Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Op zoek naar oerijs

Gepubliceerd: 18 okt 2008
0

Binnenkort vertrekt een groep wetenschappers op een bijzondere expeditie naar Antarctica. De opdracht: vind het oudste ijs ter wereld. De resultaten van het onderzoek moeten het makkelijker maken klimaatveranderingen te voorspellen.

Zoektocht naar het oudste ijs ter wereld
Wetenschappers, ingenieurs, piloten en ondersteunend personeel bundelen hun krachten om de expeditie in een gebied ter grootte van de Alpen tot een goed einde te brengen. Het team zal tweeënhalve maand doorbrengen in extreme weersomstandigheden - het kwik kan dalen tot min 40 graden.
De onderzoekers gaan proberen om 1,2 miljoen jaar oud ijs te vinden. Dit ijs bevat allerlei gegevens over grote klimaatschommelingen in het verleden en kan van grote waarde zijn om toekomstige veranderingen te voorspellen.
Het team zal daarnaast het geheimzinnige landschap dat verborgen ligt onder de immense ijskap in kaart proberen te brengen.
Volgens een van de initiatiefnemers is de tocht door Antarctica de grootste wetenschappelijke expeditie sinds 50 jaar. ‘Wij gaan de geheimen van Antarctica openbaren.'

Foto: Antarctica, rgbarendse.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Interview
'March of the Penguins'-maker over Antarctica

20 apr 2017, Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd o...

0
Bizar
Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

13 dec 2016, Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

4
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.