Samoa foto's & tips

'406057' door jaguar '406057' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Mannen dansen...tradi

jaguar

In het Samoaanse dorp achter het toeristencentrum in Apia demonstreren de mannen hun danskunsten voor het publiek. Hier voeren ze een traditionele dans uit.

'406058' door jaguar '406058' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Man verzorgt een...tr

jaguar

Omdat eten bereiden in Samoa hard lichamelijk werk is, zorgen de mannen voor de maaltijd. In het traditionele dorp achter het toeristencentrum in Apia kunnen toeristen zo'n traditionele maaltijd mee eten.

'406059' door jaguar '406059' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Plafond van de Baha'i

jaguar

Even buiten Apia staat een gigantische voornamelijk uit beton opgetrokken kerk van de Baha'i. Deze foto is binnen genomen van het plafond. Door de uitsparingen in het dak komt licht binnen wat een bijzonder effect geeft.

'406055' door jaguar '406055' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Traditionele dansen i

jaguar

In een nagebouwd Samoaans dorp achter het toeristencentrum in Apia wordt eens per week een culturele dag gehouden voor toeristen. Hier voeren de dames een traditionele dans uit.

'256603' door svanderpoel '256603' door svanderpoel

SamoaApia

SamoaApia

Openbaar vervoer

svanderpoel

Openbaar vervoer op Samoa. Het is wenselijk om oordopjes mee te nemen omdat de chaufeurs keiharde R&B draaien. Overigens is deze vorm vrij goedkoop. 1 Tala voor een ritje. Ben je lang ga dan vooraan zitten. Achterin heb je namelijk een helm nodig.

'406060' door jaguar '406060' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Snorkelende mannen in

jaguar

Langs de kust van Apia ligt dit prachtige stuk strand waar mensen kunnen snorkelen en genieten van de zon en de oceaan. Het gebied is beschermd mariene reservaat.

'1092559' door jeannette '1092559' door jeannette

Samoa

Samoa

Kathedraal

jeannette

Wij zijn een week op Samoa gebleven. Er is daar best veel te doen, van mooie natuurverschijnselen tot aan deze geheel van hout gemaakt kathedraal in de hoofdstad Apia.

'1090748' door jeannette '1090748' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Tradities

jeannette

In de aangename hoofdstad van Samoa wordt een paar keer per week een welkomstbijeenkomst georganiseerd voor toeristen, bij het cultureel centrum. Tijdens deze gratis bijeenkomst, die een paar uur duurt, maak je kennis met alle soorten traditionele culturele activiteiten zoals dans, tatoeëren (met een soort beiteltje en hier mag je vanwege de pijn en privacy geen foto's van maken!), stoffen maken van boombast en het beschilderen en tenslotte krijg je een traditionele maaltijd in bananenblad aangeboden. Ik vond het een fantastisch welkom!

'1092730' door jeannette '1092730' door jeannette

Samoa

Samoa

Zwemmen

jeannette

Dit natuurlijke zwembad is op 30 meter diepte. Het is een grot met een open verbinding met zee. Hier kun je veilig zwemmen maar door de rots zwemmen naar zee zou ik niet aanraden.

'1092879' door jeannette '1092879' door jeannette

Samoa

Samoa

Sopo'aga Falls

jeannette

In het zuid-oosten van het hoofdeiland van Samoa kun je tegen een geringe toegangsprijs een parkje bezoeken met deze waterval. Het landschap is er ongelofelijk groen. Wij hadden een taxi gehuurd voor een hele dag om het eiland rond te toeren.

'1092630' door jeannette '1092630' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

De kathedraal van...b

jeannette

Gisteren liet ik jullie het mooie houten interieur zien van deze grote kathedraal in de hoofdstad Apia. En zo ziet hij er van buiten uit.

'1112816' door Bowral '1112816' door Bowral

Samoa

Samoa

Een hommage aan...Ste

Bowral

Robert Louis Stevenson (1850 - 1894) was een Schotse dichter en (reisverhalen)schrijver. Zijn bekendste boek is ongetwijfeld ‘Schateiland’, maar de verhalen over ‘Dr Jekyll en Mr Hyde’ zijn ook van zijn hand. De laatste vier jaren van zijn leven woonde hij op het eiland Upolu in Samoa. Hij heeft zich destijds veel ingezet voor de rechten van de lokale bevolking. Nadat Stevenson op 44-jarige leeftijd in zijn woning aan een hersenbloeding was overleden, hebben de inwoners hem begraven op een heuvel in de omgeving. Bij leven had hij al een gedicht geschreven dat op zijn grafsteen moest komen te staan: 'Under the wide and starry sky, Dig the grave and let me lie. Glad did I live and gladly die, And I laid me down with a will. This be the verse you grave for me: Here he lies where he longed to be; Home is the sailor, home from sea, And the hunter home from the hill.' Als een hommage aan Stevenson hebben de inwoners van Samoa dit gedicht vertaald en op basis ervan een mooi ingetogen lied gecomponeerd. Zo leeft hij voort in de harten van de Samoanen. Op de foto zie je een van de kamers van het woonhuis (nu een zeer interessant museum) van Stevenson. Linksboven hangt zijn portret. Vrijwilligers leiden je met veel plezier en passie rond. Aan het eind van ons bezoek aan het huis pakte de rondleidster een ukelele en zong ze zachtjes het ‘requiem’ van Stevenson.

'1089506' door jeannette '1089506' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Kleurrijk eiland in d

jeannette

Samoa vond ik het kleurrijkste eiland wat we bezocht hebben van de 7 eilanden in de Pacific. Het is gemakkelijk te bereizen met de kleurrijke bussen die af en aan rijden en je ziet er nog veel vrouwen lopen in de traditionele jurken.

'986272' door RachelNiemeijer '986272' door RachelNiemeijer

Samoa

Samoa

Secret paradise

RachelNiemeijer

5 jaar geleden vertrok ik naar Samoa om op dit eilandje in de stille oceaan vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit niet zonder te genieten van de prachtige omgeving van het eiland waaronder... Vavau beach!

'1092826' door jeannette '1092826' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Bezoek een kerk

jeannette

In Samoa staat het leven op zondag stil: alles is dicht. Wat wel leeft zijn de kerken waar de mensen op hun mooist gekleed zijn en er wordt werkelijk prachtig gezongen. Na de dienst is er eten en drinken en als toerist mag je gewoon aanschuiven.