Groenland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Man overleeft dagen -40C

Gepubliceerd: 21 apr 2009
0

Een Amerikaanse onderzoeker die in Groenland verdwaalde, is na drie dagen gevonden. De man heeft dagen blootgestaan aan 40 graden onder nul, maar heeft het toch overleefd.

Dat melden Deense media zondag. De Amerikaan ging afgelopen donderdag op zijn sneeuwscooter het binnenland van Groenland verkennen. Toen hij niet meer terugkeerde, hebben reddingswerkers met vliegtuigen naar de man gezocht. Ondanks het slechte weer werd hij zaterdagavond gevonden nadat hij seinde met zijn sneeuwscooter.

Buiten levensgevaar
Na dagen in het ijslandschap met temperaturen van 40 graden onder nul, is de man ernstig onderkoeld geraakt. Volgens artsen in de Groenlandse hoofdstad Nuuk is hij wel buiten levensgevaar.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groenland artikelen
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Video
Door: Kas Nortier
Video: Nipt ontsnappen aan een ijsberg

14 feb 2016, De opwarming van de aarde heeft zoals we allemaal weten grote gevolgen voor de ijshoeveelheid op onze aardbol. In het BBC programma Incredible Journeys volgt presentator Steve Leonard de ijsexpert Jason Roberts. Tijdens een tochtje langs de machti...

0
Reportage
Onthuld: de natuurgeheimen van Groenland

16 dec 2015, Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo bent overgeleverd aan de natuur als Groenland. Bedwing enorme fjorden en drijvende ijsbergen. Of breek het ijs met de plaatselijke Eskimo’s.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.