Antarctica schiereiland en Weddell zee reisblogs

Zeeziek op Drake's Passage

Peer was er (tot 04 jan 2009) Gepost op 25 jan 094 reacties

Toen ik mijn reis naar Antarctica geboekt had en dit te kennen gaf aan mijn vrienden en kennissen, was een van de meest voorkomende opmerkingen: 'Ben je niet bang dat je zeeziek wordt?' Mijn antwoord was eigenlijk altijd: 'Ik zou het niet weten, ik zie wel.'
Mijn ervaring op een schip op zee was minimaal. Ik heb in 2003 ooit de Heineken Regatta mee gevaren rond St Maarten. Daar hadden we toen ook regelmatig een behoorlijke zeegang maar ik werd toen niet ziek. Ook niet na de feestjes die we in de avonduren hadden!
Maar als je naar Antarctica wilt, vertrek je over het algemeen vanaf Ushuaia, Zuid Argentinie. Dus steek je Drake's Passage over. En Drake's Passage heeft geen geweldige naam als het gaat over zeegang. Je vaart namelijk ter hoogte van Kaap Hoorn en dat wordt altijd gerefereerd aan storm.
Tijdens onze heen en terugrreis was de zwaarste windkracht 7 terwijl kracht 10 zeker geen uitzondering is. Kracht 7 was al genoeg om 50% van de passagiers ziek te maken. En ik... ik hoefde nog geen boertje te laten! En dat voor een Brabantse zandgrondjongen!
Gesprekken met ervaren zeelieden aan boord leert dat zeeziek worden iedereen kan overkomen. Ook ervaren zeelui.
Dat Drake's Passage de naam heeft velen ziek te maken wordt ook door velen gezien als de eerste shifting van wie wel of niet naar Antarctica gaat.

Peer Positie 1365 (80 p.) Lid sinds 17-08-2008 Foto's en tips: 54 Blogs: 3 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een zeilschip, ijs en een pinguin
1 5
Gepost op 08 april
Antarctica Antarctica schiereiland en Weddell zee
Als ik dat moet uitleggen, laat maar
0 2
Gepost op 21 januari
Antarctica Antarctica schiereiland en Weddell zee

Reacties bij deze blog

Mier

Door: Mier • Geplaatst op

Ik zat bij Peer op de boot en ben zowel heen als terug een dag zeeziek geworden. Had het nog nooit gehad, ook niet op de Galapagos waar ook bijzondere stromingen zijn. Nu dus wel en ik slikte pillen van de huisarts. En het slaat werkelijk ineens toe. Ik had gewoon wacht gelopen en ineens, boem! Tis was Peer zegt, het gebeurt of het gebeurt niet. Aan boord kreeg ik wel een zetpil tegen de misselijkheid en dat werkte bij mij goed. Eenmaal weer overeind is er niets meer aan de hand. Maar ik zou je er niet door af laten schrikken, het is allemaal de moeite waard!!

anchie

Door: anchie • Geplaatst op

Zou best veel meer willen lezen over je reis naar Antarctica. Mijn reisgeest bloeit helemaal op. Super!

Peer

Door: Peer • Geplaatst op

Bij ons aan boord hadden ook diverse mensen pleisters/pillen. Het hielp niet bij iedereen. Gelukkig wel bij jou want als ik zag hoe groen en geel sommige zagen... geen pretje!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Ben net terug en dankzij de Scopoderm pleister ben ik niet beroerd geworden bij windkracht 9.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.