Ontdek het meest afgelegen hotel ter wereld image
Japio

Ontdek het meest afgelegen hotel ter wereld

Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarctica is daarbij ook nog het meest afgelegen hotel ter wereld.



(Foto: white.desert.antarctica



Patrick Woodhead kwam op het idee dit hotel op te richten tijdens een skitrip op de Zuidpool. Hij kwam al snel tot de ontdekking dat er geen comfortabele slaapplek te vinden was in het gebied waar hij zo verliefd op werd. 



Sinds een aantal jaar runt Woodhead het White Desert Hotel, dat op 5,5 uur vliegen van Kaapstad ligt. Je slaapt in cabines, die door hun bolle vorm een beetje op iglo’s lijken. Hier heb je alles wat je nodig hebt: een toilet, een douche en heerlijke warme bedden; niet onbelangrijk in een gebied dat alleen bestaat uit ijsvlaktes en ijsbergen. 



Wil jij hier heel graag naartoe en heb je € 64.000 op je rekening staan? Wees dan snel met boeken. Het hotel is alleen in november en december open, buiten deze periode waait het te hard. 



Tijdens je verblijf hoef je jezelf niet te vervelen. Je kunt pinguïns bekijken, wandelen door ijsgrotten, hiken, ijsklimmen en skiën met een parachute op je rug.