Overnachten op de Noordpool? Hier kan het!

Gepubliceerd: 31 oct 2019 0
Overnachten op de Noordpool: te koud? Helemaal niet! Binnenkort kun je ook overnachten op dit stukje aarde waar nog geen hotels gebouwd zijn. Benieuwd? In april 2020 wordt het meest noordelijke hotel ter wereld eindelijk geopend.
Overnachten op de Noordpool? Hier kan het!


Dit is een flinke verandering, want nu is de Noordpool alleen nog toegankelijk voor de dare devils die extreme omstandigheden wel gewend zijn. De enige manier waarop je nu kunt overnachten op de immense ijsvlakte is door te kamperen. De temperaturen liegen er niet om; je moet niet opkijken van zo’n min dertig graden! Dit verklaart dan ook waarom de noordpool jaarlijks maar door ongeveer duizend mensen wordt bezocht, voornamelijk dagjestoeristen vanuit Spitsbergen.

Speciale accommodatie

Je verblijf zal er anders uit zien dan een gemiddeld hotel, je zult in een glazen iglo slapen. North Pole Igloos zal tien glazen iglo’s openen die stuk voor stuk voorzien zijn van de nodige luxe. Elke iglo heeft een eigen slaapkamer, badkamer en een chef-kok. Ook kun je rekenen op een wildernisexpert die je zal rondleiden door de Noordpoolse landschappen. Je hebt niet veel privacy; de iglo’s zijn van glas. Daar tegenover staat dan weer wel het feit dat je elke nacht in slaap kunt vallen met uitzicht op het noorderlicht.

Reistijd

Het hotel is alleen in april geopend. Dit omdat het buiten deze maand vaak gevaarlijk kan zijn om de Noordpool te bezoeken. Je kunt dan te maken krijgen met sneeuwstormen, bewegende gletsjers of smeltend ijs … Ook in april is het vrij lastig om het hotel te bezoeken, je zult moeten reizen per helikopter.

Duurzame ervaring

Je kunt je afvragen of het een goed idee is om naar de Noordpool te gaan op vakantie; is het hotel wel duurzaam? Het antwoord is ja. De iglo’s zijn op duurzame manier ontworpen en kunnen verplaatst worden. Na april wordt alles weggehaald onder streng toezicht. Ook wordt geprobeerd de gasten tijdens het verblijf iets bij te brengen over de klimaatverandering en hoe dit het noordpoolgebied beïnvloedt.

Prijskaartje

Wil je gaan? Wij ook! Je zult helaas wel even flink moeten sparen. De reis zal alles inclusief voor drie nachten zo’n 100.000 dollar gaan kosten. Wij beginnen alvast met sparen … 

 

Spectaculair overnachten is het met uitzicht op het noorderlicht op de Noordpool... (Foto: Instagram)

Hoofdafbeelding: Kamil PitonakUnsplash

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Poolgebieden artikelen

'March of the Penguins'-maker over Antarctica

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd op de zuidpool.

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regis...

Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke rei...

Ontdek het meest afgelegen hotel ter wereld

Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarctica is daarbij ook nog het meest afgelegen hotel ter wereld.

Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarc...