South Georgia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

South Georgia: de kers op de (ijs)taart!

South Georgia,
Antarctica


We weten allemaal dat Antarctica een van de meest bijzondere en duurste bestemmingen ter wereld is. Heb je lang genoeg gespaard (of wellicht de Staatsloterij gewonnen ...) ga dan niet alleen naar Antarctica, maar combineer het met de Falklands en South Georgia. Met name dit laatste eiland is het summum voor natuurliefhebbers en -fotografen! Het is een van de weinige toegankelijke gebieden waar je oog in oog komt te staan met gigantische gletsjers en tienduizenden prachtige en felgekleurde koningspinguïns en andere soorten pinguïns.

Op Antarctica zelf tref je geen (hooguit een verdwaalde) koningspinguïns aan. Mogelijk wel keizerspinguïns, maar dan moet je al de poolcirkel oversteken en dat doen de meeste cruises niet. Bovendien is de koningspinguïn qua kleur veel mooier en fotogenieker dan zijn iets grotere 'neefje'.

Een trip Antarctica inclusief de Falklands en South Georgia duurt met heen- en terugvlucht circa drie weken. Zonder deze twee bijzondere bestemmingen ben je ongeveer twee weken onderweg. Prijsverschillen noemen heeft niet zo veel zin, want de grote aanbieders hebben geregeld interessante acties en kortingen. Door slim het net af te struinen, zou je nog wel eens verrassend geprijsde reizen tegen kunnen komen!

Mijn tip: als je dan toch al voornemens bent (en pecunia hebt) om naar Antarctica te gaan, spaar dan nog even door voor de extra dagen op de Falklands en South Georgia. We hebben het hier immers over een 'Once in a Lifetime Experience' en dan zou het toch doodzonde zijn als onder meer de majestueuze koningspinguïns in je programma ontbreken ... Zij vormen echt de kers op de (ijs)taart!