Groenland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Expeditie Groenland van start

Gepubliceerd: 18 mrt 2008
0

Al twee jaar zijn ze bezig met de voorbereidingen. Ze brachten een avond door in een diepvries, leerden sneeuwkiten en trainden keihard. Edwer, Henk-Jan, Jeffrey, Pim, Raimo en Sanne zijn dan ook helemaal klaar voor de start van hun buitengewone avontuur op 13 april.

Het zes man sterke team van Expeditie Project Inland Ice vertrekt dan vanuit het plaatsje Kangerlussuaq in Groenland op ski’s richting het oosten over een 2700 meter hoge ijskap. Met een minimale temperatuur van -35 graden Celsius en kans op zware stormen is de 650 kilometer lange ijsvlakte die de deelnemers zullen doorkruisen een ware uitdaging.

De Nederlanders zullen geen beroep doen op hulp van buitenaf. Wel zal het jonge team gebruik maken van sneeuwkites (snowboard of ski met een kite). Sneeuwkiten kan na intensieve training een perfect hulpmiddel zijn voor een deel van de tocht. Wanneer de wind de juiste kant op waait, kunnen de deelnemers met gemak tegen heuvels op reizen.

Hoewel de Nederlanders met de expeditie een sportieve prestatie willen neerzetten, hebben ze ook een educatief doel voor ogen: het opzetten van een lesprogramma voor basisschoolkinderen. Het programma moet leerlingen bewust(er) maken van de klimaatveranderingen in arctisch gebied.

Het Nederlandse team heeft al veel sponsors weten te strikken waaronder Europeesche Verzekeringen, maar ook organisaties als HIER en International Polar Year ondersteunen het project. Ook een documentaireploeg ontbreekt niet. De voorbereidingen van de deelnemers worden al sinds 2006 gefilmd.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groenland artikelen
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Video
Door: Kas Nortier
Video: Nipt ontsnappen aan een ijsberg

14 feb 2016, De opwarming van de aarde heeft zoals we allemaal weten grote gevolgen voor de ijshoeveelheid op onze aardbol. In het BBC programma Incredible Journeys volgt presentator Steve Leonard de ijsexpert Jason Roberts. Tijdens een tochtje langs de machti...

0
Reportage
Onthuld: de natuurgeheimen van Groenland

16 dec 2015, Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden en drijvende ijsbergen. Of breek het ijs met de plaatselijke Eskimo’s.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.