Apia

'406057' door jaguar '406057' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Mannen dansen...tradi

jaguar

In het Samoaanse dorp achter het toeristencentrum in Apia demonstreren de mannen hun danskunsten voor het publiek. Hier voeren ze een traditionele dans uit.

'406058' door jaguar '406058' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Man verzorgt een...tr

jaguar

Omdat eten bereiden in Samoa hard lichamelijk werk is, zorgen de mannen voor de maaltijd. In het traditionele dorp achter het toeristencentrum in Apia kunnen toeristen zo'n traditionele maaltijd mee eten.

'406059' door jaguar '406059' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Plafond van de Baha'i

jaguar

Even buiten Apia staat een gigantische voornamelijk uit beton opgetrokken kerk van de Baha'i. Deze foto is binnen genomen van het plafond. Door de uitsparingen in het dak komt licht binnen wat een bijzonder effect geeft.

'406055' door jaguar '406055' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Traditionele dansen i

jaguar

In een nagebouwd Samoaans dorp achter het toeristencentrum in Apia wordt eens per week een culturele dag gehouden voor toeristen. Hier voeren de dames een traditionele dans uit.

'256603' door svanderpoel '256603' door svanderpoel

SamoaApia

SamoaApia

Openbaar vervoer

svanderpoel

Openbaar vervoer op Samoa. Het is wenselijk om oordopjes mee te nemen omdat de chaufeurs keiharde R&B draaien. Overigens is deze vorm vrij goedkoop. 1 Tala voor een ritje. Ben je lang ga dan vooraan zitten. Achterin heb je namelijk een helm nodig.

'406060' door jaguar '406060' door jaguar

SamoaApia

SamoaApia

Snorkelende mannen in

jaguar

Langs de kust van Apia ligt dit prachtige stuk strand waar mensen kunnen snorkelen en genieten van de zon en de oceaan. Het gebied is beschermd mariene reservaat.

'1090748' door jeannette '1090748' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Tradities

jeannette

In de aangename hoofdstad van Samoa wordt een paar keer per week een welkomstbijeenkomst georganiseerd voor toeristen, bij het cultureel centrum. Tijdens deze gratis bijeenkomst, die een paar uur duurt, maak je kennis met alle soorten traditionele culturele activiteiten zoals dans, tatoeëren (met een soort beiteltje en hier mag je vanwege de pijn en privacy geen foto's van maken!), stoffen maken van boombast en het beschilderen en tenslotte krijg je een traditionele maaltijd in bananenblad aangeboden. Ik vond het een fantastisch welkom!

'1092630' door jeannette '1092630' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

De kathedraal van...b

jeannette

Gisteren liet ik jullie het mooie houten interieur zien van deze grote kathedraal in de hoofdstad Apia. En zo ziet hij er van buiten uit.

'1089506' door jeannette '1089506' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Kleurrijk eiland in d

jeannette

Samoa vond ik het kleurrijkste eiland wat we bezocht hebben van de 7 eilanden in de Pacific. Het is gemakkelijk te bereizen met de kleurrijke bussen die af en aan rijden en je ziet er nog veel vrouwen lopen in de traditionele jurken.

'1092826' door jeannette '1092826' door jeannette

SamoaApia

SamoaApia

Bezoek een kerk

jeannette

In Samoa staat het leven op zondag stil: alles is dicht. Wat wel leeft zijn de kerken waar de mensen op hun mooist gekleed zijn en er wordt werkelijk prachtig gezongen. Na de dienst is er eten en drinken en als toerist mag je gewoon aanschuiven.