Samoa

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De Coastal Walk op Samoa

Samoa


Samoa, een eilandengroepje in de Pacific waarvan sommigen wellicht nog nooit gehoord hebben. Vanuit Nieuw-Zeeland is het nog een uurtje of drie verder van Nederland vandaan vliegen. Dertien uur tijdverschil maar liefst met ons kikkerlandje! De twee grootste eilanden zijn Savaii en Upolu, waarvan laatstgenoemde de meest bedrijvige en drukstbevolkste is. Al is dat in dit landje een relatief begrip.

Aan de zuidkust vind je de Coastal Walk, bij het Ole Pupu Pue Nationaal Park. Vanaf de autoweg die rondom het eiland loopt rijd je (bij voorkeur met je huurauto) de zandweg in bij het bordje 'Coastal Walk'. Je loopt een klein stukje door de weelderig groene bossen en dan kom je ineens uit bij een markant stukje kustlijn. Gitzwarte lavarotsen en -velden monden uit in de paradijselijke blauwe oceaan. Pal naast de gestolde lavastromen is alles weer frisgroen gekleurd. Het is een apart landschap van enkel groen, blauw en zwart. Je kunt een stukje de lavavelden op lopen, en dan via dezelfde weg weer terug (maar dat is geen straf). Je bent er in totaal maximaal een uurtje aan kwijt, en dat is uurtje is uitstekend besteed. Het staat op maar weinig sites vermeld, dus mocht je naar Samoa reizen op een dag, niet vergeten!

Bedank iedereen via deze weg overigens ook heel erg graag voor de felicitaties naar aanleiding van mijn review van de week! Tof!