Oost Antarctica

Oost-Antarctica (ook wel Groot-Antarctica) is een van de twee hoofdgebieden van het continent Oost Antarctica. Het is gelegen aan de kant van de Atlantische en Indische Oceaan. Oost-Antarctica omvat onder andere het Antarctisch Plateau, Koningin Maudland, Wilkesland, Coatsland, Nieuw-Schwabenland, Enderbyland, Prinses Elizabethland, Adélieland en Victorialand.
 

Informatie over Oost Antarctica

Beste foto's & tips van Oost Antarctica

'231384' door Phynella '231384' door Phynella

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Paarse kitsch

Phynella

als je in de atrarktische zomer graag zonsondergang en zonsopgang wil opnemen moet je aan de eene kant veel geluk hebben - want vaak zijn er te veel wolken... - maar als je een mooi zonsondergang ziet, is het de moeite, om toch nog eventjes een half uur te wachten, dan kan je gelijk ook nog de zonsopgang in beeld brengen

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089609' door Dalix '1089609' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Ontdek het laatste...

Dalix

Antarctica wordt vaak gezien als een verlaten gebied vol ijsbergen en sneeuw. Tijdens een reis naar het Antarctisch schiereiland wordt je inderdaad overweldigd door prachtig natuurschoon. De ijssculpturen lijken uit een sprookje te komen. Maar er is ook veel leven op Antarctica, waaronder uiteraard de pinguïns. Van de zeventien pinguïn soorten in de wereld leven er acht op Antarctica. Deze dieren zijn goed uitgerust om de extreme weersomstandigheden op Antarctica te trotseren. Hun verenkleed laat geen water door (pinguïns zijn uitstekende zwemmers en jagen op voedsel in zee) en onderhuids hebben ze een dikke laag vet dat ze ook als reservevoedsel kunnen gebruiken. Ze kennen de mens niet als natuurlijke vijand, dus zijn helemaal niet schuw. Dat zorgt ervoor dat je deze fascinerende beesten van dichtbij kunt observeren. Op de foto zie je een ezelspinguïn met jong. Lang lag ik in de sneeuw om uiteindelijk deze foto te kunnen maken, precies zoals ik in m'n hoofd had. Het jong bedelt om voedsel, wat de moeder op dat moment helaas niet kon aanbieden.

Laat kaart zien

Laatste Oost Antarctica artikelen

'March of the Penguins'-maker over Antarctica

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd op de zuidpool.

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regis...