Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zuidpool afgeschermd

Gepubliceerd: 07 apr 2009
1

Als je in navolging van ons prinselijk paar wilt afreizen naar de Zuidpool, moet je er als de paashaas heen. De VS willen maatregelen nemen om het kwetsbare gebied te beschermen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bracht de bescherming van het gebied afgelopen maandag ter sprake op een conferentie in Baltimore over de Zuidpool. De Verenigde Staten gaan binnenkort voorstellen om het aantal toeristenschepen dat het continent aandoet tot een minimum te beperken. Cruises naar het gebied winnen aan populariteit: afgelopen seizoen maakten twee keer zo veel mensen zo'n reis als vijf jaar daarvoor.

Antarctisch Verdrag
Ook kunnen internationale onderhandelingen om de vervuiling van het gebied tegen te gaan wel een impuls gebruiken, aldus Washington. Clinton deed haar uitspraken in het kader van het vijftigjarig bestaan van het Antarctisch verdrag. Dit is een afspraak uit 1959 tussen twaalf landen om Antarctica vooral 'wit' en buiten internationale conflicten te houden. Zij erkennen dat de Zuidpool belangrijk is voor het klimaat op aarde en wetenschappelijk onderzoek.

Foto 'Artistic Ice' door mirjan.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Interview
'March of the Penguins'-maker over Antarctica

20 apr 2017, Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd o...

0
Bizar
Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

13 dec 2016, Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

4
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Tja een groot dillema was er vrij recent en zou iedereen willen adviseren ga er heen en geniet van de overweldige schoonheid van dit gebied, maar wat is wijsheid. Voor mij is het de mooiste afsluiting na alle reizen over de wereld die ik heb gemaakt .fred

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.