Vlieg 2010 in met de Airbus380 image
Nadine

Vlieg 2010 in met de Airbus380

Ben je ook zo benieuwd hoe het is om in 's werelds grootste passagierstoestel te vliegen? Dan is misschien nu je kans: de Airbus 380 wordt namelijk ingezet als nieuwjaarsattractie.

Vliegtuigmaatschappij Qantas gaat rondvluchten organiseren met het grote toestel. Vanaf Melbourne en Sydney vertrekken vluchten richting de Zuidpool. Vierenhalf uur lang zullen er achtjes boven het ijsoppervlak gevlogen worden.

Rondvluchten

Qantas organiseert al sinds 1994 sightseeing vluchten boven de Zuidpool. Voorheen waren de passagiers elf uur aan boord. Naast het uitzicht zijn er lezingen van Antarctica-experts, directe verbindingen met basiskampen en een kijkje in de cockpit als amusement.

Oud en nieuw

De nieuwe rondvlucht is echter extra speciaal: niet alleen wordt de bijzondere Airbus ingezet, maar de vlucht vindt bovendien plaats op oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht. In de 4,5 uur durende vlucht vlieg je dus letterlijk rechtstreeks het nieuwe jaar in. De Airbus zal op dat moment het enige vliegtuig in het luchtruim van Antarctica zijn.

Toeristen gelimiteerd

Eerder dit jaar is er een contract getekend met Antarctica. Daarin is opgenomen hoeveel toeristen jaarlijks het continent mogen bezoeken en hoe groot de cruiseschepen mogen zijn die er naar toe varen.

Weerstand

De verwachting is dat natuur- en milieuactivisten zich tegen de vluchten gaan verzetten, omdat zij bang zijn voor de directe beschadiging van de natuur en de omgeving op de Zuidpool.
Qantas verwerpt dit echter: ondanks zijn grootte, kent de Airbus een lage uitstoot van schadelijke gassen.

Hoog genoeg

De vliegtuigen vliegen op 3 kilometer hoogte. Hierbij heb je een goed zicht, maar wordt er ook rekening gehouden met de natuur en dieren aan de grond.

Verschillende klasses

Er zijn 450 zitplaatsen in acht verschillende klasses beschikbaar om vliegend 2010 in te gaan. De prijzen variëren van 999 Australische dollar (€ 590) voor een stoel in Economy Class, tot 6299 Australische dollar (€ 3730) voor First Class. Voor meer informatie; Antarcticaflights.com.au

Foto door: bowral.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.