South Georgia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

St. Andrews Bay

South Georgia,
Antarctica


Niet alleen Antarctica zelf maar ook de eilanden rondom Antarctica bieden een verrassende diversiteit aan landschappen en soorten. Op South Georgia de Koningspinguïn, maar ook Albatrossen en Macaroni pinguïns. Op de South Shetland eilanden en de Orkney's o.a. zeeolifanten maar ook nestende Adelie, kingband en Gentoo pinguïns. Een tour langs deze eilanden maakt je bezoek aan Antarctica helemaal compleet!

Deze foto is van St. Andrewsbay, een stitch van 6 beelden omdat het onmogelijk was bijna een half miljoen Koningen in 1 frame te vangen. Na een korte wandeling, over het strand en door een rivier beklom ik een heuvel om verrast te worden door dit waanzinnige uitzicht. Honderdduizenden pinguïns die in het zonnetje stonden te poseren voor mij. Zonder twijfel een van de meest bijzondere momenten uit mijn leven. Uuuh ja... al die stipjes die je ziet zijn dus Koningspinguïns!!

Antarctica is een van de duurdere bestemmingen, tenzij... je flexibel bent met je reisdata. De kortingen die hier vaak last-minute worden gegeven zijn indrukwekkend. Zo hebben wij deze trip voor minder dan de helft van de originele prijs kunnen maken. Nog goedkoper is het als je 'op de bonnefooi' naar Ushuiai gaat, en daar in de haven rechtstreeks met de bootmaatschappij onderhandeld over de vrije plaatsen aan boord. Zo zaten er bij ons een paar backpackers op de boot die voor een fractie van de normale prijs mee konden....