Antarctica schiereiland en Weddell zee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antarctica schiereiland en Weddell zee image
Antarctica schiereiland en Weddell zee image Antarctica schiereiland en Weddell zee image

Een zeilschip, ijs en een pinguin

Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica
Peer

Een zeilschip, ijs en een pinguin

In januari jl ben ik teruggekomen van mijn reis naar Antarctica. Daar aan vooraf ging een jaar van plannen, plannen en nog eens plannen. Wat gaat er mee en wat niet, of toch weer wel. Kleding, tassen, papieren, pesos en rommeltjes. Wat ik zeker op orde had was alles wat met beelden vastleggen te maken had: Een goeie camera, (+ een pocketformaatje als reserve) mucho MB's aan geheugenkaarten, een laptop met mucho GB's als opslag, statief, lege CD's en ga zo maar door. Ik ging er van uit dat ik deze reis maar 1 x in mijn leven zou gaan maken (Ik weet nu dat ik nog zeker nog een keer terug moet!) en ik besefte dat als er maar iets fout gaat ik niet even naar het fotowinkeltje op de hoek kon lopen.

De reis is dan al bijna 10 dagen oud als we met de prachtige Bark Europa in Neko Harbour aankomen. Een baai gelegen aan tientallen meters hoge ijswanden en bergen met meters dikke pakken sneeuw. Overal zien we pinguins zwemmen en lopen. Het is daar dat ik alle continenten heb aangeraakt. Maar enkele minuten nadat ik op het strandje van kiezels, rotsen en pinguins wat had rondgekeken, keek ik weer even naar de Europa. En jawel, het kon niet mooier. Daar lag ze, beetje driftend op de wind, tussen ijsbergen groter dan haarzelf. En jawel, daar stond ie, 'the lone ranger', een prachtige Ezelspinguin. Op zijn eigen rots. Als een havenwachter in een Mediteraan vissersdorpje. En jawel, ik stond precies in het verlengde van dit alles. De euferie van mijn landing op het laatste continent werd naar plaats 2 verbannen en ik pakte mijn camera. Maar 'the lone ranger' was, naast het bewaken van zijn baai, vooral bezig met zichzelf erg mooi te maken, zijn snuit door zijn dichte veren te woelen. Dat was ook mooi maar niet zo mooi als wanneer hij zijn snavel fier in de wind stak. 'Kwestie van geduld', dacht ik. En toen gebeurde het: zijn snavel ging fier de lucht in, het schip lag precies mooi en mijn camera had genoeg MB's, een heldere lens en een gewille vinger: knip, knip en nog een knip.
Toen ik deze foto op Columbus zette dacht ik: 'Ik begin niet meteen met de mooiste. Die bewaar ik tot het laatst.' Maar jullie besliste anders. Deze plaat is de mooiste. De mooiste van de ongeveer 4000 'knippen'... Bedankt allemaal voor de prachtige complimenten. Ik moet nog een keer terug. Ik heb namelijk het...'Antarcticavirus'..

Groeten
Peer

Foto's

Image Title Image Title
35ce2.jpg
Peer

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Een zeilschip, ijs en een pinguin"

 • profile image comment
  Door Jeannette• geplaatst op 08 Apr 2009 | 13:39:01

  Ben wel benieuwd welke je zelf de mooiste vind. Wat ik niet zo goed snap is dat je niet op mijn Antactica foto's gereageerd hebt...

  Bericht aangepast op 08:13:41
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 09 Apr 2009 | 09:41:11

  Ha Peer,

  Wat jij in de eerste alinea hebt staan, dacht ik ook allemaal goed geregeld te hebben. Totdat dus in BA enkele snoodaards meenden er met m'n spullen vandoor te moeten gaan ... :-(

  Dat is nog een hele aanloop geweest tot het maken van DE foto!

  Bericht aangepast op 08:13:40
 • profile image comment
  Door Lione Kolsteren• geplaatst op 09 Apr 2009 | 16:01:27

  Prima om nu ook eens het verhaal achter die topfoto te horen!! Ben benieuwd wat je nu zelf de mooiste foto vind, en misschien kun je hem dan ook plaatsen??

  Bericht aangepast op 08:13:40
 • profile image comment
  Door Peer• geplaatst op 09 Apr 2009 | 17:47:46

  Lione, Die vraag stellen mij veel mensen. Ik vond zelf een van de mooiste: 'Antarctisch licht'. Hij staat bij mijn foto's op Columbus!
  groeten
  Peer

  Bericht aangepast op 08:13:40
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 10 Apr 2009 | 17:10:57

  En die foto hebben we gezien! prachtig. lijkt me een geweldige ervaring Antartica!

  Bericht aangepast op 08:13:40