Bizar

Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

Gepubliceerd: 13 dec 2016 6
Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.Skiën in de onaangetaste natuur van Antarctica. (Foto: Columbus Reisreporter jeannette)Onder toeziend oog van de lokale pinguïnpopulatie ski je van de meest steile bergen af. Er is weliswaar geen skilift aanwezig, dus het is helaas even klimmen. Zodra je de top bereikt en het adembenemende uitzicht in je opneemt is het die klim echter helemaal waard.Ongerept en onaangetastDe vijfsterrenresorts die je in de Alpen vindt, zijn hier niet. Après-skiën doe je samen met de pinguïns en zeehonden. Maar als je een skigebied wil hebben met honderd procent onaangetaste sneeuw en ongerepte natuur, dan zit je in Antarctica helemaal goed.Op expeditieEr zijn verschillende organisaties die een expeditie aanbieden. Ice Axe Expedition heeft een 13-daagse poolexpeditie voor €8500 waarbij je, met 120 anderen, skiet, hiket en wildlife spot. Wil je nog exclusiever gaan – en heb je nog meer te besteden? Dan is Chimu Adventures een optie. Met vijf anderen 28 dagen lang op een privéjacht Antarctica rond gaan, al skiënd en hikend, voor zo’n €23.681. Heb je het geld en ben je een echte avonturier, dan zouden wij dit skigebied zonder meer aanraden!


deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied"

 • profile image comment

  Dus: heb je t geld, en ben je een avonturier, stop je geld dan in duurzaam toerisme en in wildlife behoud, en laat die pinguins en zeehonden met rust! Pff, echt n fout artikel!

  Door Miekos • geplaatst op 2019-01-17 12:44:43
 • profile image comment

  Net een aantal dagen Ushuaia aangedaan, waar de schepen naarAntarctica vertrekken. Wat een opgeblazen toeristenindustrie is dat aan het worden. Jongeren van 25-30 jaar die even ‘Antarctica doen’ , oudere reizigers die ‘de droom van hun leven’ willen laten uitkomen, en meer van dat soort redenen. De natuur in Vuurland is onwaarschijnlijk mooi, maar o zo kwetsbaar. Soms mag een droom een droom blijven. Laten we alsjeblieft Antarctica met rust laten! Skiën heeft al teveel natuurgebieden beschadigd, laten we dit niet ook met die prachtige mysterieuze Zuidpool doen.

  Door Miekos • geplaatst op 2019-01-17 12:41:28
 • profile image comment

  Sorry, maar ik ben hier totaal niet mee eens! Ongerepte natuur is prachtig en moeten we behouden. Die arme pinguins (en andere animals) moeten hun territorium kunnen behouden, en niet dat rijke luis mensen (en ook prof. skiers en snowboarders) het van ze afpakken door er een skiresort van te maken. Ik vind dat antartica beschermt moet blijven; de mens zorgt al voor genoeg vernieling op aarde.

  Door SHendrikse • geplaatst op 2016-12-13 11:58:08

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Poolgebieden artikelen

Overnachten op de Noordpool? Hier kan het!

Overnachten op de Noordpool: te koud? Helemaal niet! Binnenkort kun je ook overnachten op dit stukje aarde waar nog geen hotels gebouwd zijn. Benieuwd? In april 2020 wordt het meest noordelijke hotel ter wereld eindelijk geopend.

Overnachten op de Noordpool: te koud? Helemaal niet! Binnenkort kun je ook overnachten op dit stukje aarde waar nog geen hotels gebouwd zijn. Benieuwd...

'March of the Penguins'-maker over Antarctica

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd op de zuidpool.

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regis...

Ontdek het meest afgelegen hotel ter wereld

Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarctica is daarbij ook nog het meest afgelegen hotel ter wereld.

Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarc...