Oost Antarctica

'231384' door Phynella '231384' door Phynella

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Paarse kitsch

Phynella

als je in de atrarktische zomer graag zonsondergang en zonsopgang wil opnemen moet je aan de eene kant veel geluk hebben - want vaak zijn er te veel wolken... - maar als je een mooi zonsondergang ziet, is het de moeite, om toch nog eventjes een half uur te wachten, dan kan je gelijk ook nog de zonsopgang in beeld brengen

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089609' door Dalix '1089609' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Ontdek het laatste...

Dalix

Antarctica wordt vaak gezien als een verlaten gebied vol ijsbergen en sneeuw. Tijdens een reis naar het Antarctisch schiereiland wordt je inderdaad overweldigd door prachtig natuurschoon. De ijssculpturen lijken uit een sprookje te komen. Maar er is ook veel leven op Antarctica, waaronder uiteraard de pinguïns. Van de zeventien pinguïn soorten in de wereld leven er acht op Antarctica. Deze dieren zijn goed uitgerust om de extreme weersomstandigheden op Antarctica te trotseren. Hun verenkleed laat geen water door (pinguïns zijn uitstekende zwemmers en jagen op voedsel in zee) en onderhuids hebben ze een dikke laag vet dat ze ook als reservevoedsel kunnen gebruiken. Ze kennen de mens niet als natuurlijke vijand, dus zijn helemaal niet schuw. Dat zorgt ervoor dat je deze fascinerende beesten van dichtbij kunt observeren. Op de foto zie je een ezelspinguïn met jong. Lang lag ik in de sneeuw om uiteindelijk deze foto te kunnen maken, precies zoals ik in m'n hoofd had. Het jong bedelt om voedsel, wat de moeder op dat moment helaas niet kon aanbieden.

'1090488' door Dalix '1090488' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

IJssculpturen bij...A

Dalix

Rond het Antarctisch schiereiland kom je af en toe dit soort indrukwekkende ijssculpturen tegen. Niet altijd makkelijk te fotograferen vanaf de boot die regelmatig behoorlijke moeite heeft met ijs, stromingen en wind. Soms vaar je door een heel gebied van ijsbergen en weet je niet waar je kijken moet. Je waant je in andere wereld, een wereld van ijs. Als je van dit soort sprookjesachtige ijslandschappen houdt, is Antarctica echt iets voor jou. De meesten van ons zullen er wel een tijdje voor moeten sparen, denk ik. Het is zeker niet goedkoop, maar een reis hierheen (en dan bij voorkeur via de Falkland eilanden en het fantastische South Georgia) is iets dat je nooit zult vergeten. Beloofd!

'1089752' door Dalix '1089752' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Avondlicht op...Antar

Dalix

Antarctica is een droomwereld. Elke dag blijf je je verbazen over de sprookjesachtige landschappen. Deze foto is rond middernacht genomen. Op Antarctica gaat de zon in de zomer niet onder.

'1077027' door Dalix '1077027' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Antarctica, zowel...o

Dalix

Een reis naar Antarctica is een onvergetelijke ervaring. Je vaart een totaal andere wereld in. Het is ook veel diverser dan je zou denken. Je vindt er vele soorten pinguïns, zeehonden, walvissen, orca's en vogels. Daarnaast zijn de ijslandschappen ongelofelijk indrukwekkend. Het ene moment worstelt de boot zich door het pakijs, waar je regelmatig zeeluipaarden ziet uitrusten na een maaltijd van krill, vis, inktvis, pinguïns, jonge zeehonden of zeeleeuwen en het andere moment vaar je langs de meest uiteenlopende bouwwerken van ijs. Antarctica bezoek je het beste in de zomer (onze winter), aangezien het dan niet vreselijk koud is en de dagen langer zijn. De zon gaat dan nooit echt onder, hetgeen deze foto (genomen rond middernacht) laat zien.