Oost Antarctica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek het laatste continent

Oost Antarctica,
Antarctica


Antarctica wordt vaak gezien als een verlaten gebied vol ijsbergen en sneeuw. Tijdens een reis naar het Antarctisch schiereiland wordt je inderdaad overweldigd door prachtig natuurschoon. De ijssculpturen lijken uit een sprookje te komen.
Maar er is ook veel leven op Antarctica, waaronder uiteraard de pinguïns. Van de zeventien pinguïn soorten in de wereld leven er acht op Antarctica. Deze dieren zijn goed uitgerust om de extreme weersomstandigheden op Antarctica te trotseren. Hun verenkleed laat geen water door (pinguïns zijn uitstekende zwemmers en jagen op voedsel in zee) en onderhuids hebben ze een dikke laag vet dat ze ook als reservevoedsel kunnen gebruiken. Ze kennen de mens niet als natuurlijke vijand, dus zijn helemaal niet schuw. Dat zorgt ervoor dat je deze fascinerende beesten van dichtbij kunt observeren.
Op de foto zie je een ezelspinguïn met jong. Lang lag ik in de sneeuw om uiteindelijk deze foto te kunnen maken, precies zoals ik in m'n hoofd had. Het jong bedelt om voedsel, wat de moeder op dat moment helaas niet kon aanbieden.