Samoa Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Samoanen moeten links rijden

Gepubliceerd: 07 sep 2009 0
Dat Groot-Brittannie graag recalcitrant wil zijn en iedereen dus links rijdt, dat zijn we inmiddels wel gewend. Maar nu zwichten ook andere landen.
Door: Vellah Bogle
De burgers willen het weliswaar niet, maar toch zullen de inwoners van het eiland Samoa in de Grote Oceaan vanaf vandaag links moeten gaan rijden.

Invoer vergemakkelijken

De regering hoop met de maatregel de invoer van auto's uit Australië en Nieuw-Zeeland te vergemakkelijken. Veel Samoanen hebben familieleden in deze landen behorend bij het Britse Gemenebest, waar het verkeerd net als in Groot-Brittannië links rijdt.

Protest

De inwoners van Samoa lijken niet blij met de nieuwe maatregel en ook de busmaatschappijen voeren protest. De deuren van de bussen openen nu namelijk aan de rechterzijde. De nieuwe verkeersregel heeft dus tot gevolg dat alle passagiers aan de straatkant zouden moeten uitstappen. Dit is gevaarlijk, dus moeten de busmaatschappijen allemaal nieuwe bussen aanschaffen.

Bidden

Op het godsdienstige eiland is zondag gebeden voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem. De regering heeft het volk twee vrije dagen gegeven en tevens voor drie dagen een verbod op alcohol afgekondigd.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Zo plan je de ideale familievakantie (ook buiten de schoolvakantie om)

Een vakantie met kinderen heeft net wat meer voorbereiding nodig dan een vakantie zonder kinderen. Lees hier waar je op moet letten bij de planning. Ook verklappen we het geheim hoe je buiten de schoolvakantie op reis kunt. 

Een vakantie met kinderen heeft net wat meer voorbereiding nodig dan een vakantie zonder kinderen. Lees hier waar je op moet letten bij de planning. O...