Salomonseilanden foto's & tips

'993583' door Esthers '993583' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Mbabanga eiland

Esthers

Mbabanga eiland, een laag gelegen atol in de Salomonzee vlakbij het plaatsje Gizo. Als je over het eiland wandelt kom je in het gelijknamige dorpje Mbabanga diverse bordjes ''tsunami warning'' tegen. Het eilandje is zo laag gelegen dat bij een tsunami alle dorpsbewoners naar het hoogste punt van het eiland moeten gaan en zo hoog is dat betreffende punt niet. Je hebt hier 2 kleinschalige toeristen accomodaties en binnen 1 uurtje loop je van de een naar de ander. Je komt mooie stranden tegen en je wandelt door de kokosnoten plantage's waarbij je op moet opletten voor vallende kokosnoten.

'1089318' door Esthers '1089318' door Esthers

SalomonseilandenMarovo lagune

SalomonseilandenMarovo lagune

Marovo lagune

Esthers

De Marovo lagune, een ongerept stukje Salomon. Het is de grootste zoutwater lagune in de wereld. We zijn onderweg naar Uepi eiland als de motor van het bootje stil valt. In plaats van benzine is er water getankt en hier kan de motor niet tegen. We peddelen naar de kant. In deze regio heeft het mobiele netwerk geen bereik, maar gelukkig worden we door de lokale bewoners geholpen. De mensen die in het huisje op de foto wonen gaan op zoek naar benzine en een uurtje later worden we door deze vriendelijke bewoners naar Uepi gebracht. De boot die ons eigenlijk weg zou brengen blijft wachten op een monteur.

'1095840' door Esthers '1095840' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Tropisch uitzicht!

Esthers

Meer bounty dan dit is volgens ons bijna niet mogelijk. Weinig tot geen toeristen op de kleine eilandjes op de Salomon eilanden. Dit gaat denk ik de komende jaren wel wat veranderen, want er worden wat vliegveldjes aangepast zodat er wat grotere vliegtuigen kunnen landen. Maar tot op heden een paradijsje.

'1110783' door Esthers '1110783' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Waterpret!

Esthers

Deze kinderen hebben volop waterpret aan het eind van de middag op de houten steiger in het dorpje Munda op de Salomon eilanden. We maken dagelijks eind van de middag een wandeling door dit lieflijke dorpje. Het toerisme op de Salomon eilanden staat nog in de kinderschoenen en het is heerlijk om de vele eilanden hier te ontdekken.

'1105839' door Esthers '1105839' door Esthers

SalomonseilandenMarovo lagune

SalomonseilandenMarovo lagune

Skull eiland

Esthers

Skull eiland in de Vonavona lugune. In de volksmond op de Salomond eilanden Nusa Kunda genoemd. Wij bezochten dit eilandje tijdens een boottripje vanuit het dorpje Munda. We vaarden langs een aantal onbewoonde eilandjes voor we hier arriveerden. Onze gids voerde eerst een ritueel uit voor we het eilandje mochten betreden. Het kleine eiland ligt vol met menselijke schedels en schelpgeld. Het is een koraal begraafplaats. De schedels die hier liggen zijn van de chiefs die hier vroeger in dit gebied woonden. De lijken hier werden vroeger niet begraven, maar werden rechtop gezet totdat er alleen botten en de schedel over waren. De schedel van de chiefs werden daarna verwijderd en hier op dit eiland geplaatst. Het ziet er misschien wel een beetje luguber uit, maar was wel erg indrukwekkend. Toen we terug vaarden naar Munda brak er een flinke regenbui en onweer los. Zou dit iets met ons bezoek aan dit eilandje te maken hebben?

'1039853' door Esthers '1039853' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Munda

Esthers

Munda. Dit gemoedelijke dorpje ligt in het westen van de Salomon eilanden. Eind van de dag wandelen we door het dorpje, de zon staat al laag en schijnt door de palmbomen. Er wordt overal gekookt en gebakken en de rookdampen trekken door het dorp en geeft een mooi sfeertje aan de foto. Hopelijk blijft dit een gemoedelijk dorpje want het lokale vliegveld wordt klaar gestoomd zodat de wat grotere vliegtuigen uit Australië hier ook kunnen landen.

'1091364' door Esthers '1091364' door Esthers

SalomonseilandenMarovo lagune

SalomonseilandenMarovo lagune

Bilikikitie

Esthers

We brengen een bezoek aan een klein dorpje op het eiland Marovo, dat in de Marovo lagune ligt. Het bestaat uit een aantal huisjes, allen aan de lagune gelegen en met een wandelpad aan elkaar verbonden. Het vervoer gaat hier over water. In het midden van het dorpje heb je een soort buurthuis waar we deze muurschildering zagen. De teksten zijn in de lokale pidgin taal en hebben te maken met een soort vogeldans. Helaas hebben niet meer info kunnen krijgen omtrent deze dans.

'977940' door Esthers '977940' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Bounty eilandje

Esthers

Op de Solomon eilanden voel je je vaak nog bijna een ontdekkingsreiziger. Er komen hier maar weinig toeristen. Degene die er komen zijn meestal Australiërs om te duiken. Wij zijn met een bootje naar de onbewoonde eilandjes in de buurt van Mbambanga eiland gevaren wat vlakbij het stadje Gizo ligt. Je kunt je naar een van de eilandjes laten brengen (bootje) en je waant je als een Robinson. Niemand te bekennen. Je kunt hier overal prachtig snorkelen of van het eiland/strand genieten. Na een paar uurtjes kan je je weer op laten halen en naar een ander eilandje laten brengen. De vorige foto met tekst was een verkeerd bestand, ik kon dit niet meer verwijderen, vandaar deze nieuwe upload.

'1003833' door Esthers '1003833' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Nusatupe terminal

Esthers

Nusatupe airport. Deze airport heeft wel iets weg van de setting van de serie ''death in paradise'' maar dan op de Salomon eilanden. We zitten te wachten tot een van de 4 vliegtuigjes die op de Salomon eilanden vliegt ons op komt halen. In het midden van het gebouwtje zie je een weegschaal staan, waarop iedereen en de bagage gewogen wordt voor de vlucht. We hebben uiteindelijk op dit vliegveldje een aantal uurtjes doorgebracht, daar er eerst een familie met een overledene (lees lijkenkist)voorrang kreeg. Bij het vliegtuigje wat aankwam, werden diverse stoelen gedemonteerd voordat de kist er in kon, samen met de familie. Deze werden naar een eilandje verderop gevlogen waar de uitvaart plaats kon vinden. Daarna kwam het het vliegtuig terug, de stoelen werden terug geplaatst en konden wij mee naar de Marovo lagoon.