

Gepubliceerd: 14 feb 2016 1
De opwarming van de aarde heeft zoals we allemaal weten grote gevolgen voor de ijshoeveelheid op onze aardbol. In het BBC programma Incredible Journeys volgt presentator Steve Leonard de ijsexpert Jason Roberts. Tijdens een tochtje langs de machtige Groenlandse gletsjers valt hun oog op een brokkelende gletsjertop.
Door: Kas Nortier

De twee mannen zijn als een kind zo blij ( Bron: Youtube)De twee heren vallen in hun kleine motorbootje in het niet bij de gigantische ijsschotsen. Plots begint de gletsjer volledig te breken en de twee mannen kunnen nog maar net ontsnappen. Aan de bijna kinderlijke lach op beide gezichten is te zien dat Jason en Steve het afbreken van het ijs als een enorme kick hebben ervaren.Dat je van dit soort ervaringen een kick krijgt bewijst ook Jeff Orlowski in zijn award winnende documentaire Chasing Ice. De op Netflix te bekijken documentaire is absoluut de moeite waard.


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Video: Nipt ontsnappen aan een ijsberg"

  • profile image comment

    Wow! Wat een avontuur!

    Door ChristaThieme • geplaatst op 2016-02-26 10:01:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Groenland artikelen

Onthuld: de natuurgeheimen van Groenland

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden en drijvende ijsbergen. Of breek het ijs met de plaatselijke Eskimo’s.

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden en drijvende ijsbergen. Of b...

Groenland

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden, glinsterende gletsjers en drijvende ijsbergen. Of breek het ijs met de plaatselijke Eskimo’s, die warmlopen voor bingo, sms’jes en desastreuze klimaatverandering.

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden, glinsterende gletsjers en d...

Door: Joyce Mul
VIDEO: IJsberg veroorzaakt onverwachte tsunami

De bemanning genoot volop tijdens de trip langs deze gletsjer in Groenland, maar moeder natuur kwam even storen...

De bemanning genoot volop tijdens de trip langs deze gletsjer in Groenland, maar moeder natuur kwam even storen...