Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

1e passagiersvlucht Zuidpool

Gepubliceerd: 14 dec 2007
0

Op Antarctica is voor het eerst een groot passagiersvliegtuig geland. De Australische Airbus A319 kwam afgelopen zondag aan op de speciaal daarvoor aangelegde ‘Wilkins’-ijslandingsbaan.

Tot nu toe was dit gebied alleen per boot of militair vliegtuig te bereiken, maar vanaf volgende week zullen er regelmatig passagiersvliegtuigen landen. Sinds 2005 wordt er al gewerkt aan de landingsbaan. Deze ligt zeventig kilometer van een Australisch onderzoekcentrum op Antarctica. De baan is vernoemd naar de avonturier Sir Hubert Wilkins, die 79 jaar geleden als eerst naar de Zuidpool vloog.

Vooralsnog is de lijndienst alleen nog voor wetenschappers en onderzoekers. Later kan de dienst misschien ook voor toeristische doeleinden gebruikt worden. Directeur Tony Press van ‘the Australian Antarctic Division: 'Het is een bijzonder moment in onze geschiedenis. De crew van het vliegtuig was enthousiast. Dit is een grote beloning voor het team dat zo hard gewerkt heeft aan de landingsbaan, in soms erg moeilijke omstandigheden.’
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Interview
'March of the Penguins'-maker over Antarctica

20 apr 2017, Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd o...

0
Bizar
Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

13 dec 2016, Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

4
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.