Western Province

Foto door Reisreporter Esthers

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Western Province

Beste foto's & tips van Western Province

'993583' door Esthers '993583' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Mbabanga eiland

Esthers

Mbabanga eiland, een laag gelegen atol in de Salomonzee vlakbij het plaatsje Gizo. Als je over het eiland wandelt kom je in het gelijknamige dorpje Mbabanga diverse bordjes ''tsunami warning'' tegen. Het eilandje is zo laag gelegen dat bij een tsunami alle dorpsbewoners naar het hoogste punt van het eiland moeten gaan en zo hoog is dat betreffende punt niet. Je hebt hier 2 kleinschalige toeristen accomodaties en binnen 1 uurtje loop je van de een naar de ander. Je komt mooie stranden tegen en je wandelt door de kokosnoten plantage's waarbij je op moet opletten voor vallende kokosnoten.

'1095840' door Esthers '1095840' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Tropisch uitzicht!

Esthers

Meer bounty dan dit is volgens ons bijna niet mogelijk. Weinig tot geen toeristen op de kleine eilandjes op de Salomon eilanden. Dit gaat denk ik de komende jaren wel wat veranderen, want er worden wat vliegveldjes aangepast zodat er wat grotere vliegtuigen kunnen landen. Maar tot op heden een paradijsje.

'1039853' door Esthers '1039853' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Munda

Esthers

Munda. Dit gemoedelijke dorpje ligt in het westen van de Salomon eilanden. Eind van de dag wandelen we door het dorpje, de zon staat al laag en schijnt door de palmbomen. Er wordt overal gekookt en gebakken en de rookdampen trekken door het dorp en geeft een mooi sfeertje aan de foto. Hopelijk blijft dit een gemoedelijk dorpje want het lokale vliegveld wordt klaar gestoomd zodat de wat grotere vliegtuigen uit Australië hier ook kunnen landen.

Laat kaart zien