Mariners Cave beste reistijd

Het weer in Mariners Cave

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis  wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mariners Cave te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mariners Cave? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Mariners Cave

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tonga:


Gemiddelde temperatuur en neerslag in Tonga (oranje vlakjes geven de beste reistijd weer)

Tonga heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat, met temperaturen tussen de 22 en 30 graden Celsius. De maanden mei t/m november zijn het droogst en koelst. De maanden december t/m april zijn iets warmer. Met name aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een vrijwel altijd aanwezige passaatwind maakt het toch aangenaam. Mariners Cave ligt precies in het gebied van de Stille Oceaan waar tropische stormen doorheen trekken. Die kunnen erg heftig zijn, maar ze komen gemiddeld maar één keer per tien jaar voor. Het orkaanseizoen begint in november en eindigt in maart.

Eind juli tot en met begin oktober, wanneer de bultruggen de bescherming van de Vava'u archipel opzoeken om te paren en om jongen te krijgen. September is de meest populaire maand omdat er dan kalveren zijn die je nieuwsgierig van dichtbij komen bekijken. Aan de randen van het seizoen heb je soms minder spotkans.


Reisadvies Mariners Cave: is Mariners Cave veilig? 

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Mariners Cave

Laat kaart zien