Ross Sea regio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antarctica - Ross Sea

Ross Sea regio,
Antarctica


Veruit de meeste mensen, die Antarctica bezoeken, doen dat vanuit het zuidelijkste puntje van Argentinië naar het zogenaamde schiereiland. Wie een andere beleving van Antarctica zoekt, heeft de mogelijkheid om vanuit Nieuw-Zeeland (of Australië) naar het gebied aan de Ross Sea te reizen. De reis is langer, gaat door de ruige zuidzee, maar je wordt daar dan ook ruimschoots voor beloond in de vorm van een niet alledaagse ervaring en met bezoeken aan diverse eilanden op de heen- en terugreis.

Een kleinschalige Antarctica-specialist, die ik je van harte kan aanbevelen is het Nieuw-Zeelandse bedrijf Heritage Expeditions. Ze nemen maximaal 48 passagiers mee op hun ijsbreker, de crew is enthousiast, terzake kundig en betrokken en ze gaan net even iets verder om je aan land te krijgen, al moeten ze je er middenin de nacht (toch licht!) voor wekken of het programma aanpassen.
En heel prettig: de sfeer aan boord is bijzonder ongedwongen met casual kleding!

Over het algemeen zijn de reizen jaren tevoren volgeboekt, maar je kunt natuurlijk altijd - net als ik - geluk hebben dat er een last minute annulering komt!

Voor meer informatie: http://heritage-expeditions.com/