Antarctica schiereiland en Weddell zee reisblogs

ANTARCTICA

olofensing was er (tot 20 dec 2009) Gepost op 20 dec 0915 reacties

Yeahhhhhhhhhhhh 10 december was het dan eindelijk zover. Om 15.30 hadden wij ons verzameld bij de boot in de haven van Ushuaia. Om 16.00 mochten we eindelijk aan boord en werden onze paspoorten ingenomen en de cabin aangewezen. Daarna was er nog even tijd voorjezelf waarna een voorlichting begon over het wel en niet op de boot. Daarna hadden we gelijk een drill oefening waarbij we onze reddingsvesten aan moesten doen en richting de reddingsboten moesten lopen in een soort polonaise. Tot slot werden wij verwelkomt door de crew met champagne en daarna begon het diner.
Om 18 zijn we de haven uit gevaard waarbij we eerst door The beagle channel varen. Dit is nog redelijk rustig water. Rond middernacht bereiken we The Drake Passage, waarbij the Atlantic en the Pacific Ocean elkaar ontmoeten en dat is de ruigste zee ter wereld. Dus ter voorzorg hebben we maar anti-zeeziek pillen geslikt. Maar we worden niet ziek. Het schip schommelt heen en weer. En sommige mensen breken hun vingers tussen de zware deuren. Het eten is rustig, want de helft van de boot is ziek.
Na 2 dagen bereiken we the South Shetland Islands waar we een aantal landingen maken. Als het weer het niet toe laat of er is teveel wind dan zoeken ze een alternatief. Soms maken we ook een zodiac cruise.
Er zijn hier enorm veel pinguins, die zie je eigenlijk altijd wel. Hele grappige beestjes. En soms zien we zeehonden. Er zijn niet heel veel walvissen en orka´s en als ze gezien worden dat is het heel ver weg en zie je vaag een stipje. Maar op de laatste middag zien we een moeder en kalf steeds dichter bij de boot komen en iedereen klikt er op los met zijn camera. Wij dachten dat we een leuke camera hadden, maar er is hier een groep met chinezen en die stelen de kroon. Een lens zo groot van je voet tot je knie, maar die kost dan ook wel 10.000 dollar. Of een camera tussen de 20.000/30.000 dollar. Echt niet normaal, maar niet alleen de chinezen de meesten hebben wel een leuke lens.
De dag bestaat uit ontbijt om 7.30, rond 9 uur de eerste landing of cruise, om 12.30 de lunch en rond 15.00 de tweede landing of cruise. Om 19.00 de briefing van vandaag en morgen en om 19.30 is het diner. Het eten is echt dikke prima en meestal 3 a 4 gangen. Niet slecht zo´n dagje. Je doet genoeg en heb ook nog tijd om even bij te komen tussendoor.
Het weer zit niet helemaal mee, we hebben een dag waarbij we s´ochtends bijna in de t´shirt op het schip lopen en smiddags sneeuwt het zo hard dat er binnen de korste keren een laagje sneeuw op het schip ligt. Soms sneeuwt het en soms regent het maar er zijn ook droge landingen tussen. En bovendien is het gewoon genieten van de omgeving en de dieren. Er drijven soms ijsbergen rond die echt enorm zijn, groter dan de boot. Heel veel gletsjers en heel veel sneeuw. Het is onbeschrijvelijk, dus de foto´s zullen hier boekdelen spreken.
Na 2 dagen zetten we dan eindelijk voet aan wal op het continent Antartctica!!!!!!!! Er is hier een station van de Britten en daar kunnen we ansichtkaarten versturen. Ook is er een souvenierswinkel. Dus shop till you drop op Antarctica hahah
De laatste dag gaan we nog naar een Argentijns station en wederom is daar een postkantoor en souvenierswinkeltje. Het is een stuk groter station, waar in de zomer wel 160 mensen wonen. Er is een kerk, bank, supermarktje, ziekenhuis. Alles wat men nodig heeft. Er is hier ook het enigste vliegveld van Antarctica. Er vliegen wat vliegtuigen over en in de haven liggen schepen die het station bevoorraden.
De laatste dag aan boord krijgen we als kado foto´s die de crew heeft gemaakt van ons tijdens de expeditie, alle info over wat we hebben gedaan en alle lezingen die aan boord zijn gegeven. Heel erg leuk.
´S avonds worden de certificaten uitgedeeld, het bewijs dat je op Antarctica bent geweest!!!
Het was een boot met ongeveer 80 passagiers en en het is erg leuk om kennis te maken met de verschillende culturen van iedereen. Maar aan alles komt een einde en zo ook aan dit verhaal.

Het verhaal is kort, maar je moet echt de foto´s zien. Dat zegt genoeg. COOOL

Voor nog meer foto´s zie : http://www.mijnalbum.nl/Uitnodiging=EJPBKD6B

olofensing Positie 36493 (0 p.) Lid sinds 21-07-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
antarctica
blogfoto nr. 2
antarctica
blogfoto nr. 3
antarctica
blogfoto nr. 4
antarctica
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!
4 3
Gepost op 04 februari
Canada Vancouver Island
San francisco, coast route, los angeles
4 3
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Californie
Met de camper door de nationale parken
4 4
Gepost op 25 januari
Verenigde Staten Californie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

fijn dat jullie zo genieten, hiep hoy dat er fototoestellen zijn, lees vast nog meer over jullie avonturen, geniet ze nog maar even, doen wij hier ook.
greetje.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

...

Door: • Geplaatst op

Heey wereldreizigers,

Jonapot kivanok,
Geweldige foto's. Goed om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben en dat het allemaal goed gaat. Olof, we missen je hier!!! Er werd al om je gevraagd ((Mischa) om bier te halen natuurlijk).We hopen in ieder geval allemaal jullie straks weer gezond en wel terug te zien en de verhalen te mogen horen.

Groetjes van ons allen en nog een voorspeodige reis.
Viszontlatasra.

Door: • Geplaatst op

Hey toppers,

Ik dacht gisteren, toch maar even sms'en, zolang niets meer gehoord. Maar gelukkig zaten jullie op het vliegveld te wachten tot jullie vertrek. Goed om te horen dat alles goed gaat en jullie het onwijs naar jullie zin hebben. En wat een gave foto's zeg!! Wauw. Zoals al eerdere berichten.. hier ligt dik 60 cm aan sneeuw. Heel bizar want een paar km verder op ligt dan maar 40 cm. NL blijft een vreemd land. Maar toch wel fijn om te wonen. Hier verder alles goed.
Lieve Olof en Antje, bij deze hele fijne kerstdagen en alvast een spetterende jaarswisseling. Maar daar hoef ik me geen zorgen om te maken geloof ik....

Liefs van ons 4en

Door: • Geplaatst op

zooooooooooooo, wat een reis zeg, wat allemaal geweldig,we zijn blij dat jullie het ook erg mooi vinden, maar wat de sneeuw betreft we zitten er hier ook niet zonder en weer erg mooie foto's.
nou, we zitten weer met spanning te wachten op de volgende sessie en foto's.
heel veel plezier en we horen wel weer. liefs pa en ma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.